Öltözködjünk

Csillagok divatja

Az asztrológusok szerint a születésünk napja az öltözködési szokásainkat, stílusunkat, ízlésünket is jelentõs mértékben befolyásolja. Lássuk, melyik jegy szülöttének mit mutatnak a csillagok.







Dolce & Gabbana
Vízöntő (január 21. – február 18.)

Igazi egyéniség, kicsit különc, de közvetlen, kedves ember. Ő az, aki nagyon fogékony az újdonságokra, végtelenül kíváncsi, nyitott. Gyűlöli a formaságokat, örök újító, folyamatos keresés, töprengés jellemzi, hogy felfedezze a világ dolgait.
Nem ritka, hogy évekkel megelőzi a hazai divatot. Semmiképpen nem szeretne hétköznapinak tűnni, beleolvadni a tömegbe, külső megjelenésében sem. Széles érdeklődési körébe belefér az is, hogy az öltözködés terén is szemügyre vegye a nemzetközi felhozatalt, és merjen merész lenni.
Illenek hozzá a fémes színek, a formabontó, meghökkentő ékszerek, kiegészítők. Az idei divatszíneket hűvös kékkel vagy lilával párosítsa, hogy tökéletes legyen az összhang.









Marcy Sparr
Halak (február 19. – március 20.)


A Halak is a víz jegy szülötte, mint a Rák, de hozzá inkább a „melegebb” vízszínek illenek, mint az olaj- és vízzöld, a halványlila és a kék.
Kissé visszafogottabb jellem, szerény, nem a társaság középpontja, és végtelenül romantikus. Megjelenésében jellemzően kecses, törékeny, néha babás. Öltözködésénél a kényelem a fő szempont, illenek hozzá a lágy esésű, ravasz szabásvonalú darabok, amelyek szinte körüllengik a testét, sejtelmesen hullámoznak mozgás közben. De a Halak szereti a zsabót, a fodrokat, a rakott szoknyát is. A selyem és a muszlin az az anyag, amely csodálatosan mutat rajta, amelyben olyan lesz, mint egy mesebeli tündér vagy királylány.











Jimmy Choo Bell
Kos (március 21. – április 20.)

A Kos sportos, kimondottan lendületes, igazi hódító jelenség. Ahova beteszi a lábát, ott kő kövön nem marad. Robbanékony természetű, hirtelen fellángolásból rohan be egy butikba is, hogy a rózsaszín és babakék darabokat félresöpörve megtalálja fekete és vörös színben pompázó kedvenceit.
Semmiképpen nem vásárol „egyenruhát”, kerüli a tucatholmikat. Külön stílust alakít ki magának, de öltözködésében befolyásolja éppen aktuális lelkiállapota, hangulata is.
Nem a pasztellszínek szerelmese, azok túl könnyen beleolvadnak a környezetbe. A Kos a vagány és kényelmes darabokat részesíti előnyben, erőteljes, vad színekben. Valószínűleg az idei trendből neki leginkább a csizmák fognak tetszeni, azok közül is inkább a bokacsizmák, valamint a poncsók, amelyek közül inkább egy vörös, lila vagy haragoszöld színűt választ.







Marks & Spencer
Bika (április 21. – május 20.)

A jegy szülöttének legjellemzőbb tulajdonsága a türelem és az állhatatosság. Nehezen jön ki a sodrából, bár ha ez megtörténik, előfordulhat, hogy megszállja őt a „vörös köd”, ami nem tartós, és csak nagyon szélsőséges esetben történik. Sokkal inkább a fészekrakó, családcentrikus énjével találkozhatunk.
A Bika jegy szülötte elegáns, nőies megjelenésű még az otthoni ruhájában is. Nem nagyon kedveli a változatosságot, inkább a megszokotthoz ragaszkodik, talán ez is közrejátszik abban, hogy az idei klasszikus szabásvonalú ruhadarabok pompásan illenek a ruhatárába, főleg a földszínű darabok, amelyekből nem lesz hiány idén ősszel – barna, karamell, natúr, terrakotta –, és ezeket megfelelően tudja kombinálni néhány lágyabb árnyalatú darabbal, kiegészítővel. Rá leginkább a konzervatív öltözködési stílus jellemző, ami remekül passzol az egyéniségéhez.








Kirsty Gyeky
Ikrek (május 21. – június 21.)


