Öltözködjünk

Vízben és vízparton

Bikini vagy egyrészes? Sportos vagy elegáns? Superszexi vagy visszafogott? Nap- és vízimádó hölgyeknek adunk most remek tippeket arra, hogyan emelhetik ki legelõnyösebb idomaikat, trendi fürdõruhákkal.







Fotó: CALZEDONIA – Kattints a képre!
Bikinit vagy egyrészest?

Ezt a kérdést sok nő teszi fel magának vásárlás előtt, persze vannak olyanok is, akik évekig kitartanak valamelyik mellett. Mivel a fürdőruha-tervezők idén rendhagyó fazonú modellekkel is előrukkoltak, még nagyobb a kínálat, s talán nehezebb a választás. Vásárlás előtt érdemes megismerkedni a friss trenddel, hogy a divatos minták és szabásvonalak közül a számunkra legelőnyösebbet választhassuk. Hiszen egyes fazonok és motívumok rafináltan alakítják formánkat. S nem mindig igaz az, hogy vékonyaknak a kétrészes, moletteknek az egyrészes ajánlott. 


Bombasztikus bikinik






Kattints ide és gyönyörködj!

A kétrészes fürdőruha sokadik megújulását éli ma. Miután a nyolcvanas évekre olyan miniatűrré vált, hogy mindössze egy-két tenyérnyi anyagból készült, ismét elkezdett növekedni a mérete. Idén az előző néhány évtized divatjának egyes elemeit fedezhetjük fel a bikiniken, a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas, illetve kilencvenes évek módija is hatott az új trendre.







Fotó: CALZEDONIA
A kora hatvanas éveket idézik a többet takaró kétrészesek. E modellek szélesebbre szabott melltartóból és általában köldökig érő vagy néhány centivel derék alatt végződő bugyiból állnak. A melltartó lehet előformázott, kosaras, merevítőpántos vagy nagyobb háromszög alakú, amely mellvarrásos, gyakori a vállpántos és a nyaknál záródó fazon is. Mindezek jó tartást biztosítanak telt keblek esetén is. 

E fürdőruhák jól állnak moletteknek, valamint azoknak a nőknek, akiknek már nem annyira feszes a bőrük, esetleg műtéti heget szeretnének elfedni hasukon.     








Kinek mi áll jól?

• Moletteknek és már nem feszes bőrűeknek: többet takaró kétrészes (előformázott, kosaras, merevítőpántos vagy háromszög alakú, mellvarrásos melltartóval)
vagy elegáns fürdődressz hangsúlyos dekoltázzsal
• Fiatal, vékony, arányos alakúaknak: háromszög melltartó és parányi bugyi alkotta bikini
• Arányos alakra: köldökig kivágott, derékig felszabott fürdődresszek, „összenőtt kétrészesek” és aszimmetrikus fazonú fürdődresszek
• Minden alkatnak: félköríves merevítős melltartó
• Kis mellűeknek: push-upos melltartó
• Hosszú lábúaknak: csípőbugyi
• Rövid lábúaknak: combnál magasabbra szabott bugyi 
• Feszes bőrű, formás popójú fiataloknak: tanga
• Nagyobb popó vagy narancsbőr esetén: sortszerű fürdőruhaalsó
A hatvanas évek közepétől a hetvenes évek derekáig tombolt a hippi őrület. Ebben a korszakban egyre kisebbedő háromszög alakú melltartó és parányi bugyi alkotta a bikinit. Jellemző volt a csípőbugyi, illetve az oldalt megkötős, szexis fazon. Ekkor hódított a lyukacsos mintájú, kötött vagy horgolt fürdőruha, amely béléssel készült. A hippi divatot felelevenítő, kétrészes fürdőruhák ma reneszánszukat élik. Újdonság a szivacsbetétes háromszög melltartó.    







CALZEDONIA
A nyolcvanas évek végétől kezdve népszerű a félköríves merevítővel készült melltartó. Ez a fazon szinte mindenkinek előnyös. A kilencvenes évektől elterjedt a push-up, ezáltal a kis mellűek is domborodóbb dekoltázst varázsolhatnak maguknak. Most a félköríves merevítős melltartókat is főként csípőbugyival kínálják. Ám akinek rövidebb a lába, inkább combnál magasabbra szabott bugyis bikinit válasszon, amely hosszítja a lábat.   


Külön említést érdemel a tanga, amely csak komoly önkritika gyakorlás után ajánlott a feszes bőrű, tökéletes formájú popóval rendelkező, fiatal lányoknak. 







Fotó: La Perla

Ellenben a sortszerű fürdőruhaalsó kitűnő azok számára, akik szeretnék kisebbnek láttatni hátsó felüket, illetve takarni kívánják a narancsbőrös részeket.    
  






