Öltözködjünk

Nélkülözhetetlen (sztár) kellékek

Visszavonhatatlanul kitavaszodik, és úgy érezzük, a megújulás jegyében ruhatárunkat is fel kell frissítenünk. Íme néhány jó tipp, hogyan varázsolhatunk tavaszi sztárkülsõt, trendi kiegészítõkkel!

Sapka, elegáns változatban…
Fejfedők minden stílusban 
     
Sapkát nemcsak a hideg ellen viselhetünk – tudják ezt a divattervezők is, és az idei kollekciókban sok modellhez fejfedőt is terveztek. A kora tavaszi hetekben viselhetünk klasszikus svájcisapkát, amelyet most finom pasztellszínekben is kínálnak. Ez illik kosztümhöz és farmeros öltözékhez is. Divat a kis karimájú vászonkalap, amely behúzva hordható, és stílusos kiegészítője a sportos szereléseknek, illetve a hippi stílusú, tarka ruháknak. Szintén hódít a sildes sapka minden változata. A kisebb vagy nagyobb ellenzővel készült sapkák tetszés szerint hagyományosan feltéve vagy silddel hátrafelé, sőt oldalra fordítva is viselhetők. Szinte minden stílushoz találunk megfelelő sildes sapkát, hiszen nagy a választék: van bőr, tweedszövet, posztó, vászon, sőt még flitteres anyagú vagy bársonyból készült, virággal díszített estélyi változat is.

Audrey Hepburn után …
Napszemüveg nemcsak sztároknak

Nem véletlenül elengedhetetlen kelléke a sztárok hétköznapi megjelenésének a napszemüveg. Hiszen nemcsak a smink nélküli szemeket takarja, hanem “öltözteti” is az arcot, szinte ékszerként szolgál. Persze fontos az előnyös fazon megtalálása. Idén a

hatvanas éveket idéző, nagy méretű, vastag, élénk színű keretes napszemüvegek, valamint a keskeny téglalap alakúak és az oválisak is kedveltek. A modellek keretét és szárát gyakran parányi strasszok díszítik. Egyre népszerűbb a nők körében a klasszikusnak számító, csepp alakú pilóta napszemüveg. Emellett továbbra is divat a keret nélküli, szögletes, teljesen sötét napszemüveg.   

      

Valentino
Extra Tipp!
Cabrio Feeling – Dolce Vita
Igazán varázslatos lehetsz, ha a selyemsálat fejkendőként, Audrey Hepburn féle napszemüveggel viseled! Csókos száj elengedhetetlen!
Kendő nyakba, hajba, derékra

Tavasszal a vastag, meleg sálakat felváltják a vékonyabb anyagúak, amelyeket már főként azért viselünk, hogy színesítsük öltözékünket. A selyem- és kasmírkendők tökéletes kiegészítői az elegáns ruháknak. A muszlinból és más leheletfinom, átlátszó anyagból készült sálakat a nyakon többször körbetekerve vagy a

vállra terítve, a mellkasnál lazán megkötve is viselhetjük. Az egyszínű sál mellett divat a színátmenetes és a legkülönfélébb mintás, például a csíkos, a virágos, a keleties motívumokkal tarkított,
Valentino
még a mandalát ábrázoló is.

Ismét megjelentek a gyűrt anyagú sálak, kendők, amelyek illenek a lezser ruhákhoz és a hippi stílushoz, akár farmernadrág övtartójába is fűzhetők. 
        
Most is kedvelt a cicakendő, amely még melegebb időben is viselhető.  

A vékony sálak hajpántként is felköthetők. A rövid és a hosszú frizura is dekoratív lesz általuk. A hímzett vagy gyöngyös sálak alkalmi ruhákhoz is valók.

Kattints a képre! Fotó: Binder Bizsu
Nem mind arany, de fénylik

Dior gyűrű
Az ékszerek és bizsuk ma fontos szerepet kapnak hétköznapi megjelenésünkben is. A valódi nemesfém ékszerek mellett mutatós utánzatokból is óriási a választék. A filigrán ezüstláncok és -fülbevalók, a szélesebb nyakékek és karkötők, valamint az antik jellegű ékszerek egyaránt jelen vannak a friss trendben.
A medálos nyakláncoknak rendkívül sokféle változata létezik most: van kicsi és nagy keresztes, virágos és pillangós. 
Fülbevalóból választhatunk diszkrét miniatűr ezüst vagy arany modellt vagy hosszú, díszes csüngőt. Reneszánszát éli a vékony, óriás karika fülbevaló. 
A bizsugyártók nemcsak a nemesfémeket, hanem a drágaköveket is ügyesen “lekoppintják”. Gyönyörű bizsukat találunk türkiznek vagy borostyánnak tűnő színes üvegberakással vagy műanyagból készült dísszel.
Pompás láncokat kínálnak valódi drágakövekből és üveggyöngyökből is. Az új trend szerint több, akár köldökig érő gyöngysort nyakunkba akaszthatunk.

Fotó: Swarovski
Swarovski-őrület  

Ma talán legdivatosabbnak a Swarovski kristályokkal kirakott ékszerek számítanak. A ragyogó kis ékek feltűnnek nyakláncon, karkötőn, fülbevalón, gyűrűn, brosson, és ruhákat is díszítenek velük.

A csillogásra vágyók strasszokkal dekorált bizsukat is választhatnak, nem túl magas áron.

Elegáns gyöngysorok

Örök divat a gyöngysor. A valódi gyöngyből fűzött lánc igen drága, de az utánzat, vagyis a tekla elérhető árú. Idén rövid és hosszú, egy- és többsoros nyakláncot, illetve hozzá való karláncot, gyűrűt, fülbevalót is választhatunk. A természetes színű és a rózsaszínes változat egyaránt kedvelt. 

Etno stílusban

Nemcsak a ruháknál, hanem a bizsuknál is tart az etno korszak. A fából, bőrből, csontból, kagylóból és fémből készült ékszereket olykor kövek díszítik. A natúr vagy színes fagyöngyből fűzött, hosszú nyakláncokból többet is viselhetünk. Ez áll az egészen vékony és a vastag fém- vagy fakarkötőkre és nagy kövekkel díszített gyűrűkre is.


Akinek vékony a nyaka, bátran felvehet nyakörvszerű ékszert. Rövid nyakúaknak előnyös a mély nyakkivágású felsőrész és a a medálos vagy rojtos, hosszú nyaklánc.

Modern kütyük

A XXI. század nője, ha kedve tartja, kedvenc műszaki cikkeit is “felöltöztetheti”.  A mobiltelefon mutatós kistáskában lakhat – természetesen az öltözékhez illő színűben -, amely nyakba akasztva vagy az övtartóra csatolva is hordható. De kistáska helyett elég a mobilpánt, amellyel csuklónkra akasztva viselhetjük a telefont.
A digitális fényképezőgép, sőt, a pendrive is kaphat saját divatos tokot, illetve “ruhácskát”.           

Fotó: Dior

Fotók: Valentino, Swarovski, Dior, Binder Bizsu, Accessorize   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top