Nyugtalan, szertelen, folyamatos változatosságot igénylő. Ezekkel lehetne a legjobban jellemezni a jegy szülöttjét, aki igazi örökmozgó. Mindenhol szeretne egyszerre lenni, nehogy lemaradjon valamiről.
A divatnak egyszerre több stílusát is képes követni, egyik nap elegáns és tipp-topp a megjelenése, másnap inkább sportos, harmadnap választhatja az aktuális alternatív megjelenést is a hangulatától, kedvétől függően.
Szereti a harsány színeket, a szokatlan kombinációkat, kelméket, kiegészítőket, szinte mindent kipróbál, felpróbál, csak a hétköznapit nem szereti. Ha mégis megtetszik neki egy átlagosabb darab, az csak azért lehet, mert a szekrényében biztosan lapul egy extravagáns kiegészítő, amellyel azt a számára „semmilyen” darabot is egyedi stílusúvá varázsolhatja.







Mandarina Duck
Rák (június 22. – július 22.)

A Rák kissé visszahúzódó, érzékeny a külvilág rezdüléseire, hullámzó a hangulata, de alapjában kedves ember, aki rugalmasan alkalmazkodik a környezeti változásokhoz.
Kimondottan igényes a megjelenésére, szeret a tükör előtt pörögni-forogni, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindig a legutolsó divatot követné.
Mindig figyel a személyisége és a megjelenése közötti összhangra. Ő az, aki biztosan nem hagyja el slamposan, smink nélkül a lakást, még ha csak bevásárolni ugrik is le.
Nagyon nem jellemző rá a tűsarok és a combig érő vadmacskacsizma. Szereti a kosztümöket, főleg a most divatos klasszikus szabásvonalúakat. Ezekhez igazán jó választás lehet egy tojáshéj- vagy ibolyakék színű selyemblúz, amelyhez a Rák apró sarkú elegáns félcipőt választ a hozzá illő táskával.







Blue Silver
Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Impozáns megjelenésű, büszke és kedves, akit néha elragadnak az indulatai. Külső megjelenésével, eleganciájával is igyekszik a környezete tudomására hozni, hogy ő több mint a környezete. Ám ez csak ritkán tűnik nagyképűségnek, mert teljesen természetesnek vesszük a személyisége, viselkedése alapján. Az Oroszlán imádja magát, és ezt a környezetétől is elvárja: csodálni kell őt, és hagyni, hogy szerepeljen. Ennek hatása a külsején is meglátszik. Ragaszkodik a nemes és többnyire csillogó anyagokhoz, a drága ékszerekhez, kiegészítőkhöz.
Szereti, ha télen is napbarnított a bőre, tejfehér a foga, mindig tökéletes a frizurája és a sminkje.
Az idei divat némileg kedvez neki, a butikokban ugyanis egyre több igazi és műszőrmét talál, amit szíve szerint bármikor felvenne némi aranykiegészítővel, óriás-fülbevalóval ráadásnak. Ami más jegy szülöttei számára némi túlzásnak tűnik, rajta pompásan áll, és fenséges eleganciát sugároz.







Mango
Szűz (augusztus 23. – szeptember 23.)

A Szűz jegy szülöttét az élet minden területén – így az öltözködésben is – a pedantéria jellemzi. Természetes megjelenésű, határozott személyiség, és igen kritikus szemléletű.
Csak a racionális dolgok foglalkoztatják, ami szerinte nem az, s nem lehet észérvekkel alátámasztani, azzal nem törődik, számára nem létezik.
Öltözködésében is a praktikumra, ésszerűségre törekszik. Szinte csak olyasmit vásárol, amihez már van otthon legalább egy, de inkább több kiegészítő darabja. Nem jellemző rá, hogy a gombhoz vásároljon kabátot.
Ritkán lángol egy-egy darab után, nem rohan be azonnal megvásárolni, inkább néhány napot gondolkodik rajta, és esetleg a leárazáskor megpróbálja beszerezni. Ő az, akinek a ruhatárában nagy valószínűséggel megtaláljuk az örök darab kis fekete ruhát és a minden alkalomra megfelelő kosztümöt a nagyitól örökölt finom gyöngysorral együtt. A Szűz színei a visszafogottabb földszínek, de nagy ritkán kedvet kaphat egy-egy élénkebb darabhoz. Csak bátran!

