Öltözködjünk

Csábító tavaszi trend

Bár még kicsit kiszámíthatatlan az idõjárás, de belül már tudjuk, hogy elérkezett a tavaszi idõszámítás. Itt az ideje tehát átgondolnod, miben is tündökölj az új évszak napsütötte óráiban. Most ebben segítünk.

Jóllehet az idei tél nem tartogatott számunkra tartós fagyokat, mégis szívesen megszabadulnánk már a nagykabáttól, a vastag pulóverektől és a csizmától. Most végre hivatalosan is elérkezett a tavasz. Az új időszámítással együtt pedig rajtunk, nőkön úrrá lesz egyfajta megújulni vágyás, változni akarás, egyszóval hatalmába kerít a tavaszi zsongás. Ez természetesen olyan grandiózus méretű problémákat vet fel számunkra, mint hogy: Miként változtassuk frizuránkat a legújabb trendnek megfelelően? Hogyan szabadulhatnánk meg felesleges kilóinktól a magunkból többet megmutató tavaszi öltözetre felkészülve? Azonban ha már itt tartunk: Hogyan öltözködjünk? Most ez utóbbiban nyújtunk segítséget.







Fotó: Calzedonia


Kiszámíthatatlan időjárás – réteges öltözet

A kora tavaszi hetek időjárása kiszámíthatatlan. A reggeli alacsony hőmérséklet után késő délelőtt és kora délután szikrázó napsütés, este pedig hűvös, szeles idő várhat ránk. Ezért célszerű már jó előre átgondolni öltözetünket, és ajánlatos egymással jól kombinálható darabokat beszereznünk.

Itt a bőrkabátszezon


A letisztult fazonú, derékban húzott bőrkabát idén tavasszal is vagányságot és eleganciát sugall viselőjéről. Az igazi bőrből készült kabát legyen egészen rövid, vagy hosszított szabású az évszak egyik legkihasználhatóbb darabja. A különféle földárnyalatokban és klasszikus fekete színben készült modellek jól párosíthatók farmerral, kötött darabokkal, de elegánsabb megjelenés esetén kombinálhatók vászonnal és lennel. Ügyeljünk arra, hogy a bőrkabát viselésekor eltérő bőrruházatot ne viseljünk. Amennyiben bőrkabátvásárlásra szántuk el magunkat, óvakodjunk a felesleges díszítőelemektől, vagyis a különféle csatoktól, zsebektől, rojtoktól, fényes gomboktól. Egy klasszikus fazon egészen biztosan néhány évig kiszolgál bennünket, extrém fazon helyett válasszunk egyszerű, nőies szabású modellt, és variáljuk inkább élénk és vidám kiegészítőkkel.







Fotó: Coccinelle



A tavasz elengedhetetlen kelléke, a blézer







Fotó: Victoria’s Secret
A blézer lehet rövid, közepes vagy hosszú állású, készülhet számtalan anyagból, a legfontosabb azonban, hogy mindenki az alkatának megfelelőt viselje. A derék- és csípővonalra szűkített, erősen karcsúsított modell a karcsú hölgyeknek ajánlott viselet, míg a hosszított szabású blézer a körte alkatot ellensúlyozza. A legújabb trend szerint idén tavasszal a visszafogott, letisztult fazonú és színű darabok hódítanak. Kabátkánk alatt pedig viselhetünk szaténból, selyemanyagból vagy áttetsző, légies muszlinból készült fodros vagy a legújabb tavaszi trend szerint masnis blúzokat. A legújabb divat szerint hódít még a 60-as éveket idéző, „A” vonalú blézer, amely jótékonyan hat a teltebb idomokra, hiszen a széles felsőtestet optikailag sikkesebbé varázsolhatja. A melegebb napokra választhatunk a rövid, buggyos ujjú, karcsúsított vagy egészen rövidre szabott, háromnegyedes ujjrésszel készült modellekből. A hangsúly a variálhatóságon van.

Kecses léptek

A tavaszi trend számtalan ötletes nadrágfazonnal kedveskedik. Formai variációk, más-más vonalvezetés és megannyi szárhossz csalogat, hogy idén is megtalálhassuk az alkatunknak és az alkalomnak megfelelőt. Itt van mindjárt az élre vasalt, bő szárú fazon, amely nélkülözhetetlen az üzleti alkalmakon, és ajánlott bármely elegáns megjelenéshez. Ha kicsit bővebb szárút választunk, a teltebb idomokat is könnyen elrejthetjük. Azonban a bő szárú fazonok esetében válasszunk szűk szabású felsőt, keskeny sziluettet vagy áttetsző inget, amely ellensúlyozza a bő szabást. A tavaszi trend mottója egyébként is a kontrasztosság, vagyis a tervezők idén a szűk szabású kabátokat a felduzzasztott szoknyákhoz és nadrágokhoz párosították, és fordítva.

