Öltözködjünk

Gardróbunk alapdarabjai

A legújabb trendek követése helyett alakítsd ruhatárad variálható és praktikus alapdarabokkal. Csak a kiegészítõkön múlik, hogy megjelenésed végül klasszikus vagy modern lesz.

A divat folyamatosan változik, szinte nap mint nap új trendekkel ismerkedhetünk meg, amelyek Párizs, London, New York kifutóiról érkeznek hozzánk. Az öltözködés szeszélyes alakulását követni meglehetősen nehéz feladat. Természetesen egyfajta iránymutatásul szolgálhat. Azonban amikor egy-egy évszak előtt a ruhatárunk összeállítására kerül sor, a trendek követése előtt két fontos elv vezéreljen bennünket.








Fotó: Prada

Az egyik, hogy ruházatunkkal lehetőségünk legyen megváltoztatni testünk arányait. Így ha jól kombináljuk öltözetünket, akkor képesek legyünk az előnyös, ellenkező esetben pedig az előnytelen részeket hangsúlyozni. A másik fontos szempont a „gardróbépítés” esetében, hogy szekrényünk szinte minden egyes darabja variálható legyen egymással.


Célszerű tehát beszereznünk néhány klasszikus, jó minőségű alapdarabot. Ebben nyújtunk most segítséget.



Ruhatárunk klasszikus és egyben „kedvenc” darabjai a megfelelő kiegészítőkkel variálva számtalan alkalomra viselhetők. Az alapdarabok ismérve, hogy nemes anyagból készülnek, szabásuk pedig egészen biztosan jövőre sem megy majd ki a divatból.








Fotó: Zara
Az üzleti és elegáns megjelenés elengedhetetlen ruhadarabjai


Bármikor találhatjuk magunkat abban a helyzetben, hogy valamilyen alkalmon kell megjelennünk. Legyen szó keresztelőről, fogadásról, színházi előadásról vagy éppen hivatalos protokolláris megjelenésről, esetleg üzleti tárgyalásról, egy vérbeli nő ruhatárából nem hiányozhat a kosztüm. Amennyiben egy igazi klasszikus bázisdarabot szeretnénk beszerezni, válasszunk lágy esésű, sötét színű és derékban karcsúsított fazont. Amelyet alkalomtól függően hordhatunk bodyval, áttetsző vagy vászoninggel, feldobhatjuk selyemsállal, és hangsúlyozhatjuk ékszerekkel, sőt a legújabb maszkulin divat szerint akár nyakkendővel is.

Azonban ne feledjük, a kosztüm élénk színe és mintázata helyett inkább kiegészítőink domináljanak. Amennyiben a kosztümkabáthoz szívesebben viselünk szoknyát, válasszunk derékban húzott, térdig érő vagy azt elfedő modellt, amely önmagában, egy inggel viselve is rendkívül nőies. A ceruzaszoknyát feldobhatjuk derékban húzott vastag övvel, ezzel hangsúlyossá és karcsúvá válik a derekunk.


Az ingek közül most rendkívül gazdag anyag- és formavilág tárul elénk. Azonban e ruhadarab vitathatatlanul klasszikus és sokoldalú. Alkatunknak megfelelően választhatunk vászonból, pamutból vagy áttetsző anyagból készültet, berakásokkal, fodrokkal és nyakban masnival díszítettet.


Tipp: A legújabb tavaszi trendben újra hódítanak a bő ujjú, lágy esésű ingek. A nőies eleganciát pedig csak fokozzák az önmagukban vagy blúzzal is viselhető mellények.  













Fotó: Victoria’s Secret






Fotó: Victoria’s Secret
 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


A hétköznapok alapdarabjai


A mindennapokon nélkülözhetetlen viselet, és szinte minden nő ruhatárában fellelhető az örök farmer.








Fotó: Victoria’s Secret

Noha e ruhadarab idén sem mentesül a legújabb divatjegyek alól, azonban ruhatárunk klasszikus és elnyűhetetlen változata az indigókék színű, szűk szabású fazon, amely ha kell, viselhető edzőcipővel és tűsarkúval is. A farmert variálhatjuk levegősre hurkolt poncsóval, kötött mellénnyel vagy kasmírkardigánnal. Ez utóbbi ruházat szintén klasszikus alapdarabnak számít, amely kiválóan párosítható egy szűkített fazonú szövetruhával, viselhető  elegáns ing fölött, vagy csak önmagában, néhány ékszerrel vagy kitűzővel feldobva.














 




 Fotó: Gucci


 Fotó: Louis Vuitton


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


A legegyszerűbb öltözetet is előkelővé varázsolja egy fémes hatású táska és öv.


Amikor a klasszikus alapdarabokról beszélünk, nem lehet figyelmen kívül hagyni a méltán népszerű, tavasztól őszig viselhető ballonkabátot. A derékban húzott, földszínekben és bézs árnyalatban a leginkább kihasználható ballon évről évre ott tündököl a divat színes palettáján. Mellesleg a megfelelő kiegészítőkkel variálva megjelenésünket végtelenül stílusossá varázsolja.








Fotó: Liz Claibor

Egy-egy alapmodell évekig kiszolgál bennünket, és megkönnyíti az öltözködést, így válasszunk jó minőségű, tartós darabokat, és megjelenésünket variáljuk inkább a kiegészítőkkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top