Öltözködjünk

Kabátmustra

Alig vártad már, hogy februárban végre megjelenjen a mágikus –50% azon a bizonyos hónapok óta áhított kabáton? Azonban mielõtt elhamarkodott kabátvásárlásba kezdenél, nézd meg, mire érdemes beruháznod!

Utánajártunk néhány fontos szempontnak, amit a hidegebb hónapokban kötelezően viselt női ruhadarabról tudni kell.







Fotó: Victoria’s Secret

Úgy tűnik, idén elmaradnak a kemény fagyok, a kabát azonban egyetlen hideg hónapban sem hiányozhat gardróbunkból. Egy nőnek ugyanis a különböző alkalmaknak megfelelő eltérő hosszúságú, szabású téli- és átmenetikabát-típusokra van szüksége. Természetesen az aktuális trend a kabátdivaton is mély nyomokat hagy, azonban szezonról szezonra visszatérnek a nagy klasszikusok is, amelyeken a tervezők csupán apró részleteiben változtatnak.

A kabát rendkívül fontos szerepet játszik összstílusunk kifejezésében. A hűvösebb időkben a többi ruhadarab rejtve marad, csupán kabátunk árulkodik öltözetünkről. Igyekezzünk harmóniát teremteni a kabát és öltözetünk között, így mindig az alkalomnak megfelelő, egyéniségünkhöz passzoló darabot válasszunk.


Hétköznapra és munkába







 





Fotó: Mexx
 





Fotó: Zara



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Hétköznapokon az ideális kabát mindenekelőtt praktikus és esztétikus. A napi réteges öltözködés miatt célszerű már a kabátvásárlásnál vastag pulóverre próbálni a választott darabot, így könnyen kiderülhet, hogy akkor is elég kényelmes lesz-e, amikor jól aláöltözünk. Ezenkívül fontos figyelembe venni a mindennapi buszozást, metrózást, autóból ki-be szállást, és ennek megfelelően választani a helyes hosszúságú, színű és anyagú kabátot. Ezek után vegyük figyelembe, hogy az adott kabát stílusa miként illeszthető a hétköznapi öltözetünkhöz.








Fotó: Zara

Stílusunk lehet modern, letisztult, klasszikus vagy romantikus, válasszunk bátran a szövetből vagy high-tech szintetikus anyagból készített, háromnegyedes hosszú és combközép alá érő kabátokból. Az idei tél nagy slágerei a hétköznapokon is elegáns, derékban húzott kapucnis, sálgalléros vagy szőrmedíszítéssel ellátott, karcsúsított modellek. Az ilyen típusú kabátokat bármely utcai öltözettel kombinálhatjuk. Azonban ne feledkezzünk el a színben harmonizáló sálról, amely keretezi arcunkat és befejezetté teszi megjelenésünket.

Tipp: Az igazán nőies vonalak kedvelői válasszanak a legújabb trend szerinti, válltól kifelé bővülő, kihajtott galléros, úgynevezett swing fazonból.



Miként variáljuk?

A klasszikus darabokat dobjuk fel vastag övvel és elegáns bőrkesztyűvel, enyhébb időjáráskor tekerhetünk előkelő selyemsálat a nyakunk köré. Hűvös napokon és elegáns hangulathoz levehető szőrmegallérral tehetjük még izgalmassá megjelenésünket.








Fotó: Victoria’s Secret

Sportoláshoz és kiránduláshoz



Téli sportokhoz vagy az edzőterembe igyekezve öltözetünkkel együtt többnyire kabátot is váltunk. A sportkabátok terén továbbra is az elnyűhetetlen steppelt csípőfazon hódít, idén elengedhetetlenül kapucni- és szőrmedíszítéssel. Az anyaggyártó cégeknek köszönhetően a sportkabátok olyan szintetikus, kevert szálas high-tech alapanyagból készülnek, amelyek nagyszerű védelmet nyújtanak az időjárás ellen, praktikusak és könnyűek. Ha egy ehhez hasonló darab még nem lóg a szekrényünkben, feltétlenül szerezzük be. A sportos kabát színe lehet élénkebb, mint a hétköznapokon viselt daraboké. A legújabb trend szerint a klasszikus feketén túl a fémes tónusok, az olíva- és méregzöld, az antracitszürke és szilvakék árnyalatok hódítanak.









Fotó: Signora
Alkalmi, elegáns megjelenéshez

A különböző ünnepi alkalmakkor vagy elegánsabb üzleti megjelenéskor viselt ruházathoz a klasszikus fazonú, szűk vonalú, térdig vagy lábszárközépig érő kabát a leginkább kihasználható.


Alkalmi kabátot általában sötét tónusban, fekete, mély antracitszürke vagy földárnyalatban célszerű választani. A jó estélyi kabát ismérve, hogy alapanyaga igényes, lágy esésű kasmírból, gyapjúból vagy szövetből készült, és nem kell azon aggódnunk, hogy jövőre kimegy a divatból. Szabása lehet egyenes, karcsúsított vagy harang alakú, attól függően, milyen stílus illik legjobban testalkatunkhoz, a legfontosabb azonban, hogy kerüljük a hivalkodó gombokat, a felesleges díszzsebeket és -csatokat. Alapvető szabály, hogy a kabát hossza teljesen takarja a ruhát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top