Öltözködjünk

Tavaszi divatelőzetes

Elkezdtük már ledolgozni magunkról a télen fölszedett mackóhájat, így megérdemelten nézegethetjük a kirakatokat. A tavasz jelmondata: kombináld a vadonatúj cuccokat a padlásról előtúrt darabokkal! Hogyan? Tessék kattintani!

A 2008-as tavaszi/nyári szezon a ’60-as és a ’80-as évek bevált darabjaihoz nyúl vissza, némileg keverve, átszínezve, és egy kicsit minimalizálva azokat, ami vonatkozhat akár a szoknyák és a ruhadarabok ujjainak hosszára is.
Tehát mini és rövid minden mennyiségben, már tavasszal is, persze amíg kellemes idő nem lesz addig mindenképpen harisnyával vagy leggingsszel. Akik tavaly beszereztek néhány tunikát, bátran hordhatják azokat most tavasszal is, csak nadrágot ne vegyenek föl alá. Marad a buggyos ujj, a hagymácska szoknya, vagy a letisztult A vonal, ami viszont változik, az a színvilág.

 
 

Visszatérnek a pasztellszínek, illetve a ’80-as évek vad pinkje és lilája. Idén ismét szabad, sőt szinte kötelező a rózsaszín valamelyik árnyalatát magunkra öltenünk, ha trendik akarunk lenni, olyannyira, hogy ezt a színt most viselhetjük akár tetőtől talpig is, a lényeg az anyagok harmóniáján van!
Aki nem feltétlenül szeretne Barbie babának vagy királylánynak öltözni, annak ajánljuk a mályva színt, amit bátran keverhet némi szürkével, bézzsel, krémszínnel.
Ezeknél a finom színeknél nagyon oda kell figyelnünk az anyagok minőségére, esésére, a szabásvonalra. A szezon ezen stílusa az eleganciát, nőiességet emeli előtérbe, főleg a selyem alkalmazásával, a masnikkal, rafinált redőkkel és ügyesen szabott ráncokkal, hólokkal.

Akik inkább vadabb, feltűnőbb darabokat kedvelik, azoknak a pink és a vadító sárga színt ajánljuk figyelmükbe. A napsárga már tavaly is bepróbálkozott, de az igazi térhódításra mostanáig várnia kellett. Pedig hihetetlenül előnyös szín, mind a szőkéknek, mind a barnáknak-feketéknek, csak az a fontos, hogy pici sminket tegyünk fel hozzá: de elég egy hangsúlyos színű rúzs is!

A szezon legfontosabb darabja a Colombo után szabadon átvariált ballonkabát lesz. Eszméletlen színválasztékban gyönyörködhetünk majd, de persze nemcsak a színe, hanem a hossza sem lesz „nyomozós”: itt is inkább a rövidebb fazon a nyerő, ami maximum térd felé érhet. A divat örök szabályai közé tartozik, hogy nem szép, ha a szoknya vagy ruha kilóg a kabát alól, tehát mindenki ügyesen válassza meg a kabát hosszát. Inkább a lábunkat láttassuk, végre felragyoghatnak a legvadabb színű (most nem igazán trendi a mintás!) harisnyák.

Lábbeliknél még mindig divatosak lesznek a mokaszinok, de a rövid ruhákhoz a sokpántos római saruk sokkal jobban passzolnak majd, amik bátran csilloghatnak is a tavaszi napfényben. Amennyiben öltözékünkhöz megfelelő táskát is szeretnénk választani, akkor a pakolósoknak valószínűleg jó hír lesz, hogy az óriás és közepesen nagy táskák viszik majd a prímet idén, nem kell mindennap szortíroznunk indulás előtt, hogy ma melyik számunkra oly fontos smink vagy egyéb kellékünktől váljunk meg.

Egy utolsó jó tanács a szezonra: a karácsony elmúlt, ne vigyük túlzásba az ékszerezést, egy napra elég egy darab: színes üveggyöngyökből álló lánc, csingilingi fülbevaló, óriás strasszos gyűrű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top