Öltözködjünk

Vérforraló modellek

Ahogy egyre hûvösebbek a napok, úgy napról napra több réteg ruha kerül ránk, azonban nem feledkezhetünk meg mindennek az alapjáról, a fehérnemûrõl sem. Most bemutatunk néhány vérforraló modellt a hideg õszi napokra.

Ápol, eltakar, esetleg hatékonyan kiemel

Pár száz évvel ezelőtt a nők hasnyomorító és derékgyötrő páncélszerű fűzőkben és kemény halcsontokban kényszerültek senyvedni. Mára azonban az anyagfejlesztő cégeknek köszönhetően olyan elasztikus és mikroszálas fonalakból készülnek a különböző alsóneműk, melltartók, bodyk vagy elegáns míderek és fűzők, amelyek lágyan simulnak a bőrre, nem szorítanak, és mégis hatékonyak. Vagyis ott támasztanak alá, szorítanak le vagy éppen takarnak el, ahol arra a legnagyobb szükség van. Ma már egy jól megválasztott fehérnemű segítségével lehetőségük van a nőknek arra, hogy előnytelennek vélt vonásaikat korrigálják.







Fotó: La Perla

A fehérneműgyártók igyekeznek kielégíteni az alsóruházattal szemben támasztott számtalan követelményt. Így a fehérnemű mára olyan érzést kelt, mintha a második bőrünk lenne, fokozva ezzel a kényelem érzetét, emellett a csipkék, hímzések, nyomott minták és egyedi formák lehetővé teszik számunkra, hogy egy pillanat alatt, ha kell, extravagáns hódítóvá váljunk. A fehérnemű viselését azonban társadalmi elvárások is szabályozzák, eszerint az üzleti és a hétköznapi megjelenésünknél egyaránt nélkülözhetetlen annak hordása. Az etikett szerint ez még abban az esetben is érvényes, ha tökéletes idomokról van szó.








Fotó: Victoria’s Secret

Melltartó és top a hétköznapokra


A melltartó öltözködésünket jelentősen befolyásoló, karakteres ruhadarab. A hétköznapi megjelenésünkhöz célszerű minél könnyedebb, kényelmesebb modellt választani. A melltartóvásárlásnál minden esetben a mell adottságainak megfelelően döntsünk, azaz a nagyobb méretet nem célszerű kisebb kosárba rejteni, és fordítva. A hétköznapokon ajánlatos puhán kidolgozott, kényelmesen viselhető, szélesebb váll- és hátpánttal készült melltartót választani, amely igényeink szerint teljes párnázottságot és további beilleszthető támaszokat biztosít. Mellünk adottságait minden esetben vegyük figyelembe. A klasszikus fazonú merevítős melltartó például kitűnő viselet a terebélyes keblekkel megáldott hölgyeknek, mivel jól takarja és tartja a melleket. Aki kicsinek véli e testrészét, válassza a push up megoldást.








Fotó: Victoria’s Secret

Városi öltözethez hordhatunk mintázat nélküli, egyszerű vagy mintás, csipkedíszítéssel ellátott melltartót, azonban a hétköznapokon elsődleges szempontként a kényelem domináljon. Ne feledkezzünk meg azonban az egyre hűvösebb napokon elmaradhatatlan, közvetlenül a test felett viselt topról, amely a teljes komfortérzetet biztosítja. A topok között is már hatalmas választékot találunk. Legtöbbjük lycrából és pamutból készül, fokozva ezzel kényelemérzetünket.

Abban az esetben, ha arányainkat kívánjuk megváltoztatni, továbbá a megjelenésünkkel hatást szeretnénk kiváltani, akkor bátran választhatunk előformázott kosaras, szivacsbetétes, szorosabban összezáródó vagy esetleg szilikonbetéttel ellátott melltartót. Amikor vékonyabb anyagból készült ruhát viselünk, vegyük figyelembe, hogy ennek megfelelő melltartót válasszunk. Hiszen minél szűkebb és szorosabb a felsőruházatunk, annál inkább ajánlatos vékony anyagú és túlzott mintázat nélküli fehérneműt viselnünk. A melltartót attól függően hordjuk, hogy milyen a viselt ruha szabása.













Fotó: La Perla
A fehérnemű ruházatunk nem látható, azonban nagy odafigyelést igénylő darabja. Noha nem látszik, közvetlenül a test felett viseljük, így akár az egész napos közérzetünket is befolyásolhatja.

A fehérnemű viselését társadalmi elvárások is szabályozzák, eszerint az üzleti és a hétköznapi megjelenésünknél egyaránt nélkülözhetetlen annak hordása.

Az etikett szerint ez még abban az esetben is érvényes, ha tökéletes idomokról van szó. Ma már egy jól megválasztott fehérnemű segítségével lehetőségük van a nőknek arra, hogy előnytelennek vélt vonásaikat korrigálják.








Fotó: Victoria’s Secret
Fehérnemű különleges szabású alkalmi ruhához

A mélyen kivágott alkalmi ruhákhoz és felsőrészekhez félkosaras fazonú melltartót célszerű választani. A finom anyagból készült különleges estélyikhez a könnyedén áttetsző alulbélelt merevítős melltartó szinte kötelező. Azonban számtalan fehérnemű-variáció létezik estélyi kosztüm alá is. A fűzőrésszel egybeépített, csípőig érő melltartó vagy egy lélegzetelállító szivacsos body optimális viselet lehet az alkalmi kosztüm alá. A csillogó cérnával készült virágmotívumok, flitterhímzések az elasztikus tüllön, a különböző csipkedíszítések és selyembetétek finom megmunkálást kívánnak a gyártótól. Azonban ezek a káprázatos darabok túl szépek ahhoz, hogy senki ne lássa őket.

A vállrész nélküli ruhákhoz pánt nélküli melltartót válasszunk. Az úgynevezett „balconett”, vagyis pánt nélküli melltartó esetében különösen ügyeljünk a mell adottságaira, hiszen míg a kis mellűek melle elvész benne, és esetleg még kisebbnek látszik, addig a nagy keblekkel megáldott hölgyeknek nem praktikus, hiszen nincs, ami tartsa azt. A közepes mellű hölgyek azonban hordják bátran!








Fotó: Intimissimi
A megfelelő alsónemű


Az alsónemű kiválasztásánál még inkább a kényelmi szempontok vezéreljenek bennünket, természetesen csak ha az éppen nem a csábítás egyik nélkülözhetetlen kelléke. Ezenkívül minden esetben alkatunknak megfelelőt válasszunk. Egy apró slip vagy tanga leginkább a formás hátsón arányos, azonban aki úgy véli, hogy e testrésze túl gömbölyű, válassza a franciabugyit. Ez utóbbit megtalálhatjuk a legújabb trendben vékony szaténból, vagy csipke változatban.

Aktuális trend

A fehérnemű színe nem maradhat el az aktuális trendtől. A klasszikus fehér és fekete mellett idén ősszel hódít még a vaníliasárga, a világoskaramell, arany, bézs, halványzöld, a padlizsánlila, szilvaárnyalatok, a púderrózsaszín, a halvány türkizkék és természetesen a tűzpiros. A jelenlegi trend egyre inkább a nagy kosárméretek felé tolódik. Azonban ne feledjük, a fehérnemű, mivel közvetlenül a test felett viseljük, befolyásolhatja egész napos közérzetünket. Minden esetben válasszunk könnyed anyagból készült, kényelmes modellt.







Fotó: Sariana

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top