Öltözködjünk

Álarcot fel!

Február havában nemcsak az elegáns bálok, hanem a farsangi jelmezes mulatságok, házibulik is egyre gyakoribbak. Az alábbi tippekkel most mi is besegítünk, hogy a vígasság igazán önfeledten és vidáman teljen!





Aki nem szeretne sokat költeni jelmezre, az a kölcsönzők végigjárása helyett maga is elkészítheti farsangi öltözékét. Az alábbi ötletek megvalósításához csupán egy kis kézügyességre és néhány órára van szükség.

1. Jéghoki-játékos
A téli Olimpia idején könnyű dolgunk van, ha szeretnénk jól szemügyre venni a jégkorong-játékosok szerelését. A fekete, fehér vagy színes sportöltözéket nem nehéz lekoppintani. Szükségünk van egy XXL-es méretű hosszú ujjú pólóra, egy bő szárú bermudára, egy vastag harisnyára, valamint sportcipőre. Egy másik régi pólóból vághatjuk ki a játékos számát – amely szögletes legyen –, ezt a felsőrészre varrjuk rá. A póló alá vegyünk szűkebb felsőrészt, és azt vállnál erősen tömjük ki rongydarabokkal vagy zoknikkal. A harisnyát szintén jól tömjük ki térdnél. Biciklitulajdonos családtagunktól kérjünk kölcsön bukósisakot, kezünkre húzzunk férfi síkesztyűt, és máris indulhatunk a buliba.  








Farsang és Jelmez

• Jelmez.lap.hu »
• Farsang.lap.hu »
• Kalamáris jelmezkölcsönző»
• O’mas Jelmezkölcsönző »
• Gomba jelmez » 
• Törpejelmez »

2. Harry Potter 
A gyerekek és felnőttek közt egyaránt nagyon népszerű regényalak farsang idején is sikerre számíthat. A varázslófiú jelmezéhez szükség van egy sötét pelerinre, amely persze egy vállra terített, összetűzött pokróccal is helyettesíthető. Az így kapott varázsköpenyre sárga filcanyagból kivágott csillagokat varrhatunk nagy öltésekkel. A süveget fekete




vagy sötétkék kartonból készíthetjük el. Vágjunk ki egy nagy méretű, körülbelül 60 centi átmérőjű félkört, majd fejünk körméretének megfelelően összetekerve ragasszuk össze süveggé. Ragasztás helyett tűzőgéppel is rögzíthetjük a karton széleit. Ezután jöhet a karima: vágjunk ki kartonból egy nagy körlapot. Az átmérője körülbelül 60-70 centi legyen. Vágjunk ki a közepénél a süvegnél kapott körmérettel azonos lyukat, de úgy, hogy hagyjunk kis füleket az összeragasztáshoz. A tökéletes hatáshoz elengedhetetlen a jellegzetes vastag keretes, kerek szemüveg, amelyet szintén fekete kartonból vághatunk ki, és vékony gumival rögzíthetünk fejünkre, no meg a varázspálca, amely egy egyenes bot lehet.  







További vicces ötletek:






• 80’as sztárok, mint C.C. Catch, Dolly Roll, Modern Talking,
• Klasszikus sztárok:ABBA, Elvis
• Úttörő, vagy kisdobos
• Play Boy nyuszi, mint Bridget Jones
• Gésa, szamuráj, jósnő
• Blazsej doktor
• Szuperhősök: Pókember,Superman
• Zsákbamacska, Múmia
• Kozsó, Kiszel Tünde





3. (Szexi) Boszorkány 
Klasszikus jelmeznek számít a boszorkány, de akár csábítóvá is varázsolhatjuk egy szempillantás alatt. A bosziöltözékhez szükséges egy nagy fekete pokróc vagy óriáskendő, amelyet vállunkra terítünk, valamint egy kisebb kendő a fejre. A sokat takaró vállkendő alatt hosszú, bő szoknyát és bakancsot viseljünk. Nőiesebb változatához pedig szexi mini rakottszoknyát és “boszi” tűsarkú hosszú csizmát. Hogy hiteles vasorrú bábák legyünk, készítsünk fekete kartonból kúp alakú műorrot, és ne feledjük a “bájitalt sem”!  Kapjunk lábunk közé egy régi cirokseprűt, és kezdhetjük a társaság elborzasztását, illetve megbabonázását!      


4. Bob Marley
A raggee zene legendás képviselője megjelenésével is divatot teremtett, amely máig él. Ha az ő bőrébe szeretnénk bújni, szerezzünk be egy hosszú rasztaparókát és kérjünk kölcsön egy gitárt. Farmerünkhöz válasszunk tarka mintás vagy egyszínű, élénk árnyalatú inget. Akasszunk nyakunkba több sor feltűnő láncot, viseljünk színes fakarkötőket és sok gyűrűt. Arcunkat sminkeljük sötétbarnára, és gyakoroljuk a laza mozgást! 


Arcfestésről és a farsangi sminkről kérdezd bátran szakértőnket! »


Szólj hozzá a Fórumhoz! »
Farsangi jelmezhez »
Minek öltözzek be? »
Farsangi arc »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top