Öltözködjünk

Önbizalomnövelõ fehérnemûk

A tél közepén járva reggelente olykor azon gondolkodunk, hány réteget is vegyünk magunkra. Ha a pulcsik alá finom anyagú, jó fazonú fehérnemût veszünk, biztos, hogy jó kedvûen, magabiztosan kezdjük a napot.







Fotó:Triumph
A vonzó dekoltázsért   

Ha nyakunkat kellőképpen védjük a hidegtől puha, meleg sálakkal, akkor télen is viselhetünk mélyebb kivágású pulcsikat és blúzokat. Ezek alá ideálisak – főként persze kisebb keblűeknek – a push-upos melltartók. Ha alakra simuló felsőrészt viselünk, ügyeljünk rá, hogy varrás nélküli melltartót válasszunk, amely szinte észrevétlen marad.       

Az úgy nevezett előformázott kosaras melltartók kis és nagy mellűeknek is előnyösek, hiszen létezik push-upos, illetve sima változatuk is.


A hidegebb hónapokban tanga helyett érdemes franciabugyit hordani. A combtőnél végződő bugyifazonból derékig, valamint csípőig érőt is kínálnak. Ezek szélesebb csípő és nagyobb popsi esetén is ajánlhatók.



A kombiné reneszánsza   

Kislány koromban többször előfordult, hogy felpróbáltam nagymamám rövidebb-hosszabb kombinéit. Nekem akkoriban ezek a habselyemcsodák leginkább az estélyi ruhákhoz hasonlítottak. Azóta évtizedek teltek el, és néhány esztendeje örömmel






Fotó: Dior
nyugtáztam, hogy az új trendekben nagymamám egykori kombinéit idéző estélyi ruhák tűnnek fel. A sort még Versace kezdte csipkével kombinált, magasan felsliccelt estélyi ruháival. Ezek a spagetti vállpántos, A-vonalú, csipkés mellrésszel készült modellek rendkívül szexisek. Idén pedig a fehérneműk közt fedezhetjük fel újra a klasszikus kombinékat. A vékony vállpántos, lefelé kissé bővülő szabású modellek anyaga lehet selyem, műselyem, szatén, illetve átlátszó tüll.



További tippek, linkek:

• Őrjítően szexis »

• Kényelmesen hófehér »

• Friss és fiatalos »

• Elegáns és exkluzív »
Gyakoriak a kényelmes sztreccsanyagok is. A mellrész sokszor készül finom csipkéből, s ma már ez is rendszerint rugalmas. A kombinék általában combközépnél vagy térd körül végződnek. S hogy mikor viseljünk kombinét? A most újra nagyon divatos tunikák alá és a vékony vagy átlátszó anyagú estélyi ruhák alá egyaránt kiváló ez a fehérnemű, persze azonos színben. A kosaras mellrésszel készült kombinék előnye, hogy nem szükséges melltartót venni alájuk.


Természetesen ha párunkat szeretnénk elkápráztatni, hálóing helyett is viselhetünk szexis, csipkés kombinét, amely fölé japán hímzett motívumokkal díszített szaténkimonót is ölthetünk.
 







Fotó: Felina
Kényelem felsőfokon


Régebben kombidressznek nevezték, ma bodynak hívjuk a praktikus, egyrészes, szuperkényelmes fehérneműt. Ez főként télen ideális, mert tökéletesen rásimul testünkre, kellemesen melegít, és nem utólsó sorban formázza is az alakot. E tulajdonsága a speciális szabásnak, illetve a különleges alapanyagnak köszönhető. A bodyk mindig elasztikus anyagból készülnek. A kosaras mellrész fölöslegessé teszi a melltartó viselést. A több részből szabott, olykor extrarugalmas betétekkel tervezett modellek akár néhány centiméterrel is karcsúbbnak mutatják viselőjüket.


A sportos stílus szerelmeseinek






Tactel: Rendkívül kedvelt vékony műszálas anyag, amelynek nedvszívó képessége vetekszik a pamutéval. 
Sokan, főleg a tinik és a huszonévesek közül nem szívesen hordanak hagyományos melltartó-bugyi együttest. Nekik tervezik a fiatalos, sportos stílusú trikó-bugyi párosokat. A spagettipántos vagy szélesebb vállpántos, egyszerű fazonú trikók első ránézésre nyári topnak tűnnek, hiszen a színskála számos árnyalatában sorakoznak a fehérnemű üzletekben. Anyaguk lehet tiszta pamut vagy tactel. 
A trikók általában nélkülöznek minden díszítést, maximum egy diszkrét felirat, logó vagy kis virágmotívum, esetleg keskeny csipkeszegély található rajtuk. A trikókhoz azonos színű bugyit választhatunk, gyakran többféle fazonút is.


Színek, anyagok, rafinált újdonságok






Telt keblűeknek
A kényelmet szolgálják a melltartók úgy nevezett teleszkópos körmerevítői is. Ezek a rugós végű körmerevítők minden kis mozgáshoz idomulnak. Ilyen „szerkezettel” készülnek például a Triumph telt mellűeknek való Soft Shaper modelljei.  
A fehérnemű már régóta nemcsak fehér, színe az aktuális trend szerint változik, igazodik a felsőruhák árnyalataihoz. Ez azért is vált mind fontosabb szemponttá, mert a korábbi illemmel ellentétben ma már megengedett, hogy a melltartó vállpántja, sőt, a kosár csipkés szegélye is kivillanjon a blúz dekoltázsából. Idén a hófehér, a vajszín, a világoskaramell, a kakaóbarna, a pasztellek – vaníliasárga, vízkék, halványzöld, púderrózsaszín –, valamint az élénk színek, például a pink, a padlizsánlila, a tűzpiros és a borvörös is hódítanak. Természetesen a fekete továbbra is igen kedvelt.






Fotó: Simone Pérele
Az alapanyagok között megtaláljuk a tiszta pamutot, valamint a speciális eljárással gyártott műszálakat. A mai műszálas fehérneműkben garantáltan nem izzad meg viselőjük. Az alapanyagok a legtöbb esetben elasztikus szálat is tartalmaznak, még a leheletvékony tüllök és csipkék is. Ezáltal kényelmesebb a fehérneműk viselése, és élettartamuk is hosszabb, mivel nem nyúlik meg az anyag. 
A klasszikus alapanyagú modellek mellett most megjelentek a kifejezetten téli hónapokra tervezett fehérneműk is, amelyek vékony sztreccsbársonyból készülnek. Ezekre valóban igaz, hogy testünket-lelkünket melegítik.          
Újdonság az alapanyagok terén a szuperpuha, különlegesen finom pamutszálból készült textília, amely mikroszálat is tartalmaz, és ezáltal képes a hőmérsékletet szabályozni. A lélegző anyag a hidegben melegít, a melegben kellemesen hűsít. A belőle varrt fehérnemű lágyan simul a bőrre, és az esetleges izzadságot gyorsan a kelme külső felületére juttatja. Így mindig friss érzetet biztosít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top