Öltözködjünk

Szexisen, csinosan kismamaként is!

Régebben az "ápol és eltakar" jellemezte a kismama-divatot, de szerencsére, ma már a nõk magabiztosabbak ebben a csodálatos állapotban, és nem álcázni próbálják gömbölyödõ pocakjukat, hanem inkább büszkék rá.










Tunikák, topok


A kismamák ruhatárának fontos szereplői a hosszabb blúzok, pólók, pulcsik, vagyis a tunikák. Azonban újabban nem a nagyon bő szabásúak, hanem az alakot követő fazonúak hódítanak. A klasszikus princessz szabás továbbra is kedvelt, de az ilyen fazonú felsőrészek is kevésbé bővülők most. Ezek a harmadik harmadban is előnyösek, mert a kebleket hangsúlyozzák. Gyakran mély dekoltázsúak, ezáltal kifejezetten szexis megjelenést biztosítanak. 

Az A-vonalú, csípő alá érő blúzok és pólók gyakran elöl, illetve kétoldalt háromszög alakú betétekkel bővülnek. 
     




A topokat olykor alul pánt fogja össze, amellyel a has nagysága szerint állítható a bőség.

A felsőrészek anyaga rendszerint finom, puha tapintású, sok esetben elasztikus szállal készült. Jellemzőek a természetes anyagok: a pamut, a viszkóz, a lenvászon.





Ruhák, kosztümök, estélyik

A ruháknál és a kosztümöknél szintén jellemző az, hogy nem feltétlenül a has leplezése a cél. A domborodó pocak sziluettjét látni engedő kosztümöket néhány évvel ezelőtt az immár kétgyerekes Cindy Crawford népszerűsítette egy híres márka modelljeként. A karcsúsított blézerek elöl rafinált módon helyet engednek a hasnak. Az egyenes vagy gloknis szabású szoknyák alakra simulnak, a hasnál általában íves betéttel bővülnek.








 Kismama divat

• Formes
• Anita
• Mammystic
Cindy és néhány más híresség hozta divatba az állapotos nők számára a szűk vonalú ruhák viselését is. Az alakot szinte teljesen követő vagy csupán a has alsó részénél bővülő, hosszú ruhák lágy esésű kelméből készülnek, gyakran sztreccs anyagúak. Az ilyen ruháknál nem ritka a redőzött díszítés.
Akinek formás a lába, annak áldott állapotban sem kell lemondania a miniruháról.





Aki a többet takaró ruhaneműk híve, választhat bővebb fazonú modelleket, például lezser, buggyos felsőrészű, fodros szoknyájú ruhát farmerből és vászonból, vagy princessz szabású, hosszú ruhát.   

Újabban csodaszép estélyi ruhákat is terveznek a kismamák számára. Így akár bálba is elmehetnek. Az alkalmi modellek között vannak romantikus stílusú, többrétegű, pillekönnyű anyagból varrt ruhák, amelyeknek fodrai szinte repkednek járás közben. Kedveltek a görögös hatású selyemruhák is, amelyek gazdagon redőzöttek, és csak sejtetik viselőjük domborulatait.         







Szoknyák, nadrágok


A derékbőség jelentős növekedése legfőképp a szoknyáknál és a nadrágoknál készteti speciális szabászati megoldásokra a ruhatervezőket. Az állítható pántok, a megkötők, a gumis derékrészek, valamint a sztreccs anyagok segítenek, hogy a pocak kényelmesen elférjen.
A klasszikus kertésznadrág továbbra is divat. Emellett bő szárú hosszú nadrágot és halásznadrágot is választhatnak a kismamák. Ezek gyakran hasnál félkör alakú betéttel készülnek.




Mind a szoknyáknál, mind a nadrágoknál gyakori az alapanyagok ötvözése. A farmermodellek derékrésze sokszor rugalmas pamutsávból készül, amely elöl kiszélesedik.

Fehérneműk, harisnyák, fürdőruhák

Természetesen ebben a kilenc hónapban alsóneműkből is különleges fajtákra van szükség. Ez nemcsak azt jelenti, hogy az eddiginél nagyobb méretet kell vásárolni, hiszen fontos az is, hogy természetes anyagú, jó tartást biztosító modelleket viseljen a kismama. Szerencsére ezen a téren is megfelelő már a kínálat.   





A várandós nőknek ajánlott melltartók általában megerősített vállpánttal készülnek, és kosaruk extra rugalmas, így kellő tartást biztosít, mégsem szorít. Azoknak is érdemes melltartót viselni a terhességük alatt, akik egyébként nem hordanak, mivel a mell megnövekedett súlya igényli ezt. Ezáltal elkerülhető vagy csökkenthető a mellet tartó szalagok megnyúlása. 
Egyes cégek sportmelltartókra hasonlító fazont is kínálnak. Ezek az elasztánszálas, tiszta pamut modellek nagyon kényelmesek.  
A bugyik közül, főként a terhesség második felében, érdemes derékig érőt választani, amely tartja a pocakot és véd a megfázás ellen. A bugyi kiegészíthető széles hastartó pánttal, amely egészen a domborodó pocak tetejéig ér.





A tanga kedvelőinek speciális modelleket ajánlanak, amelyek elöl a köldökig érnek.

Hűvösebb időben fontos a harisnya viselése. Újabban léteznek olyan nejlonharisnyák, amelyek kibővített, megerősített, extra rugalmas hasrésszel készülnek, ezért jól tartják a pocakot, ám kényelmesek.





A nyár örömeit is élvezhetik a kismamák, ha a számukra tervezett fürdőruhákból választanak. Idén az úszódresszek mellett egyrészesnek tűnő, de két darabból – topból és bugyiból – álló fürdőruhák is kaphatók. Nagyon csinosak a blúzszerű felső réteggel készült fürdődresszek.

Aki nem szeretne lemondani a bikiniről, az háromszög fazonú vagy kosaras melltartóból és köldökig érő bugyiból álló modellt viselhet.
A fürdőruha színben hozzáillő strandkendővel egészíthető ki. 


Fotók: www.formes.com, www.anita.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top