Öltözködjünk

Báli kelme

A februárral együtt végre elérkezett a tavaszköszöntõ farsangi idõszak, és ezzel együtt a báli estélyek korszaka. Tedd emlékezetessé megjelenéseddel a különleges alkalmat. Most elkalauzolunk a legújabb estélyi öltözetek világába!








Fotó: Dalarnagreen


Exkluzív bálon akár egy dáma

Az exkluzív bálokon és előkelő estélyeken elfogadott öltözék továbbra is a nagyestélyi. Noha a hagyományos, deréktól lefelé erősen bővülő, földig érő abroncsos báli ruha ma már leginkább az Operabálon és az Anna-bálon kedvelt viselet, a legújabb nagy szoknyás, uszályos fazonokban éppúgy dámának érezhetjük magunkat. Az alkalmi dresszek tekintetében évről évre lenyűgöző anyag-, szín- és formavilág tárul elénk. Az előkelő estélyik idén még légiesebbek, mint valaha, selyemből, szaténból, brokátból, valamint taftból, leheletfinom organzából és muszlinból készülnek, ráadásul bámulatos csipkével, hímzésekkel, apró flitterekkel, kövekkel és gyöngyökkel díszítettek.













Cirkóniaköves Thomas Sabo ékszer






Léber Barbara által tervezett estélyi



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


A legfontosabb, hogy a választott modell alkatunknak, egyéniségünknek és korunknak megfelelő legyen. Egy bonyolult szabású, túl mélyen dekoltált vagy combközépig felvágott estélyi egy csapásra elronthatja a kedvünket. Így az egész estés kényelmetlen feszengés elkerülésének érdekében célszerű időben átgondolni, és saját egyéniségünknek megfelelő ruhakölteményt választani a különleges eseményre.


A nemes anyagból készült, mélyen kivágott nagyestélyihez célszerű valódi ékszereket viselni. A fényűző bálokon kerülendő a bizsu.









Kattints a képre a nagyobb méretű változatért!

Egyénre szabva


A bő szoknyás modell a homokóra alkatú hölgyeknek előnyös viselet, hiszen szabásvonala a teltebb derekat is karcsúbbnak mutatja. Hasonlóan jótékony lehet a trapéz vonalú, csípőnél enyhén ráncolt, nem túl szűk szabású és a napjainkban népszerű uszályos fazon, amely leplezi a vastag combokat és kiemeli a derekat. Az A vonalú ruhát szinte bárki viselheti, hiszen hatékonyan ápol és eltakar. Azonban amennyiben ez utóbbi fazonnál döntünk, variáljuk az alkalomnak megfelelő különleges kiegészítőkkel vagy egy káprázatos ékszerszettel, esetleg egy elegáns estélyi cipővel és szütyővel.

A teljesen testhez simuló, szűk szabású, egyenes vagy sellőszerű sziluettet erősítő modell elsősorban a kifogástalan alakkal rendelkező hölgyeknek ajánlott. Akik pedig inkább a kétrészes estélyiket részesítik előnyben, bátran válasszanak a közkedvelt fűzők széles tárházából. A klasszikus homokóra alakot formázó míder ugyanis bármelyik egyszerűbb szoknyát feldobja.

Tipp: Az elegáns estélyi – különösen a mély hátkivágással rendelkező – királynői tartást követel viselőjétől! Figyeljünk tehát, hogy hátunk egyenes legyen, viseljük ruhánkat kellő méltósággal.







Fotó: Denimaxx
Hangsúly a kiegészítőkön

A báli öltözet esetén kitüntetett hangsúlyt kapnak a különböző kiegészítők. Fontos, hogy a választott táska, cipő, stóla vagy boleró stílusában, anyagában harmonizáljon a ruhával, hiszen a helytelenül megválasztott kellékek még a legtökéletesebb estélyit is elronthatják, és egy csapásra stílustalanná válhat megjelenésünk. Azon végzetes hibát, miszerint sötét tónusú ruhánkhoz világos vagy világos színű ruhánkhoz sötét árnyalatú cipőt választunk, semmi esetre se kövessük el.

Ami a táskát illeti, válasszunk az alkalomnak megfelelő, strasszokkal ellátott, esetleg különleges bőrből, csipkéből vagy lakkból, netán lurexből készült alkalmi szütyőt. A lényeg, hogy kövessük a „minél kisebb, annál elegánsabb” elvet. Az alkalmi táska füle készülhet láncból, selyemből, és lehet akár olyan rövid, hogy azt csak kézben tudjuk fogni. Az idei szezonban ismét megjelentek az úgynevezett hónaljtáskák, melyek nyújtott téglalap formájúak, és a kezünkben vagy hónalj alatt viselhetők. A vállpánt nélküli, illetve mélyen dekoltált ruhák esetében pedig további elengedhetetlen kellék a stóla vagy a legújabb trend szerinti boleró.

Figyelem! A tradicionális bálok és „white tie” alkalmak elengedhetetlen kelléke a ruha színével és anyagával harmonizáló hosszú szárú kesztyű.


Szalagavatók bájos eleganciája

Az elsőbálozóknak egykor kötelező volt fehér színű ruhában pompázni a különleges eseményen, ma már azonban csak azon ifjú hölgyek öltöznek fehérbe, akik a nyitótáncon szerepelnek. A fiatalok leginkább az extravagáns fazonok kedvelői. A 18–19 évesek kifogástalan alakjával az extrém szabás megengedett. Már csak azért is, mert a black tie szigorú előírásai a szalagavató bálokat nem érintik. Így az ifjú hölgyek bátran viselhetnek rövid szabású, merészen kivágott ruhakölteményt.













Fotó: Bary Jai






Fotó: Lazarro





 


 


 


 


 


 


 


 


 



A legújabb divat szerint hódít az elmúlt évtizedek hangulatát idéző, Marilyn Monroe-stílusú, derékban húzott és attól bővülő, lágy esésű, térdig érő, pörgős szoknyás, merészen dekoltált bájos alkalmi dressz. Az ilyen fazonú ruhát mellesleg bátran viselhetik azon hölgyek, akik kerekebb hátsóval és széles combokkal rendelkeznek, hiszen a ruha szépen karcsúsítja a derekat, valamint fókuszba a dekoltázs és a derék kerül, ezenkívül lágy esése légiessé és végtelenül elegánssá varázsolja a megjelenést.


Hódít még a vállpánt nélküli, nyakpántos, a V kivágású és mély hátkivágású fazon is. Az ifjú hölgyek bátran válasszanak az üde, meleg színek, így a halvány olívzöld, púderrózsaszín, barack, türkiz és levendulalila széles tárházából. A báli trendben élen járnak még az arany-, bronz-, ezüst- és pezsgőszínek fémes hatású tónusai.

Figyelem! A teltebb alkattal rendelkező hölgyek bánjanak óvatosan a fényes, csillogó anyagokkal, az apró fodrokkal, a fényes flitterekkel és a nagy mintákkal. Ezek ugyanis minden esetben még jobban felhívják a figyelmet az előnytelen testrészekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top