Öltözködjünk

Szoknya vagy nadrág?

A kérdés gyakori és örök. Mikor melyiket válasszuk? Az elõzõ részben megismerkedhettünk az alkatunkhoz illõ trendi nadrágfazonokkal, most viszont következzék a tavasz sztárja, a lábat kivillantó, szexi és csábító szoknya!

Itt olvashatsz az előző részben említett nadrágokról








Moletteknek is remekül áll ez a fazon
Szoknyák a minitől a maxiig 

A nadrágokhoz hasonlóan a szoknyák közül is magasságunk, alkatunk és lábunk formája szerint válasszunk. A molettek számára ez esetben könnyebb a helyzet, hiszen számos szoknyafazon rafináltan leplezi a csípő, valamint a comb súlyfeleslegét.  

Idén a szoknyahosszak terén szinte minden divat: a szupermini, a combközépig érő mini, a néhány centivel térd fölött vagy alatt végződő hossz, a midi, vagyis a lábszárközépig érő, illetve a maxi, azaz a bokát takaró.

Alapszabályként elmondható, hogy a combot, illetve a lábszárat „elvágó” szoknyahossz optikailag alacsonyabbnak mutatja viselőjét. Tehát aki nyújtani szeretné alakját, annak magas sarkú cipőt érdemes választania hozzá.

A maxiszoknyák viszont magasabbnak mutatják, slankítják viselőjüket, ezért alacsony és molett nőknek is előnyösek.





A csípőszoknya hosszabbnak mutatja a derekat és rövidíti a lábat, ezért fontoljuk meg viselését! Rövid, a hasat szabadon hagyó toppal csak nádszálkarcsúaknak való.  

Szűk, bő, szexi és romantikus

A szoknyák fazonja is sokféle ebben a szezonban. A szűk, egyenes vonalú, az A-vonalú, a csípőtől hajtásokkal bővülő, valamint a bő, fodros modellek is kedveltek.

Arányos alakon jól mutat a szűk, testhez álló szoknya, akár rövid, akár hosszú.
Aki vékony, de nem karcsú a dereka, az a szűk szoknyát kívül viselt blúzzal, pulcsival társíthatja.  








Szoknyák, minden alkathoz:


Magas, vékony nők: 
• Romantikus stílusú, hosszú, bő,  fodros szoknya

Lapos popsi:
• nagy zsebek,
•  rakott szoknya, 

Tömzsi láb:
• A-vonalú, lábszárközépig érő vagy hosszabb szoknyák

Alacsony molett alkat:
• maxi szoknyák, magassarkúval,
• A-vonalú, lábszárközépig érő vagy hosszabb szoknyák,
• hosszú, bő, szoknya lágy anyagú, és csípőig egyenes vonalú, onnan bővül fodrokkal

Arányos alak:
•
szűk, testhez álló szoknya

Rövid derék,hosszú láb:
• csipőszoknya 





Az A-vonalú, lábszárközépig érő vagy hosszabb szoknyák előnyösek moletteknek, illetve vékony alakú, de szélesebb csípőjű, vastagabb combú nőknek is. Mostanában a kosztümöket is gyakran tervezik ilyen fazonú aljjal.  

A csípőig alakra simuló, onnan hajtásokkal bővülő vagy rakott szoknya, amely többféle hosszúságú is lehet, rafináltan leplezi a popó formáját és a combokat. Ezért lapos popsi és túl vékony combok, valamint vastag combok esetén is ajánlható. 





Romantikus stílusú, hosszú, bő, fodros szoknyát
vékony és molett alakúak is hordhatnak. Teltkarcsúak olyan modellt választhatnak, amely lágy anyagú, és csípőig egyenes vonalú, onnan bővül fodrokkal.  
  
A hippi stílusú bő, hosszú szoknyák tarka színekben pompáznak, és gyakran gyűrt anyagúak. A lenge, olykor áttetsző anyagból készült indiai szoknyák is ezt az irányzatot képviselik. Ezek a modellek a fiatalok kedvencei lehetnek. Az áttetsző szoknyák csak tökéletes alakú lányoknak valók.





A combtőnél alig hosszabb, szexis szuperminiket szintén kizárólag a tiniknek tervezték, közülük is a hosszú, formás lábúaknak. Ezek a falatnyi szoknyácskák most többféle fazonban is megjelentek: van egészen szűk, trapéz vonalú és rakott, hagyományos derekú és csípőszabású. Az új trend szerint lapos cipővel, kényelmes mokaszinnal vagy utcai sportcipővel is kiegészíthetők.  
  
A combközépig érő minik és a térdnél végződő szoknyák most egyenes vagy lefelé fokozatosan bővülő szabásúak. E modelleket a negyedik X után is viselhetik a formás lábszárúak. A vékonyabb tweedszövetből vagy lenvászonból varrt kosztümök között is sok most a rövid szoknyás.      






Farmert szoknyából is!

A blue jeans szerelmeseinek szoknyából is rengeteg félét kínál a tavaszi trend. A klasszikus sötétkék mellett fekete, fehér és sok üde szín szerepel a palettán. A mini- és maxiszoknyák egyenes, bő és rakott változatban is hódítanak. Az olykor strasszokkal vagy hímzésekkel díszített modelleket az alkalomnak megfelelően sikkes körömcipővel, magas sarkú szandállal vagy kényelmes mokaszinnal, utcai sportcipővel viselhetjük.


Fotók: GAP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top