Öltözködjünk

Színes cipők nyomában

Játékos, mégis elegáns és nőies - ezt a hatást érhetjük el akkor, ha a szezon trendszínét, a fehéret harsogó zölddel, lilával, sárgával, kékkel vagy pirossal kombináljuk. Elég csak a magazinokba pillantani vagy a kirakatok előtt elrobogni, már akkor is láthatjuk, hogy a rikító színek nemcsak a bőrdíszműveseket és a bizsukészítőket, hanem a cipőtervezőket is megihlették.

A legolcsóbb árkategóriába tartozó darabok ugyanúgy gumicukorszínben pompáznak, mint a high street divatmárkák topánjai. Egyet azonban ne feledjünk: a cipők olyanok, mint a repülőjegyek: választhatunk fapados, turista-, üzleti vagy első osztályú közül. Mindegyikkel eljuthatunk a célunkig, csak nem mindegy, milyen szolgáltatásokat kapunk cserébe.

 

Adidas
Adidas

Most azonban itt az alkalom, hogy tobzódjunk a színekben, és nem csak abban! Ugyanígy hatalmas a választék a formák és az anyagok tekintetében is. Idén magasabb sarkakon tipegünk, mint tavaly ilyenkor, a sarkak alakja azonban szinte változatlan. Továbbra is tartja magát az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején jellemző tölcsér alakú vagy fordított piramisra emlékeztető forma, amelynek kissé hajlott változatát banánsaroknak is nevezik. Ezenkívül uralják még a piacot a vaskos hasábsarkak, amelyek főleg a magas talpú platformcipők sajátjai.

Esprit
Esprit

 

 

Bronx
Bronx

 

                                  Nézd meg a tavaszi cipőkről készült képgalériánkat! Katt ide!

Sokak kedvence, a balettcipő az idén is valamennyi márka kínálatában helyet kapott. Valószínűleg a tervezők is sejtik, mennyire nehéz leszokni erről a kényelmes viseletről. Az 1800-as évek elejének kedvelt báli cipőjét később a balettintézetek sajátították ki egy időre. Claire McCadrell sportruhatervező volt az, aki kemény talpat tetetve rá, az utca színpadára vezette a lolitás viseletet. A balettcipő az utóbbi évekhez fogható népszerűségnek az 1950-es évek végén örvendett. Azok után, hogy Audrey Hepburn szűk halásznadrággal viselte a Mókás arc című filmben, szinte valamennyi divatkövető nő szekrényében helyet kapott.

S.Oliver
s.Oliver
Lacoste
Lacoste

A tervezők az idén is szívesen kombinálják a természetes eredetű és a szintetikus anyagokat. Ez leginkább a sportos vonalú darabokon figyelhető meg, amelyek – a foci-Eb és az olimpia évében – újra nagyobb szerepet kapnak az utcai divatban. Igazán elegánsak is lehetünk, ha olyan lábbelit választunk, amelyen metálfényű applikációk vannak, de attól függően, hogy mennyire vagyunk bevállalósak, akár az egész cipőnk neonfényben szikrázhat. Topánunk készülhet színes bőrből, sportos vászonból, de akár csillogó lakkból is, ezek közül a legutóbbi emeli ki a legjobban a harsány színeket.

Promod
Promod

 

 

Vagabond
Vagabond

Hogy az összhatás ne emlékeztessen a megkésett farsangozó papagájjelmezére, jobb a rikító színű cipőnket decens színű ruhákkal, egyszerű anyagokkal kombinálni a hétköznapokon. A divat szabályai azonban azért vannak, hogy rendre megszegjük őket, így senkit nem gátolunk abban, hogy a stílusosság határain belül bátran kísérletezzen.

Ajánló:
Cipő.lap.hu
Papucs.lap.hu
Divat.lap.hu

Kapcsolódó cikkek a témában:
Tavaszi cipőkalauz »
10 alapcucc tavaszra »
Virágos tavasz »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top