Öltözködjünk

Egyszerűen csábító

Egy dolog biztosan közös bennünk és a férfiakban: szeretjük a szexi fehérneműket. Az már más kérdés, hogy míg mi szívesen billegetjük magunkat bennük, a teremtés koronái inkább meg akarnak minket szabadítani a sejtelmes csipkecsodáktól. De vajon a csipkés fehérnemű most a divat? Vagy mást diktálnak a trendőrök? Nem csak ennek jártunk utána!

A nemes részleteken és a matt-csillogó felületek váltakozásán túl a minőségi anyagok miatt a legújabb bugyikat és cicifixeket nem csak különleges alkalmakkor ölthetjük magunkra. Csábító, szexi, divatos, de mindenekelőtt kényelmes – ezek a szezon fehérneműtrendjének kulcsszavai.

1. A tavaszi–nyári szezonban nagy masnik és habos fodrok helyett a tüll és a csipke finomsága rejti el a kíváncsi tekintetek elől a meztelen igazságot.

Esprit
Esprit
Etam
Etam

2. Egyes források szerint a jövőben az organikus motívumokat a geometrikus alakzatok váltják fel, bár szerintünk az idén tavasszal még mindig több bimbó nyílt ki, mint ahány rombusz.

3. Egy-két kivételtől eltekintve jellemző a színek visszafogottsága. Számtalan kollekcióban többnyire anyagában mintás fehérneműt, leginkább szürke, halovány orgona- vagy ibolyaszínű, hamvas barackvirág- vagy finom kék árnyalatú darabokat találunk.

Skiny
Skiny

4. Ne feledkezzünk meg a kényelemről sem: a fehérnemű igenis lehet egyszerű, megbízható és klasszikus, anélkül, hogy az applikációk, csipkeminták vagy egyéb részletek más gondolatokra terelnék a figyelmet. A legtöbb fehérneműcég rendelkezik Basic-kollekcióval, amely állandóan a piacon van, így csak egyszer kell megtalálni a neked való fazont.

5. Minél gömbölyűbb, annál inkább figyelned kell a melltartód szerkezetére. Ha kerekebb formákkal büszkélkedsz, akkor ma már nem kell kétségbeesned. A legtöbb cég kínálatában található nagy kosárméret.

Sariana - Malaga
Sariana – Malaga

6. A kifejezetten csábításhoz tervezett fehérneműt érdemes „rendeltetésszerűen” használnod. A teherbíró képesség és a tartás ebben az esetben csak másodlagos funkció, így akármilyen észvesztő is az adott darab, néhány óra után kényelmetlenné válhat.

Lap.hu:
Fehérnemű.lap.hu
Divat.lap.hu
Melltartó.lap.hu

Cikkajánló:
Mellbedobással nyerni? »
A csábítás kellékei »
Miért gömbölyű a női mell? »

Szólj hozzá te is:
Mellkisebbítés műtéttel
Mellnövelés természetesen
Fehérneműt hol?

Ennyi csábítás után a legszívesebben meg sem állnánk a következő üzletig, hogy több ezer forinttal áldozzunk a fehérneműgyártók oltárán. Érdemes azonban a szakértők tanácsával felvértezve indulni a fogyasztókért folyó harcba. Gondoltad volna, hogy minden második nőnek problémát okoz, hogy megállapítsa, milyen méretű melltartó kell neki? És azt, hogy minden harmadik nő túl kicsi cicifixet hord?
Sajnos egyre ritkábban találkozni nagy tapasztalatú, segítőkész eladókkal, akik ránézésre megállapítják a méretünket. Ezért kénytelenek vagyunk magunkra – és néhány alapszabályra – hagyatkozni. Mert hiába a nagy nevek, a luxusanyagok, az amúgy szuper minőség, soha nem érezheted bennük jól magad, ha nem a megfelelő méretet választod.

1. Hátpánt

Ami a melltartó méretét, teherbírását vagy kényelmességét illeti, a legtöbb a pántokon múlik. A hátpánt nem feküdhet magasabban, mint a melltartó mell felőli része.
Ha túl nagy melltartót választasz (például 70-es helyett 75-öset), akkor a hátpánt aránytalanul felcsúszik. A kebleid súlyát továbbra is te cipeled, nem pedig a melltartód. Jó kerületméret esetén a hátpánt nem csúszik fel, és megtartja a kosarakat. Miközben próbálsz, állítgasd a pánt hosszát! Ha ezek után sem tart jól a melltartó, akkor próbálj először eggyel kisebbet, vagy ha ez sem jön be, akkor eggyel nagyobb kerületméretűt!

Mango
Mango
Etam
Etam

2. A kosár

Megfelelő méret esetén a keblek kitöltik a kosarat, a melleid és a kosár találkozásánál nincs észrevehető átmenet – pukli, horpadás stb.
Ha a kellőnél nagyobb méretet választottál, akkor a kosár ráncolódni fog, illetve szivacsos fajta esetén „levegős” marad. Ha viszont kicsi a melltartó, akkor szinte belevág a melledbe. Mindkét esetben nézz másik méret után!

Sariana - Granada
Sariana – Granada
Women's Secret
Women’s Secret

3. A kosarak közötti pánt és a merevítők

A melltartó ezen részei a mellkasodra simulnak, nem pedig a melledet nyomják agyon. Ha a kosár mérete túl kicsi, vagy a kosarak közötti elülső pánt nem megfelelő méretű, akkor a merevítő eláll a testedtől. Próbálj eggyel nagyobb kosárméretet, ha a pánt és a merevítő eláll, vagy ha a pánt az oldaladba vág.

4. Vállpánt

A jól beállított vállpánt nem vág bele a húsodba, de nem is csúszik le a válladról. Ha a kosarak bevágnak a kebleidbe, akkor lazítsd meg a vállpántot. Most úgy érzed, nem tartja őket semmi? Válassz kisebb méretű melltartót!
Mindig lecsúszik a válladról a pánt, pedig már rövidebbre vetted? Válassz középpántos melltartót, vagy olyan modellt, amelynek a vállpántja inkább a hátközeped felé tart!

Ezzel még közel sincs vége, hiszen azt is át kell gondolnod, hogy mennyire tudod kihasználni az adott darabot. Jól áll-e a színe? Hány blúzodon vagy pólódon látszik a finoman átrajzolódó csipke? Valóban előnyösen hangsúlyozza az adottságaidat?
Ha ezek után sikerül megtalálnod a tökéletes melltartót, akkor nagyon vigyázz rá! Legyen akár pamutból vagy selyemből, mosd mindenképpen kézzel, vagy az üzletekben beszerezhető fehérneműzsákban!

Mell alatti bőség: centiméterben mérve ez adja meg a melltartó méretét, például 75, 80 vagy 85 centiméter. A mellbőség és a mell alatti bőség adja meg a kosárméretet.
Kosár: cupnak is nevezik, a legkisebb A, a legnagyobb G méretű.
Középpántos melltartó: olyan fazon, amelynél a vállpántok a kosarak közepénél vannak elhelyezve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top