Öltözködjünk

Kabát-kavalkád

…Ha nem mehetsz melegebb égtájakra, válassz egy kedvedre való lélekmelegítõt. Segítünk, hogy megtaláld a hozzád illõ télikabátot. A választék nagy, hiszen minden divatos, ami melegít, sõt!







A Baywatch sztár, Kelly Packard kedvence a gazdagon hímzett, derékba szabott, gallér nélküli blézerkabát, amely alá magas nyakú garbó dukál
Minták bűvöletében
A blézerkabáttól a bundáig


Aki elegáns, szemet vonzó és egyben fiatalos télikabátot szeretne, válasszon hímzéssel díszített blézerkabátot vagy bundát. Ezek sokféle ruhához felvehetők: illenek farmerhoz vagy kordnadrághoz és lapos talpú csizmához, valamint magas sarkúval társított szoknyás együttesekhez is.
A divattervezők a blézerkabát elnevezést azokra a téli, utcai modellekre használják, amelyek a blézerek szabásvonalát követik; karcsúsított fazonúak és gyakran széles, kihajtott reverrel vagy gallér nélkül készülnek. E modellek hossza ezen a télen általában térd körüli. 
Az etno irányzatot képviselő kabátokon a különböző népek hagyományos viseleteinek jellegzetes stílusjegyei, díszítőelemei jelennek meg. Persze nem feltétlenül az eredeti  népviseleteken megszokott módon, hanem a divattervező egyéni elképzelése szerint: olykor csak diszkréten, jelzésszerűen tűnnek fel a motívumok, máskor pedig éppen ellenkezőleg, gazdagabban alkalmazzák a díszítéseket.  
Ma ezek különösen kedveltek a városi, hétköznapi trendekben.
A hímzésekkel vagy szövött betétekkel, esetleg applikációkkal dekorált kabátok között a hatvanas éveket idéző, pop-art stílusú modelleket is találunk. Ezekre jellemző a merész, élénk színösszeállítás, például a zöld-rózsaszín, a zöld-piros vagy a kék-sárga.
Aki kedveli az igazán extravagáns darabokat, hímzett bordűrrel díszített, leopárdmintás műszőrbundát viselhet.    
   







Nicole Kidman is beleszeretett a térdig érő, military stílusú fekete kabátba, amely még ragyogóbbnak mutatja aranyszőke fürtjeit
Military stílusban


A klasszikus katonás trend most nőiesebb, mint valaha. Az egyenruhák ihlette kabátokban kecsesen menetelhetünk hóban, fagyban is, és mindenki csodálni fogja feltűnő karcsúságunk, hiszen e modellek rafinált szabása és a dupla gombsor optikailag slankít.


Miért szeretjük?


Hogy miért oly kedveltek az egyenruhák ihlette viseletek, arra több válasz is adható. Egyrészt a szigorú fegyelmet követelő foglalkozásokat űzők számára mindig is elegáns és visszafogott díszítésű öltözékeket terveztek, s az ezekre emlékeztető civil ruhák is eleganciát sugallnak a sötét alapanyag, a letisztult szabásvonalak és a fémgombok által, ezért méltóságteljesen jelenhetünk meg bennük. A másik ok az lehet, hogy sok nő szívesen próbál ki időnként férfias viseleteket, vagy legalábbis olyan ruhákat, amelyeket eredetileg főként az erősebb nem hordott. Ehhez még hozzátehető az is, hogy az elmúlt években a divattrendekben gyakran keveredtek a nőies, illetve a férfias elemek, új jelleget adva a leghétköznapibb ruhaneműknek.
Idén a katonás stílusú télikabátok a nőiességet hangsúlyozzák. Az erősen karcsúsított modelleket gyakran széles övvel tervezik. A kabátok hossza lehet térdig érő vagy egészen hosszú.
Aki nem riad vissza a feltűnőbb modellektől, az tűzpiros gallérral és mandzsettával díszített kabátot választhat. Aki fiatalosabb változatot szeretne, cipzáras kabátot viselhet.    
        







Reese Witherspoon, bár tökéletes az alakja, szívesen visel széles A-vonalú télikabátot
Vissza az ötvenes évekbe!


Igen! Már ami a divatot illeti. A finom anyagú, elegáns, A-vonalú kabátok a fél évszázaddal ezelőtti modelleket idézik. Ha széles a csípőd, ilyet válassz, mert ápol és eltakar!


A molettek kedvence 


Mintha csak egy régi filmből repültek volna a kifutóra, olyanok az új trend A-vonalú kabátjai. A térd körül vagy lábszárközépnél végződő modellek gyakran hétnyolcados ujjúak, ezért érdemes meleg pulcsit és csukló fölé érő kesztyűt viselni hozzá.  
A kabát választásnál különösen fontos odafigyelnünk alkati sajátosságainkra, hiszen alatta több réteg ruhát is viselünk. Akinek szélesebb a csípője, annak nagyon előnyös a lefelé bővülő fazonú kabát, főleg, ha magas sarkú csizmával egészíti ki.   



Sportos, sujtásos


Ezek a sujtások nem sújtanak le! Ellenkezőleg, a zsinórdíszek vidámmá és dekoratívvá teszik kabátodat. Ha a sportos, lezser divat híve vagy, neked találták ki a kényelmes félkabátokat. A magas állógallér vagy a kapucni védi arcod a hófúvásban.








A kislányos sílusú Geri Halliwell fekete sujtásos halványrózsaszín kabátját kapja magára, ha leszalad a sarki szupermarketbe. A kapucnis modell tökéletesen illik a farmeres, copfos megjelenéshez
Mindennapi szaladgáláshoz


A fiatalos, lezser öltözékekhez nincs ideálisabb, mint egy combközépig vagy térdig érő, bélelt kabátka, amely kényelmesen bővebbre szabott, így jól alá lehet öltözni. A színpaletta számos árnyalatában kínált modellek között van gyapjúszövetből és művelúrból készült is.   



Éljen a dzseki!


Könnyű, kényelmes és kályhaként melegít! Nem véletlen, hogy a tinik és az érett korú nők közül is sokan hűen kitartanak a dzsekik mellett. 


Megújult fazonok, vidám színek


Mindenki tudja, hogy nincs kényelmesebb és praktikusabb kabátfajta a dzsekinél. Ám mégis sokan úgy érzik, nem illik hozzájuk ez a fiatalos ruhadarab. Pedig a dzseki nem feltétlenül fiús, és nemcsak farmerhoz viselhető. Idén sok a kissé karcsúsított fazonú, amely szoknyához is illik. 
Az új trend modelljei magukon viselik a klasszikus jegyeket: steppelt díszítésűek, kívül és belül is zsebekkel ellátottak, és általában cipzárral záródnak. A kis szellőzőnyílásoknak köszönhetően pedig nem izzad bele viselőjük.
Kedvünkre válogathatunk az élénk és a pasztellszínűek közül.


                                                                    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top