Öltözködjünk

Stílustippek duci csajoknak

Hiába sokasodnak a butikok, jönnek az újabb márkák, a duci csajok számára még mindig nincs megfelelő választék. Szerencsére van néhány kifejezetten nagyobb méretet áruló bolt, és a használtruha-üzletekben is szuper darabokra bukkanhatsz. Hogy megtaláld a neked való darabokat, segítségül összegyűjtöttünk néhány használható stílustippet.

Így válassz felsőt:


Mindig…

• …szögletes kivágású felsőt válassz, ha kerek az arcod! Viszont ha széles az állad, akkor a kerek kivágással finomíthatsz a vonásaidon. A V kivágást bármely esetben választhatod mindenféle kockázat nélkül. Ha szexisebb szeretnél lenni, a mélyebb V kivágással nem foghatsz mellé. A bővebb felső is izgalmassá válik a jótékonyan takaró húzott vagy raffolt megoldásoktól.

Jennifer Hudson
Jennifer Hudson

• …válassz mell alatt szabott (empire stílusú), hosszabb fazonú, tunikaszerű felsőt, ha szeretnéd eltakarni a derekadon vagy a hasadon lévő puha párnákat. Egy-egy vastag övvel vagy más színű rátéttel tovább karcsúsíthatsz a látványon.

Jennifer Hudson
Jennifer Hudson

• …tedd le olyan felsők mellé a voksod, amelyek úgy követik a tested vonalát, hogy közben nem csinálnak belőled kötözött sonkát. A legjobb, ha pamutból vagy selyemből készült darabokat választasz.

Soha…

• …ne vásárolj magadnak felsőt a férfiosztályon! Azok a darabok lehet, hogy nagyobbak, de sem a színük, sem a szabásuk nem hangsúlyozza a nőiességedet. Azt tanácsoljuk, inkább áldozz több időt az extra méretű női darabok kutatására! Hidd el, megéri!

• …ne válassz a sajátodnál még egy-két mérettel nagyobbat, mert ezek nem javítják optikailag jobban az alakod, és a kilókat sem olvasztják le rólad. Inkább találd meg a tökéletes méretet, és viseld örömmel. Ha tetszel magadnak, úgyis mindenkit a kisugárzásoddal veszel le a lábáról.

• …ne félj a színektől! Persze-persze, a fekete slankít ugyan, de nem mindenkinek áll jól. Ha sokkal jobban nézel ki élénkebb zöldben, visszafogott kékben vagy szexi lilában, akkor válaszd inkább azt!

Így válassz szoknyát:

Mindig…

• …a testalkatodhoz illő szabást keresd, mindegy, mi a divat. Ha erősebb vagy vállban, az A fazonú szoknya a neked való. Ha homokóra alkat vagy, azaz a vállad mellett a csípőd is széles, akkor a ceruzaszabású darabok közül szemezgess, amelyek alul kissé kibővülnek. Ezek optikailag karcsúsítják és nyújtják a telt sziluettet.

• …figyelj a szoknyahosszra! A térd alatt végződő szoknya megengedett, de csakis magas sarkú cipővel. Ha lapostalp-párti vagy, akkor a szoknyánál előnyösebb a nadrág.

• …válassz a felsődnél sötétebb színű szoknyát! Ha teheted, kerüld a fehéret, a hatalmas mintákat és a keresztbe csíkozást, mert ezek szélesítenek.

Soha…

• …ne válassz miniszoknyát, még nyárra se, mert ez a ruhadarab tényleg csak a vékony combú, 35 év alatti nők kiváltsága.

• …ne menjen ki a fejedből, hogy a sípcsontközépig érő szoknyahossz a legkülönfélébb magasságú és alkatú nőnek jól áll.

• …ne feledd, hogy a szoknya nem zsák! A legjobb választás, ha az finoman követi a tested vonalát.

Így válassz csizmát:


Mindig…

• …olyan darabokat keress, amelyek szárába elasztikus anyagból készült bővítőt varrtak, így több helye lesz a lábadnak, és nem szorít majd.

