Öltözködjünk

Trendteremtés

Andy Vajna szerint a magyar nõk nagyon mutatósak, de az öltözködés terén talán még van egy kis lemaradásuk. Ezen próbál segíteni legújabb vállalkozásával.







Andy Vajna
Milánó, Párizs, New York… és Budapest. Évekkel ezelőtt föl sem merült bennünk, hogy egy lapon emlegethetjük a divat fővárosait Budapesttel, de szerencsére némelyek ezt már akkor is másképpen gondolták. Részben nekik köszönhetjük, hogy az Andrássy út átalakult, megismerkedhettünk az addig csak külföldi magazinokban látott luxusmárkákkal; s hogy Fashion Street néven teljesen új rész született az utóbbi években némileg elhanyagolt belvárosban, és itt is sorra nyílnak a híres és népszerű divatházak bemutatótermei. Mint például Andy Vajna legújabb vállalkozása, a Byblos divatház, amely október 24-étől várja a vásárlókat.


NLC: – Mi volt az oka, hogy két hetet csúszik a megnyitó?

Andy Vajna: – A megálmodott belsőépítészeti kialakítások másfél hónappal több időt vettek igénybe. Így a VIP-megnyitó október 24-e és 31-e között lesz, amikor a meghívott vendégeket előzetes időpont-egyeztetés alapján várjuk üzletünkbe, ahol modellek segítségével személyesen mutatjuk be a kínálatot. November elsejétől pedig szeretettel várunk minden érdeklődőt a város legújabb, 600 négyzetméter alapterületű divatházában.





NLC: – Eddig az Ön nevéről nem feltétlenül a divatszakmára asszociáltunk. Honnan jött az ötlet?


A. V.: – A divat és az image-teremtés nem áll messze a filmezéstől. A szereplők karaktereit is mindig alaposan ki kell találni, megteremteni, és ehhez hozzátartozik az öltözékük, a megjelenésük is. Ebben a szakmában ismerni kell a trendeket, érteni kell a divathoz.

NLC: – Budapest és Byblos?

A. V.: – Mindkettőben a fejlődés lehetőségét látom. Budapest megérdemli, hogy olyan kínálata legyen, mint bármely más nagyvárosnak. Elérte azt a pontot, amikor már valós igény van arra, hogy ha valaki kap egy partimeghívót, akkor ne kelljen Párizsba vagy Milánóba repülnie a megfelelő öltözékért, hanem azt itthon is meg tudja vásárolni. A Byblos és a Roccobarocco új színt hoz a hazai divatvilágba, amely napról napra fejlődik, ugyanakkor már képvisel egy bizonyos színvonalat, minőséget.

NLC: – Milyen nevek fémjelzik az Ön márkáit?

A. V.: – A tervezője Manuel Facchini, aki korábban a Versace és a Fendi tervezője is volt. Olyan fiatal tehetség, akinek a kollekciója teljes mértékben tükrözi az én ízlésemet is. Stílusos, minőségi, bátran használja a színeket a némileg futurisztikus, de emellett hordható ruhadarabok alkotása során. Ideális darabokat tervez, amelyek követik a női test vonalát, kiemeli, erősíti a szépségüket.





NLC: – Tényleg, világlátott férfiként mi a véleménye a magyar nőkről?

A. V.: – Még mindig messze földön híresek a szépségükről, átlagban a legmutatósabbak közé tartoznak. Az öltözködés terén talán még van egy kis lemaradásuk, hiszen hosszú ideig nem nagyon volt miből válogatniuk, de a sok divatmagazin, az új filmek és a külföldi sorozatok már ezen a téren is éreztetik jótékony hatásukat. Nekik is lehetőséget teremt ez az új üzlet, ahol tetőtől talpig felöltözhetnek, akár a hétköznapokra, akár ünnepi eseményre készülnek. Az üzlet kínálata ráadásul nem korlátozódik egy bizonyos nőtípusra. A fiatal lánytól a középkorú nőig mindenki talál az alakjának és az elvárásainak megfelelő darabokat.

NLC: – De a divatszalon nem csak női ruházatot kínál.

A. V.: – A férfiak többnyire hiúbbak, mint a nők. Szerencsére körükben is egyre nagyobb az igény a minőségi öltözködésre. Érdekli őket – és nem csak a fiatalokat – a divat, bár ebben a többség konzervatívabb. Ők is megtalálják nálunk a számukra ideális és trendi öltözetet.

NLC: – Két tervezőben lát fantáziát és fejlődést. Facchiniről beszéltünk már, ki a másik kiválasztott?

A. V.: – Roberto Cavalli régóta jó barátom, ő a másik tervező, aki fantasztikus ruhákat tervez a nőknek. Az ő stílusa és világa még az, ami igazán közel áll hozzám, és kifejezi, hogy valójában milyen is az igazi, stílusos nő. Jövőbeni terveim között szerepel, hogy egy Cavalli-üzletet nyissak Budapesten, ennek a kivitelezése folyamatban van, csak a megfelelő helyet kell hozzá megtalálni.

















































• Nézd meg a Byblos kínálatát! » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top