Öltözködjünk

Sportos vagy romantikus?

Az aktuális divat ma nem okoz nagy dilemmát senkinek. Egyszerûen fogalmazva: minden divatos, amit jólesik viselni. Egyvalami azért fontos, találd meg a saját stílusod!





Fontos tisztázni mindenekelőtt: a stílus nem eldöntendő kérdés. Stílusod vagy van, vagy nincs, vagy izgalmas és érdekes, vagy semmitmondó és unalmas. Amit a stílusodban befolyásolhatsz, az a legfőbb irányvonala. Vagyis te magad döntesz arról, hogy sportos vagy, romantikus, szuperdivatos, vagy éppen szuper antidivatos. A divat lényegéből fakadóan az is divatossá válhat egy szempillantás alatt, amit éppen azért kezdenek viselni, hogy ellentmondjanak az aktuális divatirányzatnak.

Az aktuális divatirányzatok között  még mindig az egyik legerőteljesebb a retro, amiben az ötvenes évektől kezdődő évtizedek hangulata köszön vissza. A divathullám a lakberendezésben jelent meg először, majd a zene, aztán az öltözék következett. Egyes felmérések ma azt mutatják, hogy olyan nagy ereje van, hogy pl. a fogyasztók a retro stílusban reklámozott termékeket sokkal szívesebben vásárolják. 






A divatban a retro első körben a textilek színében köszönt vissza, az op art jegyei egyértelműen erre a hangulatra erősítettek rá. Jelentős még a hatás a cipődivat terén, idén nyáron újra divat lesz a fatalp és a színes lakk cipő-, illetve szandálfelső.







Giorgio Armani Spring Summer 2005
Aki szívesebben vallja magát a romantikus, nőies irányzat hívének, az idén fodros szoknyákban és lenge blúzokban vészeli át a forróságot. Tombol az etno! A fodrok mellett szuperdivatos lesz a keleti elemek viselése, azaz az indiai szárihoz hasonlító felsők, könnyű anyagból készült nadrágok, színes kendők, és az ehhez illő mokaszin-szerű papucsok.

A keleti hatás is érződik a felsőkön: a vállnál oldalra gombolt egyenes vonalú ruhafelső színes selyemből, japán motívumokkal, ugyancsak hosszú, térd alattig érő fazonban, hozzá ugyanolyan anyagú nadrág.







Ami idén nyáron ciki:
• Sima póló, amit csak úgy magadra kapsz. Unalmas!
• Fekete szerelés. Az idei nyár a színeké!
• Farmer kertésznadrág. Kismamákon is!
• Kacsatánc. Nincs az a buli…
• Lennon-keretes napszemüveg.
• Befőttesgumi a hajban.
• Zöld vászon oldaltáska.

Ennek ellentéte a mini az igazán hibátlan alakhoz és csodaszép lábakhoz passzoló legjobb divat. A miniben minden divatos, rakott, vagy lokni ugyanúgy, mint a szűk, vagy egyenes vonalú. Színekben itt érvényesülhet igazán a retro op artos izgalma, különösen, ha ritmusos kockásokból, csíkosokból izgalmas szabással készül a szoknya.







Gucci Spring Summer 2005






ARMANI JEANS Spring Summer 2005
A sportos hangulathoz idén hozzátartozik a régi, öreg forrónaci modernizált változata, azaz farmerból, vászonból, sztreccsből, a lényeg, hogy minél fenékre simulósabb, minél forróbb legyen. A nadrágok között még mindig a farmer a király, lehet etnósított, hímzett változatú, vagy akár szuperszűk cső, lényeg, hogy hangsúlyozza a derék és a csípő vonalát.


A színes, díszes pólók nemcsak jól néznek ki, de jó hangulatot is adnak az öltözéknek. A nyolcvanas évek köszönnek vissza a strasszos változatokban, a mély dekoltázs, az ujjatlan fazon a legmelegebb nyári napokon is megfelelő viselet.





Ami igazán üt az idei nyári divatban, az a bizsu. A  szivárvány összes színében virító harsány és nagydarab karkötők, klipszek hajcsatok, gyűrűk, minden, ami feldobja a hangulatodat és a nyaradat is. Jelszó: bátorság és fantázia! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top