Öltözködjünk

Lenvászon – a nyár sztárja

Kényelmes, szellõs, és még vasalni sem kell! Nem csoda, hogy a lenvászonba mind többen beleszeretünk. A természetes szálú anyagból készült, finoman lenge ruhák az idei nyár legdivatosabb darabjai.







Mango






Mango
Wellness a kifutón

Miközben évről évre új textilfajták jelennek meg, és a műszálas alapanyagok – persze már egyre inkább bőrbarát változatban – szintén gyakoriak, reneszánszukat élik a természetes szálból készült kelmék. Ebben szerepe van az öltözködési kultúrára is nagy hatást gyakorló wellness térhódításának is. A ruhák viselésekor a vonzó megjelenés, a nőiesség hangsúlyozása mellett a kényelem, a jó közérzet egyre fontosabb. Mostanában a szabásvonalak tökéletesítése, valamint a minőségi anyagok alkalmazása is azt a célt szolgálja, hogy minél kellemesebben érezzük magunkat ruháinkban. A kánikulai napokon főleg lényeges, hogy mit veszünk magunkra. Ilyenkor nyerő a lenvászon. Már csak azért is, mert a belőle varrt ruhákat az új trend szerint nem muszáj vasalni, s ez jó hír nyaraláskor.  








Lezser és elegáns – M & S
Lezser és elegáns stílusban

Bizonyos anyagok jellemzőek valamely öltözködési stílusra, illetve ruhaneműre, selyemből rendszerint alkalmi ruhák, sztreccspamutból sportos együttesek, szabadidőruhák készülnek. Nem így van ez a lenvászon esetében; ebből egyaránt terveznek hétköznapi és alkalmi modelleket, nyaraláskor hordható, lezser darabokat, strandruhákat, valamint színházba, esküvőre felvehető elegáns ruhákat, kosztümöket. 






Mango


Lenge kánikularuhák

A hőségben olykor úgy érezzük, legszívesebben fürdőruhában közlekednénk. Ekkor mentőötletként nyúlhatunk a lenvászon ruhaneműkhöz, amelyek kellemesen szellősek, így nem izzasztanak, de a légkondicionált helyiségekben mégsem fázunk meg bennük. 
Hétköznapokra választhatunk egyenes vagy enyhén karcsúsított vonalú, ujjatlan mini- és maxiruhákat. Nagy divat a kenguruzsebes ruha, amely kifejezetten fiatalos.







Mango
Az empire fazonú ruhák most rövidebb és hosszabb változatban is kedveltek, előnyük, hogy melltől lefelé lazán veszik körül testünket, így bőrünk még jobban szellőzhet a kánikulában.

A romantika jegyében

Aki szereti a nőiességet hangsúlyozó, romantikus hangulatú együtteseket, fűzős topot viselhet szoknyával vagy nadrággal.








Romatnikus szoknya – M & S
A szoknyák közül a szupermini, a térd körül végződő és az egészen hosszú is jelen van az idei trendben. Aki igazán kényelmeset szeretne, válasszon csípőszabású, bő, hosszú szoknyát. A fodros, hosszú lenvászon szoknyákhoz madeirás blúz, valamint vékony, horgolt vagy kötött top illik.   
A nadrágok közül a lengő szárú, megkötős derekú modelleket a legkellemesebb viselni a nagy melegben. Ezek szintén társíthatók romantikus stílusú felsőrészekkel.








Szafari öltözék – Mango
Szafari öltözékek 







Marks and Spencer
Nyaralásra és dolgos hétköznapokra is ajánlhatók a szafari stílusú lenvászon modellek. A keki és homokszínű halásznadrágok, bermudák vagy sortok közül mindenki alkata szerint viselhet szűkebb vagy bővebb szárút. Felsőrészként szintén lenvászonból készült top, karcsúsított mellény vagy sok zsebes ing, illetve pamuttrikó hordható.

Alkalmi megjelenés 

Nyáron nincs olyan alkalom, amelyre ne vehetnénk fel








Marks and Spencer

lenvászon modellt. Ha esküvőre vagyunk hivatalosak, vagy szabadtéri színházi előadásra megyünk, elegáns fazonú kosztümöt, valamint komplét, vagyis ruha-blézer együttest választhatunk. E ruhaneműket az ünnepélyesség kedvéért ajánlott kivasalni.
Újdonság, hogy a blézerekhez – amelyek között vannak rövid ujjúak is – gyakran bermuda vagy sort tartozik. Ezek a fiatalos összeállítások ideálisak kerti partira, koncertre.







A kiegészítőknek is nagy szerepe van abban, hogy a lenvászon ruhák még inkább alkalmi jelleget kapjanak. Kosztümhöz jó választás a magas sarkú vagy telitalpú szandál és papucs. De viselhetjük az alkalmi öltözéket lapos talpú szandállal vagy papuccsal is, például mutatós, díszes felsőrészű modellel, amelyet gyöngyök, flitterek dekorálnak. 







Mango
A lenvászon ruhák stílusos kiegészítői a szalmakalapok, a háncstáskák, a zsinórból fonott övek és a természetes anyagokból készült bizsuk: a fagyöngysorok, a bőr nyakbavalók.  







Marks and Spencer

Kiegészítők lenvászonból  

Aki teljesen a lenvászon hatása alá került, az nemcsak ruhadarabokat, hanem ilyen anyagú divatkellékeket is beszerezhet. Az öltözékkel harmonizáló színű sildes sapkával, kalappal és strandtáskával tökéletessé teheti nyári kollekcióját.




A fotók nagyméretű változatához kattints a képekre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top