Amennyiben maradnánk inkább a szűk fazonú nadrágoknál, nem kell elkeserednünk. Továbbra is hódít a cicanadrág és a végtelenül feszülős, répaszárú farmer. Természetesen e modellek leginkább a karcsú és magas hölgyeknek kedveznek, azonban egy térd fölé érő légies tunikával és kecses cipellővel párosítva a kerek idomokkal rendelkezők is bátran viselhetik ezt a fazont.






Fotó: Escada


A tavalyi szezonból már jól ismert térdig érő vagy térdünket takaró és a vádlit kivillanni hagyó, esetleg a formás lábat megmutató, egészen rövid sortok idén tavasszal és nyáron is ott tündökölnek majd a ruhásszekrényünkben. Ez utóbbi fazont bátran viseljék azok is, akiknek ugyan erős a felsőtestük vagy széles a csípőjük, azonban vékony, formás lábuk van. Egy empire stílusú blúzzal ugyanis tökéletes lesz a megjelenésünk.







Fotó: Sinequanone






Fotó: Sinequanone































Szoknyatrend az elegancia jegyében

Nincs férfi, aki az első tavaszi napsugarakban légiesen libbenő szoknya láttán ne lenne lenyűgözve. Így hát nincs mese, aki hódítani szeretne, vagy csak az abszolút nőiesség mellett voksol, szerezzen be egy-két csábító fazont az idei kínálatból. Amíg hűvös az idő, válasszunk textúrában és színben illő harisnyát megjelenésünkhöz, és dobjuk fel öltözetünket szaténinggel vagy diszkréten fénylő kardigánnal. Idén tavasszal és nyáron felejtsük el a maxiszoknyát, a tervezők ismét ollót fogtak, és jócskán feljebb húzták meg a szoknyák vonalát, mint az elmúlt években. Aki azonban nem szívesen villogtatná lábait, az válasszon romantikus fazonú, derékban húzott, lágy esésű szoknyát. Hivatalos megjelenéshez vagy elegáns öltözethez viseljünk derékon vastag övvel díszített ceruzaszoknyát.






Fotó: Calzedonia

A hűvös időben viseljünk harisnyát a szoknyához. A romantikus stílus kedvelői választhatnak a vékony selyemszalaggal átszőtt lábravalókból.

Minták, színek, fazonok

Az idei trendben keveredik az 50-es, 60-as évek eleganciája a 70-es évek aszimmetriájával és a 80-as évek diszkóstílusával. Így nem lesz nehéz megtalálnunk a korunkhoz és stílusunkhoz leginkább passzoló dresszeket. A tavaszi–nyári trend vezérlő elve az ellentmondásosság. Selyem, szatén, muszlin, nőies formák, letisztult fazonok, fodrok és hímzések jellemzik az évszak divatját. Idén a harmóniát és üdeséget tükröző színek dominálnak. Türkizkékben pompázó hímzések és korallos arany díszíti a ruhákat. A klasszikus fekete és fehér mellett a divat színpalettáján a fagylaltszínek hódítanak, mint a púderrózsaszín és babakék, vanília- és eperárnyalatok. A ruhákat finom filigrán hímzések, csipkék, tüllök, masnik és szalagok díszítik. 







Táska: YSL
   





Cipő: Dior






Fotó: Jean Paul Gaultier
              
  









 





Ügyelj a kiegészítőkre

A robusztusabb táskákat felváltják a könnyed, világos fazonok, a méret azonban az idei őszi–téli túlméretezett bevásárlószatyorra emlékeztető elődökhöz képest szinte semmit sem változott! Továbbra is hódít a nagyméretű batyu. Az apró szütyőket tartsuk meg az elegánsabb megjelenéshez. Idén tavasszal is dominál a metálfény. Lehet ezüst vagy arany, a lényeg a fényes felület és a fémes hatás. Ezzel bármely egyszerűbb ruhát vagy hétköznapi megjelenést végtelenül elegánssá varázsolhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top