Öltözködjünk

Feng Shui kontra divatdiktátorok

A Feng Shui nem diktál divatot. Nem akar Versace vagy Dior helyébe lépni, sokkal inkább az észszerûségre, és a színek által létrehozott pozitív energiák kihasználására törekszik.

Öltözeted, öltözködési módod rólad és jelenedről beszél. Miért viselsz egy ruhát? Azért, mert jól érzed magad benne és még sikereket is arathatsz vele, vagy mert alkalmi vétel volt? Ha változtatni akarsz mindennapjaidon, át kell gondolnod, hogy mi az, amivel eddig csak öngólokat rúgtál a divat és az öltözködés terén.

Nézzük, melyek azok az alapvető dolgok, melyek a változást jelenthetik. Van néhány tippem arra, hogy milyen színek viselése energetizál, és segíti, hogy az eddigieknél is sikeresebb legyél.

A kínai filozófia, s azon belül a Feng Shui arra tanít, hogy ha az otthonod harmonikus, kiegyensúlyozott és megfelel annak, aki vagy, amit képviselsz és amire vágysz, akkor garantált a jóléted és biztonságod. Ugyanez vonatkozik a ruhatáradra. Ha tele vagy frusztráló, nyomasztó, elkopott holmikkal, arra számíthatsz, hogy a ruhák által generált negativitás benned is testet ölt. Ezek a negatív energiák kimerítenek téged, rossz képet festhetnek belső és külső megjelenésedről, s egyben aláássák önérzetedet is.

A ruhatárad nemcsak téged alakít át, hanem a körülötted lévő emberek véleményét is.

Ahhoz, hogy megállapítsuk, mely színek energetizálnak bennünket, vagy épp ellenkezőleg, fontos tudnunk a hozzánk tartozó, Öt elem tana szerinti fázist. Ennek megismeréséhez viszont születési dátumunkra van szükség. Ha még nem tudod, milyen elemű vagy, kattints ide! Ha viszont már ismered a saját elemedet, a táblázatból megtudhatod, mely színek erősítenek és nyugtatnak.

 Elem

 Színek

 Formák

 Erősítő elemek

 Energetizáló színek

 Nyugtató elem és színek

    Gyengítő elemek, színek

 Tűz

 Pirosak, narancs 
 Fa, tűzzöld, világoskék, pirosak Föld: sárgák, barnák Fém: fehér, szürke, ezüst, arany
Víz: fekete, sötétkék

 Föld

  Sárgák, barnák  
 Tűz, Föld pirosak, narancs, sárgák, barnákFém: fehér, szürke, ezüst, arany Víz: fekete, sötétkék
Fa: zöld és árnyalatai

Fém

Fehér, szürke, ezüst, arany
Föld, Fém sárgák, barnák, fehér, szürke, ezüst, aranyVíz: fekete, sötétkékFa: zöld és árnyalatai
Tűz: pirosak, narancs

Víz

Fekete, kékek
Fém, Vízfehér, szürke, ezüst, arany, fekete, kékekFa: zöld és árnyalatai Tűz: pirosak, narancs
Föld: sárgák, barnák

Fa

Zöld, világoskék
Víz, Fafekete, sötétkék, zöld, világoskékTűz: pirosak, narancs Föld: sárgák, barnák
Fém: fehér, szürke, ezüst, arany

Természetesen a táblázatban található leírások nem kötelező erejűek! Azonban érdemes fontos alkalmakkor az erősítő elemeid színeit használni. És az sem árt, ha kísérletezel, s ha már megtapasztaltad, hogy miként működnek a színek életedben, az alapján válogasd össze ruhatárad jövendőbeli kellékeit.

 Startlap ajánlat:

www.kinaifilozofia.lap.hu
www.kinaiasztrologia.lap.hu
www.fengshui.lap.hu
Azonban ezt megelőzően szabadulj meg azoktól a holmiktól, melyeket már tavaly sem vettél fel. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy nem működik a „jó lesz még valamire” szabály. Add oda valakinek, aki még hasznát veheti, vidd el a használtruha boltba, vagy egyszerűen dobd ki. Ez már önmagában is jó érzéssel fog eltölteni, emeli az energiaszintedet.

Szimpla előrelátásból se tartogass semmit! Csak azért ne őrizgesd a 10 évvel ezelőtti ruháidat, mert pl. „előbb–utóbb úgyis belefogyok” és hasonló indokok. Ne csinálj ruharaktárat a lakásodból, az életedből.

Fontos szabály:
Ha jön egy új, menjen el egy régi. Engedd el, szortírozd ki azokat a ruhákat, amelyek már nem szolgálnak téged.

Ha a témáról többet is szeretnél megtudni, kérdezd bátran szakértőinket!

• Turánszky Edina – Feng Shui
• Szatmári Nóra – Kínai asztrológia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top