Öltözködjünk

Az elmaradhatatlan kiegészítõk

Az õszi-téli divat összhatásához hozzátartoznak felsõruházatunkkal – és egyéniségünkkel – harmonizáló kiegészítõk is, melyek tökéletessé teszik megjelenésünket. Alábbi írásunk ezekbõl nyújt rövid ízelítõt.





„Lépéselőnyben” – a csizma diadala

Kerek vagy hegyes? Fekete, avagy színes? Elegáns vagy sportos? Cipő vagy csizma? Az elmúlt évek fontos változást hoztak: a választék „megfiatalodott”, divatos formák, modern színek jelentek meg a világcégek kollekcióiban.

Kerekorrú pumpsz
Az ilyen stílusú cipőket a ’40-es éveket idéző nőies ruhák ihlették. Hordjuk virágmintás ruhákkal, térd alatt érő szoknyával, romantikus alkalmakra. Lehetőleg kerüljük a farmert.
Ejtett szárú csizma
Ha nagyon divatosak szeretnénk lenni, akkor az ilyen csizmához kizárólag szűk nadrágot, lehetőleg farmert hordjunk, hiszen újra hódít a western stílus. Természetesen miniszoknyával is párosíthatjuk.
Hegyes orrú tűsarkú
Az ilyen cipővel sohasem járunk rosszul, mivel gyakorlatilag a legtöbb stílusú nadrághoz jól áll, továbbá tökéletes kiegészítője az idei év divatjának: a felül szűk, trapézszárú nadrágnak. A legnagyobb előnye pedig a tűsarkúnak, hogy optikailag karcsúsítja a lábunkat.
Az abszolút elegáns, annyiszor emlegetett „kis fekete ruhához” – a világdivat ajánlása szerint – fekete cipő dukál, s a még meglepőbb összhatás végett, letűrt fekete nejlonzoknit húznak, piros csíkkal. Talán jobb, ha ezúttal nem követjük ezt a trendet…


Minél kisebb, annál…






A légharisnya
Érdekesség: a harisnyák legújabb generációja egyébiránt a Japánok legújabb „divattalálmánya”, a légharisnya, amely egy különleges harisnya folyékony púder formájában.

Ezt a porlasztmányt kell felvinnünk, s tenyerünkkel szétkennünk lábunkon, amitől az szép simává válik és vonzó lesz. Valódi harisnyát így nem kell felvennünk.

A harisnyaágazat nagy trendjei egyre kisebbek lesznek. Csak pár centire kukucskálnak ki a cipőből. Van úgy, hogy egyáltalán nem. Szárazon tartják a lábat, és eltűnnek a testhez simuló farmer alatt. És kirúgják a harisnyatartós erotikát a magas sarkú cipőkből.

Abszolút főszereplő a necc és a csipke, és a szín is szóhoz jut: természetes árnyalatok, barna, sok pasztell, sok kék, és a sokszínű, minden mennyiségben: csíkos keresztbe-kasul, aszimmetrikusan, szabályosan, egyáltalán: mindenhogyan! A harisnyatrend abszolút kiszolgálja az idei mini-midi-maxiszoknya divatot, mind színek, mind pedig a minták tekintetében.


Abszolút megállja a helyét egy bézs színű, skótmintás gyapjúszoknya, sötétbarna, hosszanti csíkozású harisnyával! Az extrém párosítást egyszerű, fekete színű garbóval ellensúlyozzuk. Az összhatás a szoknya színével harmonizáló sállal, sapkával és kesztyűvel lesz teljes.

Az új zoknik is kellenek a divatnak. A sportos cipőkhöz és divatos nadrágokhoz jópofa rövid zoknik valók, de ki ne látta volna még a tervezők legújabb, s egyben igen merész ötletét: áttetsző csipkeblúzt sifonszoknyával, mindehhez lapos körömcipő, s hozzá az elmaradhatatlan fehér csipkeszegélyes pamutzokni. Mindenesetre meghökkentő…





Táska – a kézben járó divat

A nők számára ez az egyik legfontosabb öltözékkiegészítő, nélküle egy tapodtat sem szabad tenni. A 2004-es év őszi-téli táska választékában mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő modellt: akinek túl lazák a gyűröttbőr táskák, az letisztult stílű, fényezett bőrtáskával képviselheti magát. Formák tekintetében a nagyobb és kisebb minták is hódítanak, melyeket dekoratív elemekkel és nemesfém díszítményekkel dobnak fel a tervezők.

Az egyszerű vonalú, klasszikus, fekete-fehér-barna táskák is megmaradnak, ezeket különösen a konzervatívoknak ajánljuk, hiszen ezek az időtálló darabok bármihez hordhatók, ellenben a koptatott, strasszos, nyomott-virágos, vagy „csili-vili”, feltűnő design-táskák kora a tavaszi-nyári szezon, most válasszunk a felsőruházat trendjéhez illő, puha, természetes bőrtáskát, vállon hordható, vagy kézben járó, elegáns változatot.

A business-táskák is megállják a helyüket az egyes kollekciókban, melyek különösen a kosztümös viselet velejárói. Mindig az a cél, hogy ne legyen túl nehéz a táska, és sok hasznos belső térrel rendelkezzen.
Hogy könnyebbek legyenek a táskák – ami különösen a nagy formák esetében fontos –, ismét sok modell készül bőr és szintetikus anyagok keverékéből.
A hölgyek kedvenc színei a táskák tekintetében a barna árnyalatai, mint a bézs és konyak, valamint a fekete.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top