Öltözködjünk

Hõségben is csinosan

Tikkasztó kánikula, s ha még nem jött el a vakáció ideje, reggelente fejtörést okozhat, miben induljunk munkába. Az alábbiakban tippeket adunk, hogyan öltözzünk csinosan a hõségben.









Szolid elegancia


Bár nyáron, főleg ha már reggel forrón tűz a nap, sokan hajlamosak “nekivetkőzni”, vagyis alig valamit takaró kánikularuhát felvenni, munkahelyre – hacsak nem strandon dolgozunk – nem illik az ilyen öltözék. A szuperszexis strandruhákat inkább tartalékoljuk a nyaralásra, vagy válasszunk olyan kiegészítőket hozzájuk, amelyek visszafogottabbá teszik az összhatást. A spagettipántos, feltűnően mély dekoltázsú, lenge nyári ruhákat például muszlinblúzzal vagy könnyű kardigánnal kiegészítve viselhetjük munkahelyünkön. A vízparton fehérnemű vagy fürdőruha fölött hordható, lyukacsos mintájú, kötött és horgolt felsők alá pedig ujjatlan pamuttopot vehetünk. Így nem lesz megjelenésünk kihívó, és elkerülhetjük a légkondi okozta megfázást. 





Kosztüm kánikulában?


Igen! Aki a legmelegebb napokon is szeretne kitartani a klasszikus elegáns stílus mellett, az különleges anyagú, nyári fazonú kosztümöt, illetve nadrágkosztümöt viselhet. Hogy milyen ez? Készülhet például gyapjúból – nem tévedés! – a cool wool, vagyis hűvös gyapjú, azaz nyári gyapjú könnyű, vékony textil, amely a speciális kikészítésnek köszönhetően rendkívül jó légáteresztő képességű.








MUNKAHELYEN NEM SIKKES

• a szuperszexis strandruha
• a szupermini, mélyen dekoltált  sagettipántos toppal
• a strandkendő, szoknya helyett
• a farmer forrónadrág
• a necctrikó kardigán nélkül
• a fényes, combot kivillantó short

Szintén ideális nyári anyag a lenvászon, amely híres jó szellőző tulajdonságáról. A kosztümkabát lehet rövid ujjú, sőt ujjatlan is, ez utóbbi valójában mellény. A galléros, illetve a gallér nélküli, kerek vagy V- nyakkivágású modellek is divatosak. Az új trendben a rövid állású, éppen csípőig érő, erősen karcsúsított blézereké a főszerep. A szoknya leggyakrabban térd körül végződik. Az egyenes vonalú, az enyhén trapéz és a csípőtől hajtásokkal bővülő fazon is kedvelt. A nadrág lehet ceruza vonalú vagy bő szárú.

Harminc fok felett a blézer alá már csupán fehérnemű ajánlott, és persze mellőzhetjük a harisnyaviselést. Hiszen mióta Lady Diana harisnya nélkül jelent meg néhány elegáns, nyári összejövetelen, az etikett is megengedi kánikulában a csupasz lábra húzott körömcipő vagy szandál viselését.





Lenge kelmék





Sokak örömére néhány évtized után visszatért az indiai stílusú ruhák divatja. Aki már e módi első virágkorában is hordott ilyen ruhaneműket, tudja: kánikulában nincs kellemesebb viselet a pehelykönnyű, vékony, gyűrt anyagból készült szoknyáknál, blúzoknál, ruháknál. Ezek a modellek azért is oly népszerűek, mert vasalni sem kell őket. Mosás után egyszerűen összetekerve száríthatók, így marad meg sajátos gyűröttségük.

A 2006-os trendben az indiai ruhák is nőiesebbek, mint egykor. A modellek gyakran karcsúsított szabásúak, az alakot lágyan követik. Anyaguk sokszor átlátszó vagy áttetsző, ezért fontos, hogy rokon árnyalatú vagy testszínű fehérneműt viseljünk alattuk. Az ujjatlan topokat az irodában blúzzal vagy vékony kardigánnal egészíthetjük ki.

A hímzett, valamint gyöngydíszes felsőrészek egyszerű vászonszoknyával vagy -nadrággal is társíthatók. A tarka mintás, bő szabású indiai szoknyák pedig egyszínű pamutpólókkal viselhetők.





Mini mánia


Nincs nyár mini nélkül! Trendek jönnek, trendek mennek, a mini marad – állapíthatjuk meg a kifutókon felvonultatott kollekciókat vagy a pesti utcák fiatal lányainak öltözékét figyelve. Bár néhány éve a térd körüli szoknyahossz a legjellemzőbb, a combközépig érő, illetve a még rövidebb, úgy nevezett szupermini is hódít. Azonban a lábakból sokat mutató szoknyák csak keveseknek állnak jól, ezért mindenki fontolja meg viselését. Idén a szűk, az A-vonalú és a kis hajtásokkal bővülő fazon egyaránt kedvelt.

Munkahelyen sem tilos a mini, de a rövid szoknyához inkább szolidabb felsőrész dukál, így a megjelenés nem lesz kihívó.

Ám ha állásinterjúra megyünk, nem ajánlott a feltűnően rövid szoknya.





Nadrágban – nőiesen

Lehet bármilyen hőség, egyesek mégis kitartanak a praktikus, kényelmes nadrág mellett. Nyugodtan dönthetnek így, mert ma nadrágból is sokféle fazonút, illetve anyagút kínálnak. A lenvászonból készült, szűk és bő szabású modellek, a könnyű viszkózból varrt, lengő szárú nadrágok és a már-már szoknyának tűnő, bélelt muszlinpantallók ideálisak kánikulában is.





A halásznadrág szintén ajánlott munkahelyi viselet, a szűkebb és bővebb szárú változatok közül megtalálhatjuk az alkatunkhoz legjobban illőt.

Ha egyszerű pólót és lapos szandált viselünk nyári nadrágunkhoz, lezser stílusú lesz megjelenésünk. Ám ha karcsúsított tunikát vagy fűzőszerű topot és magas sarkú szandált vagy papucsot választunk hozzá, rögtön nőiessé válik öltözékünk.


A nagyméretű változatokért, kattints a képekre!


Fotók:
• www.escada.hu
• www.gap.hu
• www.markandspencer.hu
• www.mango.com 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top