Öltözködjünk

Onlány a divat hálójában

Körülnéztünk a hazai online ruházati áruházak kínálatában, hogy megtudjuk, mit és hogyan vásárolhatunk, ha nem akarunk kimozdulni otthonról, hanem az interneten keresztül szeretnénk felöltözni.

Az internetes vásárlást annak ajánljuk, akinek elege van abból, hogy a kiskereskedők rugalmatlan nyitvatartási ideje éppen lefedi az átlagos munkaidőt (10-től 18 óráig), illetve mondjuk a kisbabája mellett nem tud eljutni egy bevásárlóközpontba (noha ott általában este kilencig lehet vásárolgatni), esetleg nem szereti a tömeget, és az otthoni fotelban csücsükélve szeretné megszerezni a legújabb divatos holmikat.






Otto
Sok pozitívum szól a netshopping mellett, hiszen néhány kattintással az egész kollekciót meg tudjuk tekinteni, nem kell sorba állnunk sem a pénztár, sem a próbafülke előtt, otthon kényelmesen felpróbálhatjuk a házhoz szállíttatott darabot, illegethetjük magunkat a párunk és a tükör előtt. És ha esetleg mégsem tetszik, vagy nem jó méretű a megrendelt holmi, akkor mehet a feladónak, aki néhány nap múlva visszaküldi nekünk az áru ellenértékét az utolsó forintig.

Rengeteg webáruházzal rendelkező oldalt találunk a neten szörfölve, de sajnos van, amely néhány szót sem érdemel. Nem egy olyan oldallal találkozhatunk, amelyet évek óta nem frissítettek, vagy frissítették ugyan, csak azt nem ellenőrizték, hogy az oldalon mi jelenik meg a felhasználó szemszögében. Egy szó, mint száz, elvileg nagyon sok helyről rendelhetnénk, de talán egyelőre maradjunk a nagyobb cégeknél, amelyek rendelkeznek elég kapacitással ahhoz, hogy fejlesszék és karbantartsák az oldalaikat. Természetesen ezeken kívül is találtunk használható weboldalakat, de ezek többnyire egy vagy két termékcsoport köré épültek. Mi pedig most azokat kerestük, akik tetőtől talpig felöltöztetnek.

Elsőként nézzük meg a hazai piacon régóta jelen lévő internetes áruházat, a Quellét. Szinte mindenki ismeri a nevét, sőt valószínűleg már valamelyik nőrokonunk vásárolt is tőlük, hiszen 80 éve vannak jelen a piacon. A cég Németországból indult, és ma már 15 országban kínálja szolgáltatásait.
Weboldala igazán felhasználóbarát, kellemes a megjelenése, könnyen használható, és egy rövid regisztráció után már rendelhetünk is, akár ingyenes katalógust is. Érdemes körülnézni a kínálatukban, hiszen nem egy neves márkának a termékei is megtalálhatók az oldalon, alkalmanként igen kedvező áron.
Ez a cég nyújtja jelenleg a legnagyobb választékot, ruhaneműkön kívül háztartási termékeket is forgalmaznak. Nem elhanyagolható szempont, hogy azok, akik a bevásárlás hagyományos módját szeretnék választani, Magyarország minden nagyobb városában találnak Quelle-üzletet.







Quelle

Hasonlóan évek óta ismert márka a szintén németországi gyökerekkel rendelkező Otto internetes áruház. A másik céggel ellentétben ők kizárólag ruhák forgalmazásával foglalkoznak, és csak csomagküldés útján értékesítik a termékeiket, de a Quelléhez hasonló feltételekkel. Kérésre ingyen katalógust küldenek postai úton, és igazán nem bonyolult feladat ennek vagy bármely másik terméknek a megrendelése.







BonPrix
A magyarországi piacra napjainkban betörni szándékozó BonPrix cég a harmadik, amit említeni szeretnénk. A nemzetközi porondon évek óta jelen levő cég termékeit néhány hónapja itthon is megvásárolhatjuk igen kedvező árakon. Ők is hasonló feltételekkel és kizárólag csomagküldés útján értékesítenek. Rájuk leginkább a női termékek széles választéka jellemző, de azért találunk néhány férfi- és gyermekruhát is. A felhasználói felület még kevéssé lendületes, de könnyen használható és átlátható, ami hasznos a gyors vásárlás lebonyolításához.

Mindegyik értékesítő oldalán találunk saját mérettáblázatot, ami segít az eligazodásban, és csökkenti a rossz méretválasztás kockázatát. Ez nekünk csak jó, ha szeretnénk megúszni a postai sorban állást a csereáru visszaküldésekor.
Azt még meg kell említenünk, hogy a fenti cégek mindegyikénél utánvétellel kell rendeznünk a számlát, így nincs szükség a hitelkártya használatára. Ez talán jó is, mert az internetes vásárlásra alkalmas kártyák hazánkban még nem olyan mértékben elterjedtek, mint a hagyományos kártyák.






















Márka Házhozszállítási díj Visszaküldés Szállítási határidő
Qelle 990 Ft (vásárlástól függ) 8 napon belül max. 30 nap
Otto 990 Ft 14 napon belül 2-3 héten belül
BonPrix 990 Ft 14 napon belül 1-3 héten belül







A felsoroltakon kívül még érdemes megemlítenünk a külföldi online vásárlóoldalakat, mint amilyen a Mango, amely kimondottan fiataloknak ajánlja termékeit, és az oldalukon forintban is fizethetünk, de csak dombornyomású bankkártyával. Mindenképpen érdemes, ha másért nem, hát kíváncsiságból elkalandoznunk akár Ralph Lauren oldalára, akár a Marks & Spencerére, ahonnan szintén rendelhetünk, vagy csak tájékozódhatunk, hogy mi az éppen aktuális trend a nagyvilágban.







Mango






Marks & Spencer

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top