Öltözködjünk

Sárga – csak egyéniségeknek

A nyár a hódítás ideje. Hagyd a csudába a láthatatlanná tévõ drappot és szürkét, ölts magadra most ragyogó színeket! Azt akarod, hogy mindenki észrevegyen? Akkor válaszd a sárgát!







Cacharel

Ruhánk színeivel nemcsak pillanatnyi hangulatunkat fejezhetjük ki, hanem általánosabb érdeklődésünket, ízlésvilágunkat, beállítottságunkat is. Vagyis a színek egyéniségünk kifejezésének fontos és nélkülözhetetlen eszközei. A színeket tudatosan viseljük, a megfelelő árnyalat kiválasztásával üzeneteket közvetíthetünk a külvilág felé. Ez egybeeshet a belső hang sugallatával, de olyan is előfordul, hogy pont az ellenkezőjét szeretnénk üzenni. Az is tény, hogy a választott szín visszahat a lelkiállapotunkra.

A sárga a napfény színe, aki szereti ezt a színt, azt már az ókorban magabiztos személyiségnek tartották, aki tisztelettel fordul mások felé. Társaságkedvelő, rugalmas, mentes a gátlásoktól, nyugodt és vidám. Kedveli a fizikai jellegű tevékenységet, a jó ételeket és italokat. Az ilyen emberek melegséget sugároznak.







További csodaszép sárga ruhákért és kiegészítőkért katt ide!

A sárga pszichológiai és fizikai szinten is segít mozgásba hozni a dolgainkat, kiküszöböli a negatív elképzeléseinket, gondolatainkat és érzéseinket, amelyek aláaknázzák önértékelésünket. Lendületet, lelkesedést sugároz, egyúttal ezzel tölti fel viselőjét és szemlélőjét is.








H&M

Bármilyen alkalomra vagyunk is hivatalosak, nem kell lemondani kedvenc sárga színünkről. Abban is biztosak lehetünk, hogy sárga ruhában nemcsak kiragyogunk a többiek közül, hanem elismerő pillantásokat is fogunk kapni.
Sajnos kevesen elég merészek ahhoz, hogy sárgát hordjanak, főleg a szőkék ódzkodnak tőle. Pedig érdemes kipróbálniuk! Természetesen megfelelő színekkel kell kombinálnunk ahhoz, hogy a kívánt hatást érjük el. Feketével, szürkével, sőt fehérrel párosítva elegáns megjelenést kölcsönöz. Ne feledjük a kétharmados szabályt: vagy a sárga legyen kétszer annyi, mint a kiegészítő szín, vagy az utóbbi – de a fele-fele arány nem csinos. Amennyiben más élénk színnel szeretnénk viselni, akkor az összhangra nagyon figyeljünk oda, mert könnyen paradicsommadárnak öltözhetünk, ami legfeljebb farsangkor célszerű. A sárga remekül mutat egy egyszerű farmernadrággal is, de a topot felvehetjük egy szürke vagy fekete nadrágkosztümhöz is, ha üzleti tárgyalásra készülünk. Ha éppen kerti partira vagyunk hivatalosak, akkor egy könnyű fehér lenszoknyával vagy -nadrággal is mesésen mutat.

A sárgának többféle árnyalata létezik, például okkersárga, birsalmasárga, búzasárga, dinnyesárga. Mindenki találhat olyat, ami jól áll neki, nem sápasztja, hanem kiemeli. Napbarnított bőrön minden árnyalata csodálatosan mutat, a fehér bőrűek válasszák a melegebb, kicsit erősebb árnyalatokat egy sötétebb kiegészítővel, nyaklánccal, ami keretet ad az arcnak, nyaknak – így már biztosan tökéletes az összhang.

Merjük hordani a sárga színt, mert a feketéhez hasonlóan soha nem megy ki a divatból, és kiválóan ki tudjuk vele fejezni egyéniségünket.








Versace







Valentino



































Ferré






Gaultier
































További csodaszép sárga ruhákért és kiegészítőkért katt ide!
































