Öltözködjünk

Párosan szép az élet!

A tavalyi enyhe tél után megdöbbenéssel tapasztaljuk az idei mínuszokat, ideje hát a Mikulástól egy jó meleg csizmát kérni. Bekukkantottunk az üzletekbe, és fantasztikus a választék. Íme!

Körülnéztünk „csizmafronton”, miben érdemes idén megjelenni, ha követni szeretnénk a trendet. Szerencsénk van. Noha a westernfazon, a hegyes orrú-tűsarkú, illetve a fűzős bokszolócsizma már kevéssé divatos, a választék cseppet sem szegényes, sőt! Alig győztünk válogatni, hogy a legtöbbféle csizmát mutassuk be, a lehető legváltozatosabb árakon.







Még több csizma képgalériánkban! Katt ide!



Jelenleg a legömbölyített orr dominál, lehetőleg tömbsarokkal, valamint a lovaglócsizma, illetve a minitelitalpú enyhén hegyes orral, utóbbi a bokacsizmák terén. Ami az anyagukat illeti, a most hangsúlyos csillogás jegyében nagy divat a bőr, a velúr és a lakk valamilyen kombinációja, de találhatunk klasszikus kígyó- és krokodilbőr-utánzatokat is.







Horváth Cipő – Marc bokacsizma, 17.990 Ft






Branch – Dejavu bőr-velúr bokacsizma, 34.990 Ft




































Tamaris – textil/bőr komináció, antishock sarokkal 20.490 Ft






Reno – barna bőrcsizma, 23.990 Ft































A színvilág idén kicsit egyhangú, a fekete, szürke és a barna árnyalatait találjuk meg többségében, illetve elvétve egy-egy piros és lila darabot, de bizonyos, hogy mindegyik színből inkább a sötétebb árnyalatokat.

Nagy örömünkre a téli kirándulásokhoz szükséges pufi csizmákból is van végre választék, és nem is feltétlenül ormótlan az a csizma, amely meleg. Többnyire vízhatlan anyagból készülnek, de szellőzik a bélésük, így akár egész nap viselhetjük őket, nem izzad meg a lábunk.







Tamaris – bélelt bőrcsizma, 14.990 Ft






Branch – Tommy Hilfiger bőrcsizma, 24.990 Ft



































Deichmann – bundás csizma, 6990 Ft






Reno – S.Oliver bőrcsizma, 16.990 Ft




























A bokacsizma jó a csőnacikhoz, a lovaglót meg inkább csini-csajos szoknyához érdemes fölvenni, úgy nagyobb a kontraszt (tehát érdekesebb az összeállítás). A magas sarkú csizmához szuper a magasított derekú caprinadrág vagy valamilyen nőcis szoknya, a farmerhez meg akár egy vadító tűzpiros gumicsizma is jöhet!






Tippek, hogy a drága csizma hosszan szép maradjon:

– Tanácsos a finom bőrből készült csizmát estére sámfával vagy papírral kitömni, hogy a formáját megtartsa, illetve ne törjön meg a bőre. Ez vonatkozik a lakkcsizmákra is, amelyek különösen kényesek ebből a szempontból.
– A bőrcsizmát érdemes havonta átkenni ápolószerrel vagy valamilyen finom zsíros krémmel, glicerinnel. Ezt néhány percig rajta kell hagyni, majd finom ruhával áttörölni. Segít elkerülni, hogy megtörjön a bőr, illetve a só is kevésbé csapódik ki.
– Amennyiben akár esőtől, akár hótól nedves lett a lábbelink, azonnal töröljük le enyhén nedves ruhával, tömjük ki összegyűrt újságpapírral, és hagyjuk szobahőmérsékleten megszáradni. Ezután mindenképpen érdemes az anyagának megfelelő ápolóval bekenni, nehogy károsodjon a bőr. 
– A velúr- vagy velúrutánzatú textilcsizmát első viselése előtt praktikus impregnálóspray-vel átfújni, a nedvesség ugyanis nagyon nem tesz jót az anyagnak. A kicsapódó sót körömkefével távolíthatjuk el róla.
– Vásárláskor minden esetben kérjük ki az eladó véleményét a megfelelő tisztításról, ápolószerekről.




















Köszönet az együttműködésért az Árkád bevásárlóközpontnak és a fotózásban közreműködő üzleteknek: Branch Shoes, Deichmann, Horváth Cipő, Reno, Tamaris.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top