Öltözködjünk

Szexi harisnyák, kecses léptek

Leszögezhetjük, hogy a <b>harisnya</b> – fõként most, a hûvös idõ beköszöntével – nem hiányozhat egy vérbeli nõ ruhatárából. Szerencsére a hölgyek (és a férfiak) nagy örömére idén is számtalan színû és mintázatú került a piacra.







Fotó: Calzedonia – Kattints a képre!
Az idei őszi–téli harisnyadivat a csipkecsodáktól a nagy mintás, sűrű szövésű lábravalóig óriási választékot kínál, azonban minden esetben elsősorban egyéniségünknek és alkatunknak megfelelőt célszerű választani. Egy helyesen megválasztott harisnya optikailag sokat javíthat a lábunkon, ezzel együtt egy rosszul kiválasztott darabbal azok idomtalanná válhatnak, vagy egyszerűen megjelenésünket teheti közönségessé.

• Egyszínű harisnyák

A harisnya színét mindenekelőtt öltözetünkkel és a cipő színével kell egyeztetni. Az egyszínű és nem áttetsző harisnyához bátran viselhetünk megfelelő tónusú mintás ruházatot. Ügyeljünk a ruha-cipő-harisnya hármasának harmóniájára, amely a helyes színárnyalatok betartásával lehetséges. Kerüljük a drámai hatást keltő neonszíneket és a kontrasztot. Az idei őszi–téli harisnyaszínek a klasszikus fekete, bézs, vanília, krémszín, világos és sötét antracitszürke, karamell, csokoládébarna, padlizsán, sötétlevendula és olívzöld. Ha a láb és a lábbeli optikailag nem válik el egymástól, vagyis a harisnya színe vagy annak tónusa megegyezik a cipőével, lábaink hosszúnak és karcsúnak tűnnek. Figyelem, a világos harisnya kevésbé előnyösen formálja a lábat, mint a sötét árnyalatú!





Képgalériatipp: a 2006. őszi–téli harisnyatrend képekben! Kattints ide!








Pamut- és lycraszálakból szőtt,  önmagában mintás Wolford harisnya – Kattints a képre!
• Mintás lábravalók

Aszimmetria, virágok, csíkok, pöttyök vagy rombuszminták a harisnyadivatban is egyre nagyobb teret kapnak. Ilyen lábravalót választani nagy merészség. Üzleti vagy protokollmegjelenésre szigorúan tilos a viselésük. A minták és az élénk színek minden esetben kiemelik a lábat, és az összes figyelmet arra irányítják. A legtöbb színes és mintás harisnyát a gyártók elsősorban a fiatal korosztálynak ajánlják. Azonban aki kifogástalannak véli e testrészét, az bátran hordja.





A vízszintes csíkok, pöttyök, nagy virágok, valamint a rombuszminta vastagítja a lábat. Azonban egy sötét háttérrel készült, függőlegesen csíkos harisnya optikailag karcsúbb termetet mutat. Mintás harisnyát ne kombináljuk mintás ruhával.

Az örök csipke- és neccharisnya.
Ezen különleges szövésű lábravalók egyedi öltözetünk kiegészítői lehetnek. Egy-egy drágább, kifogástalan darab csak fokozza az eleganciát. Ne feledjük azonban, hogy e ruhadarabokat elsősorban a karcsú lábú hölgyek viselhetik, különösen igaz ez az állítás a levegősebbre hurkolt harisnyákra.








Fekete Wolford neccharisnya
• Leheletvékony elegancia

A dekoratív alkalmi öltözékhez minőségi, lycraszálból készült, vékony, áttetsző, esetleg fényes felületű harisnyát célszerű választani. Minél vékonyabb és áttetszőbb egy harisnya, annál különlegesebb és elegánsabb. Az alkalmi lábravalók színe az elmúlt évek során nem változott, továbbra is a testszínű, középbarna drapp és fekete az uralkodó színek. Azonban az aktuális divatjegyek az alkalmi harisnyákon is megjelentek. Egy apró motívum vagy hátul, a lábszár közepén végighúzódó csík a láb vonalát karcsúsítják és a bokát is optikailag vékonyabbá varázsolják.


• Ha csábítani szeretnénk
Amennyiben megjelenésünk protokollmentes, és elsődleges célja a hódítás, továbbá kifogástalan idomokkal rendelkezünk és elég merészek vagyunk, választhatunk combfixes harisnyát. A legtöbb férfinak nincs annál lenyűgözőbb látvány, mint a merészen felvágott ruha alól kivillanó csipkedíszítés a combon.






Fotó: Palmers


Tipp! Az alábbi táblázatból kikeresheted a számodra legelőnyösebb harisnyákat!



















 

 Előnyös viselet 


Nem ajánlott

Hosszú, karcsú láb: Akit hosszú, vékony lábakkal áldott meg a sors, az semmiképpen ne takargassa.  Egy-egy csillogó, feltűnő színnel vagy egyéniségünkhöz és a ruházathoz illő mintázattal kiemelhetjük e testrészünket.  A hosszú, vékony lábon szinte minden harisnya viselése megengedett. Azonban ügyeljünk a harisnyaviselés íratlan szabályaira, és maradjunk mindig stílusosak.
Rövid, tömzsi láb:  Ha lábunk kissé vastagabb a kelleténél, vastagabb szálú, sötét színű harisnyával korrigálhatjuk. Továbbá segíthet még egy sötét háttérrel készült diszkrét, függőleges csíkozású harisnya is. Ha ezt a testrészünket szeretnénk finoman „eltüntetni”, hagyjuk sötétben.  Feltétlenül kerüljük a feltűnően színes, mintás és élénk színű vagy magasfényű lábravalókat. Továbbá nem ajánlottak a levegősre hurkolt necc– és csipkeharisnyák sem.
Sportos alkat, erős, izmos láb:  A szépen kisportolt lábon jól mutatnak az önmagában mintás, sötétebb tónusú, egyszínű harisnyák. A csokoládébarna vagy antracitszürke előnyös színek lehetnek. Különleges öltözet esetén a sűrűre horgolt necc-, illetve csipkeharisnya is ajánlott. Óvakodjunk a nagy mintás és eleven színű harisnyáktól, különösen a világos tónustól, hiszen ezek tovább vastagíthatják a lábat, és e testrészünket egy csapásra előnytelenné tehetik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top