Öltözködjünk

Tavaszi–nyári divattrendek 2007-ben

Mit vegyünk fel? Elpakoltuk a téli ruhákat, és rájöttünk, hogy fogalmunk sincs, miben lehetünk divatosak a következõ hónapokban. Mindenki talál az egyéniségéhez illõ stílust a forró szezon öt nagy trendje közül.

A tavasz pasztell- és világos színekkel köszöntött be. Vége a téli ruhákat jellemző sötét és unalmas színeknek, a vastag, nehéz anyagoknak. Még a tavaszi–nyári szezon egyik slágere, a fekete-fehér is lágyabb változatban köszönt ránk, például törtfehér-sötétszürke kombinációban. Kiegészítőnek a már meglévő fekete vagy fehér bermudanadrág, térdig érő szoknya istenien passzol ehhez. A sötét aljhoz illenek a hímzett, fodros, romantikus felsők, blúzok. A minták és a rávarrt applikációk mérete csökken, főleg virágok nyílnak a ruhákon, topokon, de még a kiegészítőkön, például a táskákon is.

A romantika és a szerelem volt a vezérszava a divattervezőknek, minden nagy kollekcióban látunk szupernőies ruhákat, főleg finom árnyalatokban: krémes, gyümölcsös színek uralják a palettákat. Ezekhez empire stílusú szabásvonal illik, amely közvetlenül a mell alatt A vonalban bővül, csinos alakot kölcsönözve viselőjének. A leheletkönnyű anyagokból szabott romantikus tunikákat a tavaly viselt farmerbermudákhoz is felvehetjük. Ajánlhatók hozzájuk a nagyitól átmentett horgolt kiegészítők: kismellény, táska, vállkendő. Ezekkel a laza szabású nadrágokat és sortokat is kiegészíthetjük.

Az ismét elképesztően divatos szafari-etno stílus hívei kényelmes vászon ingruhákat találnak a kínálatban, amelyekhez jól illenek a trendi óriástáskák, hangsúlyos bőrövek, féldrágakő ékszerek, magasított fatalpú szandálok. Az etnostílus beemelhet hawaii, virágos vagy népi motívumokra emlékeztető mintákat is. Ezzel a stílussal teljesen ellentétes a futurista vonal, amelyre csillogó kelmék és kiegészítők jellemzőek: ezek azonban – az előző szezonhoz képest – már nem harsányan csillogó anyagokból készülnek, inkább selymesen irizáló selymekből, pamutszaténokból.

Lássuk a fő trendeket!





 FEKETE-FEHÉR


 


Az időtálló kombináció sikerének titka, hogy azt mutat, amit akarunk: a hangsúlyos minták elleplezik a súlyfelesleget, kiegyensúlyozzák az alkati aránytalanságokat, és hihetetlenül elegánssá teszik a megjelenésünket.
• Játékosan csábos, ugyanakkor fiatalító is: garantáltan örök darab lesz, évekig viselni fogjuk!
• Egy selyemstóla vagy tüll alsószoknya bármelyik fekete-fehér ruhát kisestélyivé varázsolja.
• A smink és a frizura legyen visszafogott: a feketével kihúzott cicaszem és a vörös rúzs helyett válasszunk natúr sminket a modern hatás érdekében.
• Az igazán divatérzékeny nő hagyja érvényesülni a mintát, és fekete-fehér ruhához nem vesz fel hangsúlyos ékszereket.







Fotó: Chanel






Fotó: H&M









Fotó: Zara





 VIRÁGOS

 


Akár fakadó bimbók, akár teljes virágok képében, a mozgalmas virágminták végigfutnak a ruhákon, szoknyákon és blézereken. Ez a trend hangsúlyosan nőies.
• A szirmokkal vagy rózsákkal telehintett ruhák minden esti alkalmat csábítóvá varázsolnak.
• Az egyszerű, pasztellszínű ruhák nappali viseletnek is ajánlhatók, farmerrel vagy vászonnadrággal.
• A nagyobb virágmotívumok szóló felsőkön mutatnak igazán, érdemes egyszínű aljakkal párosítani őket, hogy erejüket megőrizzék.
• A legszebb ékszer egy igazi virágból készült hajdísz.







Fotó: Bottega Veneta






Fotó: H&M







Fotó: Benetton





 ROMANTIKUS

 


Fodros szatén, millefeuille (apró virágos) sifon, pasztellszínű organza – minél több áttetsző réteget veszünk egymásra, annál divatosabbak leszünk.
• Az egyszerű szabásvonal kiemeli a leheletfinom anyagokat.
• Fehér, fehér, fehér: mindenkin jól mutat egy fodros, fehér pamutblúz, ráadásul kényelmes is, és kiemeli a napsütötte bőrszínt.
• Szexisen ártatlan: a mély dekoltázs ellenállhatatlanná teszi a legszolidabb ruhát is.







Fotó: Stella McCartney






Fotó: CAGA







Fotó: Philip Russell





 SZAFARI/ETNO


 


Visszafogott vonalak, rávarrt zsebek, laza szabás és kizárólag természetes alapanyagok jellemzik: pamut, vászon, bőr, fa, de a táska vállpántja is csak kötélből lehet.
• Bárhol, bármikor csinos viselet, egy blézerrel vagy kardigánnal munkába, egy horgolt vállkendővel esti mozizáshoz is felvehetjük.
• Azért, mert szafari, még lehet nőies: az ingblúzt ne gomboljuk be nyakig, a karcsú derekat hangsúlyozzuk egy feltűnő övvel.







Fotó: Alberta Ferretti






Fotó: Tatuum







Fotó: Benetton






 FUTURISTA


 


A divattervezők odavannak a csillogásért, és minden szezonban kísérletet tesznek arra, hogy becsempésszék a ruhatárunkba. Nappalra inkább a kiegészítők szintjén, estére viszont minden mennyiségben ajánljuk.
• A holografikus miniruhák az űrkorszak sztárjai.
• A rávarrt flittereket most selymesen csillogó anyagok váltják fel.
• A kelmék lehetnek anyagukban mintásak, azzal még érdekesebb hatást keltenek.
• A futurista ruhák stílusos (és a trendnek megfelelően nagyon egyszerű) kiegészítője egy ezüstszínű balerinacipő és a vállon átvethető pántos, picike táska. Persze azért az is csillogjon!







Fotó: GPasquier






Fotó: Fendi







Fotó: NOS


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top