Öltözködjünk

“A mikiegeres táskám és én egyek vagyunk”

Külön iparág, amely kizárólag a gyermeteg lelkû ifjú hölgyeknek gyártja a rajzfilmhõsös cuccokat. A mikiegeres, pokémonos õrület után ma már a hellókittis tombol ezerrel.





Neve: Kitty White. Született: 1974. november 1-jén, Londonban. Hobbijai: utazás, zene, olvasás, sütés, tenisz, nyelvtanulás, versírás. Vércsoportja: A. Barátja: Daniel, csendes és érzékeny. Mottója: soha nem lehet elég barátod. Beceneve: Hello Kitty. Kidolgozott marketingstratégia vagy önmagától hódít a bájos cicalány?






Mickey Mouse, a mesebeli kedves egérfigura 1928-ban, Los Angeles és New York között, vonaton ülve született meg Walt Disney fejében. Először a Mortimer nevet adta volna a piros nadrágba bújt egérkének, de Disney felesége szerint ez túl fellengzős név lett volna, így végül az asszony keresztelte Mickeynek az új figurát. Mikiegér arról is nevezetes, hogy ő volt a főszereplője az első szinkronizált mozgóképes rajzfilmnek, melynek bemutatóját 1928. november 18-án tartották. 1929 és 1932 között pedig több mint egymillió gyerek csatlakozott az eredeti Mickey Mouse Clubhoz.










• Hello Kitty-s üzletkritika» 

• De tényleg mindent a macskáról»

• Egeres top»

• Micimackó keresztszemes változatban»

• Rajongók az nlc-ről»
Kitty
megszületését a japán Yuko Shimizunak köszönhetjük, gyártását és forgalmazását pedig a szintén japán Sanrio vállalatnak. Eleinte csak Ázsia-szerte volt népszerű, most pedig az egész világ bolondul érte, leszámítva persze a kivételeket. Igazi sztárok, Cameron Diaz, Mariah Carey vagy éppen Carmen Electra is odavan tőle, de azért csendben hadd tegyem hozzá, a híresen jólöltözött ízlésguru Sarah




Jessica Parker nem preferálja túlságosan a hellokittys, mikiegeres cuccokat. De akkor miért hordják mégis nők milliói?!







Mariah Carey egy hatalmas Kitty babával – KATTINTS A KÉPRE a további sztár-dilikért!
Kitty, a száj nélküli fehér cica 46 évvel később született, mint Mickey. Azóta mindketten soha nem álmodott karriert futottak be, ott vannak pólón, szoknyán, táskán, törölközőn, kulcstartón… Kitty pedig azóta ott figyel a vécépapíron, a kenyérpirítón, mobiltelefonon, hajszárítón, elektromos fogkefén, telefonon, discmanen, sőt autón is. De miért hordják nők milliói?
Roppant könnyű a válasz, elsőre. Mert rávághatnánk, hogy itt a retro, elképesztő fénykorát éli minden, ami oldschool, meg rockabilly-s. Ami igaz is, de ugyebár nem csupán lányok viselnek ilyen cuccokat, hanem komoly, felnőtt nők is. Persze azt is lehet mondani, a mai harmincas-negyvenes nő is trendi, de azért az mégsem való, ha tinilányt alakít.

Ami azt illeti, fogalmam sincs, miért vannak oda nők ezrei a hellokitty-ért.




Ennek a cicának ugyanis nincs szája, amivel azt a hatást kelti, hogy bamba egy állat. A készítők meg rajongók persze inkább Mona Lisa sejtelmes mosolyához hasonlítják, mondván soha nem lehet tudni, éppen sír-e vagy nevet, mindenkinek az éppen aktuális hangulata dönti el. A fanatikusok szerint őrülten cuki és édes, ráadásul többnyire trendi rózsaszín. Az ellentábor azt mondja: gagyi és idétlen, no meg legfőképpen infantilis.






Hogy miért hódolunk ily mértékben a tömegdivatnak. Ha divatszakértőket kérdeznénk, valószínűleg azt mondanák, ezek a figurák önmagukban nem túl divatosak. De akkor az antidivat lenne a divatos?




Férfikollégák egyébként szintén megerősítettek abban, hogy Kitty, de Mickey sem kifejezetten szexis, és a szélsőséges őrület egyáltalán nem vonzó. Leszámítva persze a tiniket – no meg esetleg még az ifjú húszasokat – akik mindig mindent felvehetnek, bátran lehetnek mókásak. Ráadásul ők sokkal gyakrabban preferálják a sportos, laza öltözködést, amihez igazán passzolnak a kitalált figurák. Persze egy-egy kittys, mickey-s ruhadarab nem a világ, no de ugye azt tényleg nem gondolják, hogy tűsarkú cipőhöz is illik? 








Kedves Olvasó!
Megrögzött Mickey Mouse-hívő vagy? Elkötelezett követője a Hello Kitty mániának, legjobban a micimackós pólódban érzed magad? Netán más rajzfilmes, édes, kedves, figurás cuccokban szeretsz hódítani? Nemcsak csinosnak, de szexisnek tartod a Donald kacsás miniszoknyákat?
Írjál nekünk! Küldd el kedvenc rajzfilmes cuccod fotóját, vagy egyszerűen csak írjál arról, mi a kedvenced és miért az! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top