Öltözködjünk

Itt a piros!

Az Oscar-díjas Helen Mirren, a topmodell Heidi Klum, az ördög szeretetre méltó asszisztense, Anne Hathaway, Katherine Heigl, Miley Ray Cyrus, Ruby Dee, a Grace klinikás Patrick Dempsey felesége, Jillian Fink. Mi a közös bennük? Ha figyelemmel kísérted a filmvilág legnagyobb eseményét, akkor a válasz nem nehéz: valamennyien piros színű ruhában jelentek meg az Oscar-gálán.

A legendás vörös szőnyeg mellett szinte eltörpülnek a nagy divathetek kifutói. Az esemény ugyanis akkora publicitással bír, hogy amit ott viselnek, azt biztosan felkapják. Ugyan 2008 színének az íriszkéket kiáltották ki, a levegő mégis a piros legkülönfélébb árnyalataitól izzott a gálán. És nem csak ott! A kirakatokat elnézve biztosak lehetünk benne, hogy igazán divatosak leszünk, ha ezt választjuk valamelyik beszerzésre váró ruhadarabunk színéül. Van azonban néhány alapszabály, amelyek betartása nélkül nem rikít – sokkal inkább sikít – az általunk viselt piros. Segítségül összegyűjtöttük, mire kell a leginkább odafigyelned:

1. Hangulat kérdése

Mindegy, hogy tulipánpiros, Valentino-vörös vagy Pumukli-szín, mindegyik ugyanarra enged következtetni. Aki pirosat visel, azt képzeletünkben a domináns, energikus jelzőkkel ruházzuk fel. Ha reggel piros felsőt vagy kiegészítőt választasz, sokak szemében az átlagnál kreatívabb, bátrabb ember képében tetszelegsz. Olyannak fognak tartani, aki nem fél az újdonságoktól, és tisztában van a szexuális vonzerejével. Éppen ezért felejtsd el a pirosat, ha bal lábbal keltél fel az ágyból, mert akkor a szín nem a javadat szolgálja, hanem egyszerűen elnyom, amitől még rosszabbul érzed majd magad.

2. Hideg-meleg

Ugyanígy oda kell figyelned a bőrszínedre is. Nem mindegy, hogy a hűvös ezüst vagy a meleg arany ékszerek állnak jobban. Ha az előbbi, akkor a kékes, hideg tónusú pirosat válaszd. Ha viszont a második, akkor a narancsos árnyalatú pirosban leszel még ragyogóbb. A nagykönyv szerint minél sötétebb a hajad, annál harsogóbb tónust viselhetsz ebből a színből, és fordítva. Ha például világoszöld szemed és szőke hajad van, akkor a kellemes, visszafogott, fáradtpiros árnyalatú ruhadarabokkal indulj a próbafülke felé.

Esprit
Esprit
H&M - 17 990 Ft
H&M – 17 990 Ft

3. A kevesebb több

Aki tetőtől talpig pirosba öltözik, nem kerülheti el, hogy minden tekintet rászegeződjön. Kevesen vannak azok, akik ezt megengedhetik maguknak, és még kevesebben, akik meg is teszik. Igazán elegáns és izgalmas hatást érhetsz el, ha a világosszürke, a fehér vagy a bézs alapszínekkel kombinálod a tüzes színt. Ha ügyesen bánsz a hivalkodó kiegészítőkkel, akkor az általad szeretett testrészeidre irányíthatod a tekinteteket. Ki veszi észre a vastagabb vádlit vagy a szélesebb csípőt, ha egy vörös gyöngysor ékesíti a dekoltázsodat?

4. Színre smink

Az előző alcím örök igazsága vonatkozik a sminkre is: elég, ha csak a körmeid vagy a rúzsod színének választod a pirosat, a kettő együtt már túl sok lenne. A szád hangsúlyozása esetén vigyél fel leheletnyi szempillaspirált vagy decensen csillogó szemhéjport! A vad ragyogást hagyd meg az esti partikra, ne sokkold vele a munkatársaidat! Jó, ha tudod azt is, hogy a rikító, erős árnyalatú piros szín a rövid körmökön mutat jól, a hosszú vérvörös karmok inkább közönségesen hatnak. Ha viszont piros öltözéket viselsz, akkor a sminkedet inkább a kiegészítőid színéhez igazítsd!

5. Két dudás egy csárdában

Sokáig tartotta magát az a szabály, mely szerint a vörös hajú nőknek kerülniük kell a piros színt. Ha te a vörös démonok táborába tartozol, akkor tudod, hogy az állítás csak akkor igaz, ha a bőrödhöz kevésbé illő tónust választasz. Nemhiába tűnik fel a gyönyörű Julianne Moore, Marcia Cross vagy a mi Liptai Claudiánk olykor-olykor a piros valamelyik árnyalatában. Az összhatás lélegzetelállító lehet. Ha inkább biztosra szeretnél menni, válaszd a szürke ruhát és kiegészítőket, mert ezek bármilyen árnyalatú vörös hajhoz tökéletesen passzolnak.

Mango
Mango
Bijou Brigitte
Bijou Brigitte

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top