Érdekességek a sárga színről:
A sárga szín megkönnyíti a meditációt, a koncentrálást, ezért érdemes ilyen színű tárgyakat, eszközöket elhelyezni a tanuló- és a dolgozószobában.
A sárga szín a középkorban a betegséget jelezte. Például tengeri hajókon, ha fertőző betegség tört ki, sárga zászlót tűztek ki a vitorlarúdra. Manapság éppen gyógyító hatása miatt alkalmazzák, a színgyógyászatban a hegyikristály szín- és fényterápiás készülékkel bőrproblémák, reumatikus és ízületi gyulladások esetén használják.
A feng shui is kiemelkedő jelentőséget tulajdonít a színeknek. Tanítása szerint a sárga szín otthon jótékonyan hat az idegekre, elmulasztja a rosszkedvet, enyhíti a depresszió tüneteit. De mint mindennel, ezzel is óvatosan kell bánni, a túl sok ebben az esetben is bántó lehet.
A sárgának gondolatébresztő hatása is van. Aki valaha is belépett már sárga szobába, az tudja, hogy a sárga vidám, napsugaras jókedvre derít. Tesztek bizonyítják, hogy serkenti a gondolkodást, ugyanis a ragyogó szín aktiválja agyunk vizuális központját. Ami sárga, azt megnézzük, és már meg is jegyezzük. Érdemes a feljegyzéseket sárga cetlikre írni, vagy fontos adatokat sárga kiemelőfilccel aláhúzni.
Színe hatással van a testünkre is, emeli a vérnyomást és segíti a májat a méregtelenítésben.
Egyes vizsgálatok szerint aki nem kedveli a sárga színt, az többnyire önbizalomhiányban szenved, túlzottan fontos számára, hogy mások mit mondanak róla, gyakran fél az egyedülléttől, depresszióra hajlamos.
A buddhizmusban a lemondás, a vágytalanság, az alázatosság, a szerzetesek színe.
Kínában a Föld, a közép színe. Eredetileg császári szín volt – csak annak volt szabad sárga ruhát viselnie, aki a császári családhoz tartozott.
A színterápiát már az ókorban használták, de tényleges hatását csak az 1900-as években tudták bizonyítani a tudósok. Egyszerű elven működnek a színek: mindegyiknek megvan a maga hullámhossza. Ha a testünk felveszi ezeket az energiákat, akkor befolyásolják a szívverésünk, a vérnyomásunk és az anyagcserénk ritmusát. A felvételben nagy szerepe van a látásnak, hiszen a környezetünkből érkező jelek 83 százalékát a látóidegek közvetítik az agyunknak. (Érzékelésünk további 11 százalékát teszi ki a hallás, 3 százalékát a szaglás.) A színeket azonban elektromágneses sugárzásuknak köszönhetően a bőrünkön keresztül is „magunkba szívhatjuk”, mégpedig tapintással. A sárga legjobb hatását természetes citrusaroma gyömbér- vagy zsályaillattal párosítva fejti ki.
A színpszichológia ma már önálló tudományág. Segítségével megmondhatjuk, az egyes színek kedvelői milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek. Amennyiben a kedvenc színed a sárga, boldog, okos és fantáziadús ember lehetsz, aki szeret utazni, és jó csapatfőnök, de néha kicsit bátortalan.
A köldökcsakra színe a sárga, ami az emésztőszerveinkkel van kapcsolatban, illetve érzelmi életünk jelentős része is itt tükröződik, itt gyűlnek fel a negatív gondolatok.
A táplálkozásban is nagy jelentőséget tulajdonítanak az elfogyasztott étel színének, van olyan fogyókúra-összeállítás is, amit az ételek színe alapján állítottak össze.
Információk a színekről: SzínPatika, Színszótár

























A 2007-es nyári trendekről itt elolvashatod korábbi összeállításunkat!







A divatházak honlapjai:

CacharelH&MVersaceValentinoGianfranco FerréJean-Paul GaultierBeatrix OngChloéCorto MoltedoDolce&GabbanaDonna KaranErotokritos FendiFettiHavaianasJil SanderJuicy CoutureMangoMarks&SpencerMaxMaraMissoniNina RicciOrla KielyOscar de la Renta3.1 Phillip LimPradaPromodRachel RoyRebecca TaylorRoberto CavalliS.OliverTibiTopShopTory BurchUlla PopkenEmanuel UngaroWomen’Secret

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top