Öltözködjünk

A trendi mackó

Munka után hazaérsz, fáradtan, néha nyûgösen a bevásárlás, posta, elintéznivalók garmadája miatt. Pihenésre, nyugalomra vágysz. Lerúgod a cipõd, le a harisnyával, blúzzal, most a kényelem az elsõ. Na jó, de mit vegyél fel?

Csak a filmvásznon mutat jól, ha a hősnő odahaza farmert visel. Mi, hétköznapi (de nem átlagos) lányok tudjuk, ennél kényelmetlenebb viselet nincs is, amikor az ember a kanapén szeretne elnyújtózni. Itt szűk, ott bevág, és olykor vastagnak is érezzük az anyagát. A másik véglet a neglizsé – haha, próbáljon meg valaki háztartást vezetni selyemszatén hacukában! Nem marad más hátra, mint előre: nézzünk körül az üzletekben, mit ajánlanak a kinyúlt pamutnadrág és a maximum ablakmosáshoz felvehető cicanaci helyett.

A sportruházatgyártók ádáz harcot folytatnak értünk, vásárlókért, napról napra újabb ötletekkel állnak elő, minden sportághoz más és más divatot teremtenek, közben egyre inkább terjeszkednek az utcai öltözködés piacán is. Érdeklődésünket e divatcégek azzal honorálják, hogy igyekeznek minél csinosabb, kényelmesebb, rugalmasabb kelméből készült, otthoni viseletre is alkalmas ruhadarabokat forgalomba hozni.





A mi nagy szerencsénkre, mert ugyan szeretjük a minőségi sportmárkák igényes öltözékeiben megmutatni magunkat az edzőteremben, kirándulásnál, kerékpártúra alkalmával, de a melegítő az már csak melegítő. Ám amikor otthon vagyunk, akkor is szeretnénk stílusosak, csinosak, néha még szexisek is lenni, ugyanakkor gond nélkül beengedni a szomszédot, kimenni a teraszra, ajtót nyitni a postásnak (ez itt a freudi elszólás helye).

Ezennel kihirdetjük, hogy lejárt az agyonmosott, kinyúlt nyakú pólók és mackónadrágok ideje, a susogós nadrágok is a szemétledobóban végezték, a sarkukon kikopott frottírzoknikkal egyetemben. Összeállításunkból kiderül, mennyire széles ez a piac, mindenki talál az egyéniségének és a pénztárcájának megfelelő szabadidőruhát. Természetesen olyat is, amit betehet a trendi sporttáskájába, és irány a fitneszterem!






Néhány praktikus tanács a megfelelő szabadidőruha kiválasztásához:


 


1. A körte alkatúak hagyják meg a csípőnadrágokat a vékony vagy homokóra alkatú lányoknak, válasszák inkább az egyenes szabású vagy enyhén trapézszárú darabokat.







Fotó: Etam






Fotó: Etam





























Fotó: Etam



2. A széles vállú, keskeny csípőjű lányokon prímán mutatnak az ujjatlan, esetenként mélyen dekoltált pólók.







Fotó: Puma running






Fotó: Puma yoga






Fotó: Puma running

3. Az egyenes szabású (nem fehér színű) nadrágok optikailag kicsinyítik a popsit. A tunikák, térdig érő nadrágok, ruhácskák szinte kivétel nélkül mindenkinek jól állnak. Ha netán úgy érzed, a lábad mégsem a legmegfelelőbb formájú, akkor a most divatos lábfej nélküli harisnyák valamelyik sötét és nem fényes változatát is aláveheted, vagy akár egyenes szárú, színben passzoló nadrágot.






Fotó: Adidas






Fotó: Promod






























Fotó: Orsay

4. Amennyiben a karcsú derék alatt szélesebb csípő húzódik, akkor mindig a felsőd legyen világosabb, mintás, fodros, de nem túl szűk. Még véletlenül se vegyél föl csípőben húzott, ráncolt felsőt! Szuperül fogsz mutatni ellenben, ha a most divatos, alul-fölül madzaggal összehúzható, térd alá érő nadrágba bújsz, amit egy finom pamut női pólóval párosíthatsz. Ebben az esetben is figyelj oda, hogy ne köss pulcsit a derekadra, mert az pont azt erősíti és arra tereli a hangsúlyt, amit egyébként kicsinyíteni akarsz.







Fotó: Puma






Fotó: Promod


























Fotó: Puma

5. Az utolsó fontos jó tanács: ha egy teltkarcsú lány három számmal nagyobb pólót vesz fel, hogy leplezze az alakját, azzal csak azt éri el, hogy ötször nagyobbnak látszik. Mindenki felejtse el végre az XXL méretű, lógós, kerek nyakú férfipólókat. Finoman szabott kerek vagy V nyakú, esetleg gombos-galléros karcsúsított póló a megfelelő erre az alakra (maximum eggyel nagyobb méretben, ha valaki nagyon szégyenlős), egy csinos, egyenes szárú nadrággal, és ha nagyon muszáj, akkor vállra vetett pulóverrel. Éljen a szabadidő!







Fotó: Puma






Fotó: Puma golf






Fotó: Adidas


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top