Összenőtt kétrészes – MAGISTRAL – Kattints a képre!
Dekoratív dresszek






Fotó: GAP

A sportos stílust kedvelők, valamint azok, akiknek némi súlytöbbletük van, gyakran szívesebben viselnek egyrészes fürdőruhát. Idén a klasszikus fazonú úszódresszek mellett sok cég kínál elegáns, nőies megjelenést nyújtó fürdődresszeket. Ezeket rendszerint hangsúlyos, mély dekoltázzsal tervezik, ezáltal a keblekre terelődik a figyelem, és nem feltűnőek a has- vagy csípőtájék esetleges plusz kilói.







Fotó: CALZEDONIA – Kattints a képre!
A fürdődresszek között vannak extravagáns stílusúak is, amelyek olykor köldökig kivágottak és derékig felszabottak, néha csak egymást keresztező pántokból állnak.
Ezek a modellek arányos alakra illenek.   

„Összenőtt kétrészesek” – így is nevezhetnénk azokat a szuperszexis fürdődresszeket, amelyek az új trendben szép számmal jelen vannak. E nem sokat takaró modellek hátulról bikininek tűnnek, elöl a melltartót és a bugyit csupán egy keskeny sávnyi anyag vagy néhány vékony pánt fogja össze. Az ilyen egyrészesek között sok aszimmetrikus szabású van, a dressz olykor csak féloldalt fedi a hasat.
Ezek a modellek kizárólag tökéletes alakon mutatnak jól.   








Stranddivat – szexis öltözékek
Néhány éve indult hódító útjára a pareó, vagyis a strandkendő, amely sokféleképpen viselhető. Megköthető a derékon vagy a csípőn szoknyaként, a mell fölött ruhaként vagy a nyaknál és a mellnél keresztezve topként. Újabban nemcsak vékony vászonból és lenge muszlinból készül pareó, hanem különféle elasztikus kelmékből is, természetesen a fürdőruhával azonos vagy harmonizáló színben. 






Roberto Cavalli
A miniszoknya kedvelői mini strandkendőt választhatnak.   
Strandra menet és vízparti nyaraláskor ideális ruhadarab a sort és a bermuda. Idén a szűkebb és a bővebb szárú modellek is divatosak.
Aki szeretné takarni a lábát, inkább strandruhát viseljen, például spagetti vállpántos vagy nyakpántos lenvászon modellt. 
Visszatért az úgy nevezett Ramóna-fazon, azaz a vállra letolható, ovális nyakkivágású felsőrész, amely a hatvanas években élte első virágkorát. Ez vállpántos bikinifelső fölött viselve nagyon szexis.

Hordhatunk a strandon muszlinból vagy neccanyagból varrt felsőrészt, például köldökig érő muszlintopot, csípő alatt végződő muszlintunikát vagy ujjatlan, illetve rövid ujjú necctrikót. Persze e lenge darabok nem védenek a széltől, ám öltöztetik viselőjüket. 
Színek, minták, anyagok, díszítések 


A fürdőruhák színpalettáján idén az élénk árnyalatok foglalják el a legtöbb helyet: a ragyogó türkiz, a szemet vonzó pink, a sugárzó narancs, a tüzes piros, az üde citromsárga és a friss fűzöld. De jelen vannak a visszafogott tónusok is: a farmerkék, a vízkék és -zöld, a gyöngyházszín és a finom rózsaszínek. A fekete és fehér szín külön-külön és együtt továbbra is divat, akárcsak a fémes hatású aranyló, ezüstös vagy bronzos árnyalat. 








Fotó: Miracle – Kattints a képre!
A minták közül most a különféle geometrikusak és a növényi formákat ábrázolók is kedveltek. A sötét alapon plasztikus hatású vörös rózsaminta a 2006-os év egyik sztárja. Az állatbőrök mintázatát utánzó motívumok szintén divatosak, gyakran feketével vagy arannyal kombinálva jelennek meg a modelleken. A tengerész stílusú, kék-fehér-piros színtársítású, csíkos modellek ugyancsak szerepelnek a trendben.     

Az alapanyagoknál minden évben találkozhatunk újdonságokkal. Különféle sűrűségű, rugalmas anyagok léteznek mikroszál és lycra kombinálásával. Ezek rendkívül kényelmesek, nagyon jó a légáteresztő képességük, gyorsan száradnak és finom tapintásúak.
A mai kötött és horgolt fürdőruhák elasztikus szálat is tartalmaznak, így sokkal kényelmesebbek, mint elődeik.


A fürdőruhák idén sokkal változatosabban és sokkal több esetben díszítettek, mint régebben. Flitterek, gyöngyök, strasszok, textil- és bőrrojtok, valamint műanyag- és fémcsatok dekorálhatják a bikiniket és az egyrészeseket. A bugyikon gyakoriak az övek. A felsőruhákhoz hasonlóan a fürdőruhákon is gyakran csillannak meg Swarovsky kristályok.








 









Kattanj rá! –  Bikinik a neten


 CALZEDONIA| MAGISTRAL | WOMEN’SECRET | LA PERLA | WOLFORD | GAP|
Rendelj a netről: MIRACLE FASHION 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top