Öltözködjünk

Nyugalomsziget, modellparadicsom

A divatszakma egyik legrangosabb modellfelfedezõ versenyének a Bed Beach (Hajógyári-sziget) adott otthont. Gisele Bündchen mellett Cindy Crawford, Claudia Schiffer is az EML csapatának köszönheti kezdeti sikereit.





A Visage Model Management és a HD Group Kommunikációs Ügynökség szervezte hazai döntőn 10 város legszebbjei szálltak ringbe, akik közül a legattraktívabbnak választott Szikszai Johanna majdan a világversenyen képviselheti Magyarországot.

Intró

Már maga a helyszínválasztás is pazar! Feszített tükrű medence, nyurga pálmafák, homokdűne fogad az előtérben, megnyugtatóan fehér ülőgarnitúra és vörös kárpit ízléses együttese gazdagítja, mécsesek milliói ragyogják tele a belteret. A minden exkluzivitást felülmúló Bed Beach lehetne akár a nyugalom, akár Prospero elvarázsolt szigete is a Veet Elite Model Look döntőjén, mégis inkább felbolydult modellparadicsomra emlékeztet.

No nemcsak, mert a bírák között a vörös démon szupermodell, Vámosi Viki mellett ott találjuk Tombor Sarolta mestersminkest, a Hairclub képviseletében, Tüzes Tamás mesterfodrászt, Lakatos Márk stylistot, az Év Tervezőjének választott USE tervezőcsoportból Tóth Andrást vagy a megjelenésére mindenkor adó, prémbe burkolózott modellügynököt, Kajdi Csabát, no és nem mellesleg az Elite Model Look képviseletében Németországból érkező zsűrielnököt, de, mert akár a VIP-szektorra, akár a színpad körüli térre vetjük pillantásunkat, körös-körül a szakma krémje poharazgat. Igaz, nehéz is az ínycsiklandó koktéloknak ellenállni. De azért akad kivétel!

Herczeg Zoltán divattervező kedvesével, beszélgetéssel próbálja elütni a döntő kezdetéig hátralévő perceket, mások a legalkalmasabb helyre vadászva, még az utolsó minutumban is a kifutó körül köröznek, sétálgatnak le-fel, ahogy azt Hajdú Péter vagy Kasuba L. Szilárd is tette…
Mutasd a lábad, megmondom, ki vagy!





És lőn! A nagy várakozásnak egyszer mégiscsak vége szakad, elsőként az ex-VIVA-s Piringer Patrícia, az est bájos konferansza lép kifutóra, trendi charlestonruhájában. Rövid bevezetője után végre a tizennégy szépséget is megcsodálhatjuk, a jövő reménységei szexi selyem forrósortban és hófehér pólócskában, melyet a Veet Elite impozáns logója díszít, váltják egymást a színen. Az átlagéletkor, ahogy azt Patrícia sem mulasztja el megjegyezni, Veet Elite Model Look Hungary 2007 „16 és fél”, de azért a zömében barna, nyakigláb, táncos-balettos múlttal rendelkező modelljelöltek között akad „idősebb”, egyetemista is.

„A lányok többsége még nem állt közönség előtt” – hallgatjuk tovább az ismertetőt, ahhoz képest, mit ahhoz képest, az égimeszelő szépségek profin vonulnak a kifutón. A második, Magistral fürdőruhás tour sem csorbítja senki önbizalmát, ilyen idomokkal persze nem csodáljuk. A falatnyi arany bikini még mezítláb is egytől egytől csinosan mutat a döntősökön, ha a lelkes közönségen múlna, bizony vissza is tapsolná a bombázókat. De hiába a füttyögés és a lázas tenyércsapkodás, igazodni kell a koreográfiához, rövid hatásszünet után ismét reflektorfényben úsznak a világkarriert jelképező színpad deszkái.

Egy falat tél az őszben






A következő tourban Bíró Eszter sanzonjaitól övezve már párducléptű, egyenesre vasalt, fényes hajkoronájukat lobogtató femme fatale-ok vonulnak előttünk Vágó Réka mesebeli tűsarkúiban, igéző tekintetükkel bombázva a zsűrit és az egybegyűlteket. A testhezálló fekete kezeslábasok fölé, egy falat telet lopva az őszbe – kinek-kinek mintha csak ízlése diktálta volna –, hófehér, párducmintás, rövid vagy hosszú fazonú, deréktájt övvel karcsúsítható, földet seprő kapucnis bundát húztak a lányok. A taps, ha eddig nem is, most már végleg állandósul.

Igaz, ha valaki, Nanushka meg is érdemli. Ha személy szerint ezúttal nem is neki, mindenképp tehetségének, zsenijének szól a vivát, melyet lenyűgöző dizájnerdarabjai váltanak ki a nagyérdeműből.

De még mielőtt sor kerülne a minibemutatóra, Bíró Eszter szuperprodukciójára újabb szuperprodukció következik, az egykori Veet Elite Model Look Hungary 2007 megatáncosok maroknyi csapatának frenetikus tánc-showja. A parkett ördögei és ördögleányai ezúttal a hely dizájnjához-szelleméhez igazodva talpig hófehérben szaltóznak a plafonig.

A cikk folytatását a HazaiDivat.hu-n olvashatod. Katt ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top