Öltözködjünk

Szexi napszemüvegek, kislányos kendõk…

A tomboló nyár elképzelhetetlen szexi napszemüvegek és tarka kendõk, fejfedõk nélkül. A divat mellett persze ne hagyjuk figyelmen kívül praktikusságukat és nélkülözhetetlen fényvédõ szerepüket sem!







Védelem és divat egyszerre!
Klasszikus, sportos, retro






Nagyon rózsaszín! – Gucci – Kattints a képre!
A ruhákhoz hasonlóan a kiegészítőknél is több stílus él egymás mellett az idei trendekben. Ha szeretnénk felfrissíteni nyári megjelenésünket, érdemes a kiegészítőkkel kezdeni a sort. Ugyanis ezek évről évre megújulnak, így mindig feldobhatjuk velük öltözékünket. Ráadásul ugyanannak a ruhának más és más jelleget adhatunk a különböző stílusú napszemüvegekkel, illetve fejfedőkkel.    

Kettős funkció
Napszemüveget nemcsak divatból viselünk, hiszen






Klasszikus – Calvin Klein – Kattints a képre!
a szemünket takaró lencsepár védelmet is nyújt. A mind erősebb napsugarak ellen fontos megóvnunk szemünket, főleg akkor, ha vízparton vagyunk, vagy esetleg vízre szállunk. Ezért az ilyen esetekre készüljünk fel: megfelelő fényvédelmet biztosító lencsével ellátott napszemüveget válasszunk. Lehetőleg szakboltban vásároljunk, ahol az optikus segítségünkre lehet.         







Ray Ban Aviator – Kattints a képre!
A pilóták stílusában
Aki kedveli a sportos modelleket, napszemüvegből is ilyet választhat. Az eredetileg pilóták részére tervezett, csepp alakú, sötétzöldes vagy barnás lencséjű napszemüvegek először a férfiak hétköznapi viseletébe kerültek be, majd a nőket is






Polo Ralph Lauren
meghódították. Ezt a mára klasszikussá vált stílust két híres márka fémjelzi: a Ray Ban és a Porsche, mindkettő modelljei gyakran aranyozott kerettel készülnek. A „pilótaszemüvegek” illenek a farmeros öltözékekhez és a szafari stílusú ruhákhoz is. 







Nagyon trendi az arcból sokat takaró fazon …
Vissza az övenes és hatvanas évekbe!
A retro irányzat a napszemüvegek divatjában is megjelenik. Ismét kedveltek az arcból sokat takaró, vastag műanyagkeretes modellek, amelyek az ötvenes és hatvanas években élték első virágkorukat. Akkoriban a fehér vagy színes keretű modellek a „csehszlovák ipar csúcstermékeiként” váltak népszerűvé, áruk harminc forint körül volt. A kerethez zsanér nélkül kapcsolódott a szár, amely elvékonyodott, ezáltal flexibilis volt.    








Fémkarikás megoldás…
Elegáns és díszes 
Aki nőiességét szeretné hangsúlyozni napszemüvegével is, az kecses vonalú modellt válasszon, amely szinte ékszerként viselhető. A világosabb, illetve egészen sötét lencsével is készülő napszemüvegek szárát és üvegét is gyakran díszítik strasszok. E modellek szára olykor egészen kiszélesedik az üveg mellett. Szintén gyakori a szár fémkarikával való kapcsolódása a kerethez.    


Fiatalos fazonok 
A keskeny napszemüvegek is divatosak most, az ovális és a téglalap formájúak egyaránt hódítanak, elsősorban a tinik körében. Ezek a modellek készülnek világosabb színű, például narancsos, zöldes vagy lilás, valamint fekete üveggel is.








Karimák és sildek 
Idén nyáron a széles és a keskeny karimájú kalapok egyaránt szerepelnek a trendben. A klasszikus fazonú, kis karimás vászonkalap pasztellszínű, élénk árnyalatú és mintás, például csíkos vagy virágos anyagból is divatos.
A szalmakalapok natúr és színes változatban, kis és nagy karimával, valamint sildes fazonban is készülnek most.
A hagyományos sildes sapkák a legkülönfélébb anyagokból, a friss trend minden színében kaphatók.
A szemellenzők, vagyis sildes fejpántok egyre kedveltebbek, előnyük, hogy nem lapítják le a frizurát.
Keret nélküli változatok
Rendkívül népszerűek idén a keret nélküli napszemüvegek. A sokat takaró, kerek, illetve lekerekített sarkú, négyzet alakú modellek – amelyek a nyolcvanas éveket






Keret nélkül – Dior – Kattints a képre!
idézik – és a síszemüvegek ihlette, egy üvegdarabból álló, erősen ívelt formájúak között is találunk ilyeneket.  

Kendők minden mennyiségben
A fejfedők között a nyáron a kendők és sálak vezetnek. A széles, hosszú selyem- és muszlinsálak a legkedveltebbek, amelyek többféleképpen viselhetők. Frizurától és fejformától függően a homloknál átkötve vagy a fejbúbnál keresztezve is






OAKLEY – Kattints a képre!
divatosak. A lényeg, hogy a kendő széles sávot alkosson a fejen, és hátul hosszan lelógjon. A sálat úgy is megköthetjük, hogy a homloktól egészen a tarkóig betakarja fejünket, és végei a nyaknál lebegjenek. A fejkendők, illetve a hajpántként viselt sálak a hippi stílusú öltözékekhez és az elegáns ruhákhoz is illenek.







Elegáns fekete – Christian Dior – Kattints a képre!
Akár a sztárok
Igazán sztáros megjelenést biztosít a hajpánt és a napszemüveg kombinálása. A széles hajpántként megkötött muszlinkendő tetejére toljuk fel a napszemüveget. A kendőt ajánlott két oldalt láthatatlanul, hullámcsatokkal rögzíteni, hogy ne csússzon el.  


Audrey Hepburn stílusában – nemcsak római vakációra 
A filmek régóta hatással vannak a divatra. Jó példa erre az 1953-ban bemutatott Római vakáció című film, amely máig tartó divatot teremtett. A főszereplő, Audrey Hepburn szorosan megkötött fejkendőt és keskeny „cicaszemüveget” viselt a filmben. Ez az összeállítás ma újra hódít. 








Roberto Cavalli – Kattints a képre!


 








Napszemüvegek a neten










• OAKLEY WOMAN

• Eyeglasses.com

• OFOTÉRT

• Digitális Napszemüveg

• Ray Ban

• Retro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top