Öltözködjünk

A divatvilág hírei

A Gapet csõbe húzták, a Benetton azt is színesítené, ami nem látszik, a Diesel valósággal tapintható weblapot ígér, a Gucci afrikai árvákat segítene, Christian Dior miatt pedig már megint irigykedhetünk a párizsi nõkre…

Nem lát, nem hall…
A népszerű amerikai divatmárka, a Gap több kollekciója is raktárakban porosodik október óta, mert a The Observer brit lap újságírói kiderítették: indiai gyerekmunkások varrták azokat. Az olykor legfeljebb tízéves gyerekeket napi 16 órában dolgoztatták, gyakran fizetség nélkül, és verték is őket. A Gap azt állítja, nem tudott a gyerekmunkásokról, és alvállalkozóit a továbbiakban ellenőrizni fogja, illetve 200 ezer dollárt utalt át a munkavégzés körülményeinek javítására. Az indiai gyárból eddig kimentett 14 gyereket a rendőrség árvaházakban helyezte el. Egyes felmérések szerint a világban 215 millió gyerek dolgozik, felük Ázsiában.


Egyesült fehérneműk
A Benetton tovább terjeszkedik, elsősorban Észak- és Kelet-Európában. 2008-ban újabb 50 üzlettel kívánják bővíteni a hálózatot. A forgalom növekedését az Undercolors of Benetton néven futtatott fehérneműktől várják, amelyeket önálló butikokban forgalmaznának.







Undercolors of Benetton






Undercolors of Benetton



























Háromdimenziós élmény
A Diesel megújult honlapja 3D-s élményt ígér a rajongóknak. A fantasztikus képek a Mátrix-filmekre emlékeztetnek – a Diesel tervezői állítják, hogy ez az első divatweblap, amelyen az is kiderül, milyenek mozgás közben a kiszemelt cuccok. Az biztos, hogy az eredmény igen látványos!

Luxussegítség
A Gucci olasz luxusmárka csatlakozott Madonna kampányához, hogy adományokat gyűjtsenek az UNICEF-nek az egymillió (!) malawi árva megsegítésére. Az énekesnő is ebből az afrikai országból fogadott örökbe egy kisfiút tavaly (illetve az eljárás még nincs lezárva). A Gucci 2008. február 5-én nyitja meg „legeslegnagyobb” üzletét a New York-i Ötödik sugárúton, és a Madonna fellépésével színesített nyitóparti bevételét ajánlja fel a jó ügy érdekében.







Gucci


Kifutóról a vitrinbe
A párizsi Divat- és Textilmúzeum felkérte Christian Diort, hogy szervezzen kiállítást. A divattervező művészettörténetet is tanult, nem esett hát nehezére, hogy az elmúlt 200 év divattörténetét bemutató 80 ezer tárgyat összeválogassa. A múlt héten nyílt lenyűgöző kiállítás 2008 áprilisáig megtekinthető!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top