Mérleg (szeptember 14. – október 22.)

Mindig igyekszik megfelelni környezete elvárásainak, nagyon fontos számára, hogy mit mondanak róla. Nem szívesen konfrontálódik, igyekszik mindig egyensúlyban tartani az eseményeket. Miután igényes a megjelenésére, és alapvetően barátságos a természete, az emberek vonzódnak hozzá, szimpatikusnak találják – mégis csak kevés embert enged igazán közel magához.
Nagyon elegáns a megjelenése, kecses a mozgása, mindig makulátlan, ő az, akire azt mondják, hogy olyan, mintha skatulyából húzták volna ki.
Követi a divat változásait, de nem rohan ész nélkül utánuk. Alkalmanként megjelenhet egy-egy merészebb összeállításban, de többnyire a harmóniára, tökéletességre törekszik. Ösztönösen vonzódik a szép, nemes dolgokhoz, drágakövekhez, de csak az eredetihez. Másolatot sohasem hordana, inkább akkor nem visel ékszert!







Tiffany – tökéletes ajándék egy Mérlegnek








Gucci
Skorpió (október 23. – november 22.)

Nem lehet nem észrevenni. Erre még többnyire rá is tesz egy lapáttal, biztos, ami biztos. Óriási önbizalommal rendelkezik, és ez sugárzik is belőle. Van benne valami misztikus, ami a környezetéből ösztönös vonzódást, szimpátiát vált ki, főleg az azonos neműek körében, mert az ellentétes neműeket könnyen elijesztheti magabiztosságával, határozottságával.
Megjelenését szereti extrém, különleges ruhákkal fokozni. Gyakran keres saját szabót vagy tervezőt, aki kimondottan az ő egyéniségének megfelelő, egyedi darabokat készít neki. Lételeme, hogy provokálja a környezetét, ezért ötvözi a legújabb divatot a saját stílusával. Igazán érdekes lehet az eredmény, de biztosan csodálni fogjuk, hiszen az ízlése a merészsége ellenére is kifogástalan. Szereti a bőrholmikat, a kontrasztos színeket, mindenekfölött a feketét.







Ralph Lauren
Nyilas (november 23. – december 21.)

Igazi kozmopolita. Kedves, közvetlen, nyitott, szellemes, aki mindennél jobban imádja a függetlenséget, szabadságot. Egyenes és szókimondó, de ezzel csak ritkán sérti meg a környezetét, akik inkább értékelik ezt a tulajdonságát. Legelviselhetetlenebb tulajdonsága, hogy sohasem tud sehova odaérni pontosan.
Öltözetben a kényelmes, laza eleganciát képviseli. Még egy farmernadrágot is kellő kiegészítőkkel tud kompenzálni, hogy igazán csinos legyen az összkép. Szereti a vibráló, világító színeket, az olyanokat, mint ő maga. A divatot is követi, de nem rabja, csak szereti, ha mindenről van információja: sokszor viszontláthatjuk egy-egy divatbemutatón, és biztosak lehetünk abban, hogy a rendezvényt követő zártkörű partira is hivatalos.
Jellemzően a bíborvörös és a királykék az ő színe, valamint nagyon illenek hozzá a mélyen dekoltált felsők, a mostani divatból pedig a zsabós blúzok.







Esprit
Bak (december 22. – január 20.)

A Bakot nem ragadják el a külsőségek. Alapvetően visszahúzódó természetű, ritkán nyílik meg a külvilág felé. Megjelenése, modora inkább konzervatív, számára a család, a családi értékek nagyon fontosak. Többnyire szolid és gyakorlatias ember, akit a felületes szemlélő olykor kicsit merevnek vélhet.
Megjelenésére jellemző, hogy kedveli a sötét színű ruhákat, amelyek erősítik az amúgy is határozott, de sohasem tolakodó személyiségét. Neki az a fontos, hogy csinosan mutasson egy darabban, de az a rangsorban sokadik szempont, hogy a ruha divatos legyen.
A Bak szereti az egyszerű, egyszínű ruhadarabokat, de ragaszkodik a minőségi kelmékhez. Színe az antracit, a szürke, jól áll neki a fekete-fehér. Az ékszerekhez nem ragaszkodik, általában egy-két értékesebb darab alkotja a gyűjteményét, amelyeket bármilyen alkalomra felvehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top