Öltözködjünk

Szólj rá a pasidra!

A kifogástalan eleganciájáról is híres, sármos televíziós, Pálffy István divat- és öltözködési kérdésekben is „képben van”, stílustanácsadással is foglalkozik. Nincs jó véleménnyel a fiatalok öltözködésérõl.







Pálffy István

— A mai ifjúság az öltözködéskultúra fontosságát teljesen elkoptatja egyhangú informális öltözködésével, hiszen szinte mindenhová és minden alkalomra ugyanazt a pár alapruhadarabot veszi fel. Viseletükben nem az egyéni, saját stílusuk köszön vissza, hanem a barátoké, barátnőké, továbbá a vakon követendő sztárpéldáké. Reklámok, márkák vonzásában élnek, mindenhol ugyanazt a mintát látják: kitalálnak egy Britney Spears-et, egy Robbie Williams-et, felépítik, beviszik a trendet a divatba, milliók számára teszik hozzáférhetővé, agyonreklámozzák, és ettől kezdve ellenállhatatlanná válnak, mindenki úgy akar kinézni, mint ők. És miközben a sokaság arra vágyik, hogy külső megjelenésében is kitűnjön, mégis beleolvad az egységes “tömegmasszába” — vallja a stílusszakértő híradós, és további tanácsokkal is ellátja az ifjú olvasókat:


Legyél egyéni, legyél önmagad!

— Találjátok meg a hozzátok leginkább illő image-et, alakítsátok ki ruhatáratokat időtálló, minőségi darabokkal. Nem vitás, hogy egy jó márka a minőségre és a tartósságra is garancia, és csak egyszer kell beruházni egy minőségileg igényes termékre. Legyetek egyediek, változatosak, kombináljátok megfelelően holmijaitokat, s mindjárt nem úgy néztek ki, mint a nagy tömeg. Azt vegyétek meg, ami illik rátok, hozzátok, és stílusotokhoz. Ti viseljétek a márkát, és ne fordítva!


Fő a lazaság – „Csak macinacit ne!”

Pálffy István szerint, ami a nőkre már ősidők óta érvényes, az napjainkban a férfiakra is egyre inkább igaz: ápolniuk kell testüket, és a megfelelő öltözékkel kívülről is el kell magukat adniuk. Szembe kell nézniük a divattal és az eleganciával, mely egy férfi elmaradhatatlan hozzátartozója, öltözködési stílustól függetlenül.

A jól ápolt, elegáns férfi előnyben részesíti a visszafogott designer-divatot, és ennek megfelelően költ – akár többet is – az öltözködésre.
Az urak tárgyalásokon, üzleti életben kötelezően öltönyt, inget és nyakkendőt viselnek. Nem megengedettek a túl világos, rikító színek. A legmegfelelőbbek a kék, szürke sötét árnyalatai és természetesen a fekete. Az ingnek harmonizálni kell az öltönnyel. Az ing alá ma már nem elfogadott az atléta viselése. A nyakkendő elengedhetetlen kelléke egy férfi jó megjelenésének, itt is kerülni kell azonban a nagyon feltűnő színeket.

A fiatal férfidivatban fő a lazaság, a hanyag elegancia, mindez a változatosság jegyében!  Jellemző a színek és minták gazdagsága, a laza „casual-zakók” farmerral, és minden, ami könnyűnek és lezsernek hat, jellemzi az idei nyár fő irányvonalát. Hódít a „smart casualwear”, vagyis a lezser elegancia! A stílusok olyan utat keresnek, hogy az uniformizáltság hegemóniáját megdöntsék.

A fiatalos öltöny leginkább pamutból vagy gyapjú/pamutból készül, és a klasszikus csíkozás vagy kockaminta felé tendál — mutat rá Pálffy István, és hozzáteszi: az összhatás egy kis stíluskeveredéssel és meghökkentő részletekkel feldobható, nyerő lehet pl. a klasszikus és a modern elemek jól sikerült kombinációja.

Lazul a viselet a színházban is, de azért susogós szabadidős macinaciban ne menjünk se vásárolni, se moziba, viselését sehová nem ajánlanám! És szokjunk le végre a zárt, műszálas pólók viseletéről, melyek már 2 kilométeres távolságból árasztják magukból az Axe dezodor émelyítő bűzét! Hordjunk pamut, gyapjú vagy len alapanyagú felsőket, összehasonlíthatatlanul kellemesebb, könnyedebb érzést biztosítanak.

Még egy fontos dolog: nemcsak a divatnak, a társaságnak, a közéletnek öltözködünk, hanem a kedvesünknek is. Ruházkodásnál vegyük hát figyelembe ezt az apró, de figyelmes egyéni többletet…







Férfi divatkalauz kezdőknek


For you és persze neki»

A szuperklasszikus: Giorgio Armani»

Az elegáns magyar: Griff» 

Az “inggyár”: Pelle D’ Oro»

A vagány cipő: Vagabond»

Nem csak rossz fiúknak: Bad boys»

Nem csak nőknek: Calzedonia»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top