Öltözködjünk

Trendi kiegészítõk

Az elõrejelzések szerint az idei tél hidegebb lesz, mint a tavalyi. Ez legalább arra jó kifogás, hogy egy csomó téli kiegészítõt vásároljunk magunknak. Mert választék aztán van bõven!

Mint minden szezonban, télen is nagy hangsúlyt kapnak a kiegészítők, de most nemcsak esztétikai szempontból fontosak, hanem funkciójuk is van, konkrétan az, hogy szerencsés választás esetén melegítenek. A téli kiegészítők közé soroljuk a sálat, sapkát, kesztyűt, kendőt, poncsót, harisnyát, lábtyűt és ezek variációit.

Az idei divatot tekintve szerencsések vagyunk, hiszen a nagyiféle zseníliakesztyűt leszámítva minden divatos lehet, ha a megfelelő kombinációban vesszük magunkra. Fontos, hogy törekedjünk a harmóniára, és a stílusunkhoz megfelelő darabot válasszuk a kiegészítők terén is.

Célszerű szettet vásárolnunk, hasonló sálat, sapkát, kesztyűt. Alkalomhoz és a hangulatunkhoz illően is tudjuk variálni a színeket, mintákat, és ami nem utolsó szempont, hogy egy sima fekete, szürke vagy barna kabátot pompásan fel tudunk dobni a megfelelő színeket használva.

Marks & Spencer


Esprit

EDC

Tipp: Ha szettet vásárolunk, a sapkával kezdjük a próbát. Ez keretezi ugyanis az arcunkat, tehát ha jó az árnyalata, akkor jöhet a sál meg a kesztyű is, ám ha nem jó, akkor nem érdemes az egész szettre egy csomó pénzt kidobnunk.

Egy kis tudomány:
Hogyan melegíti az ember fejét a sapka?
A sapka szigetelőként viselkedik a hőátadással szemben. Mivel levegőréteget „rögzít” a bőrünkhöz, lelassítja a levegőmozgást és a fejünk hőleadását. A sapka ezenkívül a hősugárzást is gátolja, magyarán nem engedi, hogy lehűljön a fejünk.

Barna kabáthoz nagyon elegáns a vanília-, drapp, krémszínű kiegészítő, főleg sötét hajúaknak, feketéhez és szürkéhez a vörös, a bordó, a türkiz, a narancs, a lila. Idén a sötét színű kabátok mennek nagyon, meg a vörösek, az elmúlt teleken divatos fehér kabátok már nagyon lejártak. Nem is baj. A színek kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy napfénynél (is) próbáljunk, és lehetőleg a kissé fáradtabb, lágyabb árnyalatokat válasszuk: a téli fehér arcbőrt a harsány színek csak tovább sápasztják.

Esprit

Pimkie


A munkahelyünkre ne feltétlenül a narancs-rózsaszín csíkos sálat öltsük magunkra. A farmeres, lezser szerelés az, amihez a rikítóbb, több színből álló darabok illenek, vagy a most ismét divatos nagy csomózású sálak. A C&A, H&M és Zara üzleteiben most kedvező áron találunk ilyen kiegészítőket, érdemes körülnézni, és akár ajándékötletnek sem rossz, barátnőnknek, anyukánknak. (A férfiaknak is kínálnak gyönyörű sálakat, de ők általában frászt kapnak az ilyesmitől, a kesztyűről nem is beszélve.)

Esprit

Pimkie

Marks & Spencer

Esprit

Az idei év nagy visszatérője a poncsó. Szinte minden üzletben megtalálni rengeteg változatban. Hordhatjuk kabát fölött vagy helyett, kosztümszoknyával vagy farmerrel. Ápol és eltakar. Arra ügyeljünk, hogy a garbós változata, bár nagyon trendi, de nem túl praktikus, ha féltjük a frizuránkat vagy a sminkünket, illetve ez a darab nem ajánlott kabát fölé, mert vállban és nyakban kidudorodik alóla a kabát gallérja, és khm, furán néz ki. Ellenben praktikus azoknak, akik szinte háztól házig csak autóval közlekednek.

Mango

Marks & Spencer

Mango

Marks & Spencer

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top