Öltözködjünk

Derekasan!

A legjobb trükk ruhatárunk felújítására, ha frissítsünk a kiegészítõkön! Idén az övek a legkedveltebbek. A trend mellett ne feledjük a darázsderék szexis varázserejét sem. Hangsúlyozzuk hát!







Joop






Johnny Farah New York
Derékon vagy csípőn


Évszakváltáskor sokan érzik úgy, hogy le kellene cserélniük szinte teljes ruhatárukat. Azonban szerencsére erre nincs szükség ahhoz, hogy divatosak lehessünk az új szezonban is. Néhány új tavaszi ruhadarabot természetesen érdemes vennünk, ám a leglényegesebb az idei trendnek megfelelő öltözékkiegészítők beszerzése. Ha jól választunk, ezekkel felfrissíthetjük tavaszi ruhatárunkat.

Az övek most szinte minden trendben megjelennek, a lezser, farmeros öltözékek, a sportos szerelések, a military stílusú modellek,






Tommy Hilfiger
valamint az elegáns kosztümök és alkalmi ruhák kiegészítőjeként egyaránt nagy szerep jut nekik. Alkatunktól, illetve a ruha stílusától és fazonjától függően viselhetünk keskeny vagy széles övet a derékon vagy lazán a csípőre engedve.









Nádszálkarcsú alak..
Kinek melyik előnyös?


Akit nádszálkarcsú alakkal áldott meg az ég, bármilyen szélességű övet hordhat. Kiemelheti darázsderekát arasznyi széles övvel, és bátran viselhet széles vagy keskeny övet – akár többet is – csípőjére engedve. A széles övek közül érdemes olyat választani, amely ívesre szabott, mert ez tökéletesen követi a derék formáját.

Körte alakúaknak a derékra csatolt öv az előnyös, hiszen ezzel hangsúlyozhatják karcsúságukat, és egy megfelelő fazonú, például trapéz vonalú szoknyával leplezhetik szélesebb csípőjüket.







Daryl Kand
Aki alapvetően vékony, de nem karcsú a dereka, inkább csípőn viseljen övet. Ugyancsak ez ajánlott azoknak, akiknek deréktájékon van egy kis súlytöbbletük.

A molettek számára a lazán felcsatolt, csípőre engedett, nem túl széles öv az ideális. Ez úgy a legelőnyösebb, ha a csaton lefelé bújtatják át a szíj végét, ezáltal V-alakban helyezkedik el az öv, és optikailag nyújtja az alakot. Kaphatók olyan övek is, amelyek nem egyenesek, hanem eleve V-alakra szabottak.









Yves Saint Laurent
Bőr, zsinór, textil, fém, műanyag


Az övek anyaga rendkívül sokféle most. A valódi bőr, a hasított bőr, illetve az ezeket utánzó műbőr és művelúr egyaránt hódít. A bőrövek gyakran gazdagon díszítettek. Például virág alakban vagy geometrikus formákban perforáltak, ringlikkel dekoráltak vagy szegecsekkel kivertek.

A keskeny bőrcsíkokból fonott övek vagy egyszerű fémcsattal zárhatók, vagy hosszú rojtokban végződnek, és csomóra köthetők.

A vékonyabb és vastagabb zsinórból – például pálmarostból, azaz sizalból – szőtt vagy fonott övek a tavaszi trend minden színében léteznek, akárcsak a klasszikus hevederövek.







Carolina Herrera
Finomabb textíliákból, például selyemből és bársonyból is készülnek övek. Ezek lehetnek keskeny vagy akár tenyérnyi szélességűek. Kissé megtekerve, esetleg az övtartókba bújtatva viselhetők, és a ruha stílusától függően csomóra vagy masnira köthetők. A textilöveket olykor hímzések tarkítják.


A fényes fonalakból szőtt, gyöngyökkel, csillogó flitterekkel, straszokkal vagy Swarovski kristályokkal díszített övek az idei év újdonságai.







Sally Assor

Ismét divatosak a feltűnően csillogó fémövek: a kis lapocskákból álló modellek, valamint a kisebb vagy nagyobb szemek alkotta láncövek.

A hatvanas évek tarka stílusát elevenítik fel a műanyag övek, amelyek élénk színekben pompáznak.







Streets Ahead








Kenzo
Csatok, csomók, masnik

Az övet ma már nem mindig becsatolni, hanem gyakran megcsomózni vagy masnira kötni lehet. Ezért is oly változatos a megújult övdivat. Hiszen a méretüket, formájukat és anyagukat tekintve is különböző csatok, illetve a csomók, masnik és rojtok egyedivé teszik az öveket. A fémcsatok közül a legvagányabbak a western stílusúak: a nagy méretű, ovális vagy szögletes övcsatok, amelyek gyakran patkót, lovat vagy bölényt ábrázolnak.







Gucci
Elegáns ruhákhoz és farmernadrághoz is illenek a kecses formájú, cirádás, nagy fémcsatos övek.

A színes kövekkel vagy straszokkal dekorált övek a legegyszerűbb öltözéket is feldobják. Idén a türkiz köves övcsatok a legmenőbbek.
A finom kidolgozású arany vagy ezüst övcsatok ékszernek is tekinthetők, persze fontos, hogy harmonizáljanak láncunkkal, fülbevalónkkal.








In Style
Melyik ruhához milyen öv illik?


Farmerhoz, kordbársonynadrághoz és kötött pulcsihoz: keskeny vagy széles bőröv (akár a pulcsin kívül), fémöv, hevederöv, színes textilkendő az övtartókba bújtatva.

Szövetkosztümhöz: saját anyagából készült öv, láncöv (akár több soros), rokon színű, finom bőröv.

Etno stílusú öltözékhez: hosszú rojtos, fonott bőröv, zsinórból szőtt öv, textilöv csomóra vagy masnira kötve.

Lenvászon öltözékhez, military és szafari stílusú ruhához: bőr-fa-fém kombinációjú öv, hevederöv, akár karabineres, lelógó fémláncokkal.

Virágos vagy másfajta mintás karcsúsított szabású kartonruhához: egyszínű, széles műanyag öv vagy bőröv.

Estélyihez: láncöv, straszos, flitteres öv, keskeny bőröv ékszer jellegű csattal, kecses formájú, nagy fémcsatos bőröv, fényes fonalból sodort öv vagy az estélyi ruha anyagával azonos öv.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top