nlc.hu
Öltözködjünk
Bemutatjuk Makány Márta öltözéktervezõt

Bemutatjuk Makány Márta öltözéktervezõt

Napjainkban nem létezik olyan társasági esemény, ahol különleges kreációi ne tűnnének fel ismert színészeken, népszerű médiaszereplõkön.

Aki egyszer letette a voksát Makány Márta egyedi és különleges ruhakölteményei mellett, többé már nem is szeretne másban pompázni.

Figyelmes és végtelenül őszinte, ami fontos az ő szakmájában. Nem fél elmondani a véleményét arról, hogy mi az, ami kevésbé áll jól a vendégnek, hiszen mindenkinek az a célja, hogy a legelőnyösebb ruhát válassza egyéniségéhez és az alkalomhoz egyaránt.

A Rexona Önbizalom Akadémia résztvevőinek Makány Márta ad majd öltözködési tanácsokat. Persze csak azután, mikor minden résztvevővel megismerkedett és elbeszélgetett. Ugyanis Márta esküszik arra, hogy akkor lehet igazán megtalálni az egyéniséghez illő öltözéket, ha bepillanthat az illető világába, hiszen a ruha részben az ember személyiségének a lenyomata.


• Mennyire öltöznek merészen a nők?

Általában eleinte mindenki bátortalan. Alapvetően még mindig nagyon konzervatívan közelítenek a nők az öltözködéshez, a külsőségekhez. Ennek részben anyagi okai vannak, hiszen általában nem engedhetjük meg magunknak a kísérletezést, ezért mindenki megpróbál a hagyományos, biztosan működő örökzöld patentekhez ragaszkodni.

 

• Mi lehet az oka annak, ha valakinek nincs elég önbizalma az öltözködést illetően?


Túl nagy feladatokat állítanak a nők maguk elé, másnak szeretnének látszódni, mint amilyenek valójában, nehezen fogadják el önmagukat. Azt gondolják, csak egy bizonyos típusú nőnek lehetnek sikerei a magánéletben és a munkában egyaránt. Másrészt még mindig érzékelem azt az elsősorban neveltetésből eredő félelmet, mely azt parancsolja: nem szabad kitűnni a többiek közül. Épp erre valók a hosszabb, elmélyült beszélgetések, mert ha megismerem a vendégemet, tudok neki a saját világában is működő, ugyanakkor mégis meglepő, szokatlan ötletekkel segíteni.

• Mi alapján döntöd el, hogy milyen ruhát javasolsz a vendégeidnek?

Aki tervezőt választ, tudja, hogy mire számíthat tőlem. Az ilyen vendégekkel sokszor félszavakból is megértjük egymást. Mindenkivel, aki megtisztel a bizalmával, megpróbálok megismerkedni, hiszen a ruha a személyiségének, társadalmi pozíciójának, ízlésének lenyomata is. Ha bepillantást enged a saját világába, már fél siker, ebben az esetben ritkán fordult elő olyan, hogy valaki ruha nélkül távozik tőlem. A vendég mégiscsak jobban ismeri az igényeit, az elvárásait – ezt, ha nehéz is, be kell látnom. Az én dolgom csak annyi, hogy a beszélgetések során kiderítsem, milyen a viszonya a testéhez, mit gondol saját magáról, kinek akar tetszeni.

 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top