• …érdemes beszerezni esős időre egy gumicsizmát is, mert ezek nemcsak divatosak, hanem általában bő szárral készülnek. Így egyrészt nem lesz vizes a nadrágszárad, másrészt a színes-mintás darabok fel a ruhatárad is feldobják.

• …válassz inkább hegyes orrú csizmát a kerek helyett, mert az előbbi egyből nyújtja egy kicsit a lábfejed, így az alakodat is. A kerek orrú csizmáktól és cipőktől még szélesebbnek néz ki a lábfejed és vastagabbnak a lábad.

S.Oliver
S.Oliver
Benetton
Benetton

 

Soha…

• …ne bosszankodj szűk csizmaszárakon. A felhúzhatatlan cipzárok nemcsak a duci nők életét keserítik meg, hanem lényegében mindenkiét, akinek van egy kis vádlija.

• …ne viselj bokacsizmát, mert előnytelen lehet vastag boka esetén. Ráadásul rövidíti is a lábat, és nem segíti megtartani a bokádra nehezedő súlyt sem. Ha mégis odáig vagy ezért a fazonért, legyen egyforma a csizmád és a harisnyád színe (lehetőleg ne fehér!).

• …ne válassz szőrős, pufi vagy vastag hótaposót, amelyben a lábad olyan vaskosnak néz ki, mint egy elefánté.

Így válassz nadrágot:


Mindig…

• …részesítsd előnyben a sötétebb farmert a világossal szemben, főleg akkor, ha a derékvonalad alatt vagy szélesebb. A legütősebb választás a mélykék farmer, amely néhány csillogó kiegészítővel és magas sarkú csizmával nemcsak veszélyesen szexi, hanem jótékonyan leplezi a fölös kilókat is.

• …válaszd az úgynevezett boot-cut szabású farmert vagy nadrágot, amelynek a szára enyhén kifelé bővül. Ez a fazon optikailag kompenzálja a széles csípőt és a kerek popsit.

Caremo
Caremo


Soha…

• ne ess abba a csapdába, hogy csőnadrágot, magas derekú vagy extrém csípőnadrágot vásárolj. A kerek formákat és a duciságot tudni kell viselni, és ebbe bizonyos divatholmik nem férnek bele. Nincs annál kiábrándítóbb, amikor itt-ott kilóg vagy látványosan bevág, esetleg még jobban kiemel ott, ahol nem kellene.

Gyorstalpaló minden méretre

• A hegyes orrú cipő hosszabbnak és karcsúbbnak mutatja nemcsak a lábfejed, hanem az egész lábad.
• Az A vonalú felsők jótékonyan takarják el a hasadon vagy a derekadon lévő fölösleget.
• A fenekedet teljesen eltakaró vaskos pufikabátok még nagyobbá teszik a hátsó feled, ráadásul látszatra alacsonyabbnak és köpcösebbnek tűnsz bennük.
• Egy jó szabású háromgombos blézerben arányosabbnak látszik a tested. Az a legideálisabb, ha a legfelső gomb a mellvonallal egybeesik.


Alkatra szabva

Felmérések szerint a legtöbb férfi a homokóra alkatot találja a legvonzóbbnak. Ha a kisebb súlyfelesleggel rendelkező, de széles csípőjű és széles vállú típusba tartozol, akkor irányítsd a figyelmet a problémás területekről az előnyös oldaladra. A derékban karcsúsított, átkötős kabátok, ruhák és ingek csodát művelnek az alakoddal. Csak nehogy az íves formák és hajlatok miatt közveszélyessé nyilvánítsanak a férfiak.

Next
Next

 

Körte alkatúak vállban és mellben kevésbé erősek, mint has-, derék- és csípőtájékon. A vonalak kiegyensúlyozása érdekében hangsúlyozd a vállad és a dekoltázsod, ezzel eltereled a figyelmet a csípődről. Viselj inkább sötét aljat vidám színű felsővel!

Az alma alkatúak arca, nyaka is pufókabb, felsőtestük is erősebb, a csípő és a popsi viszont nem hangsúlyos. Mindenképp karcsúsított darabokat hordj, hogy erősítsd a derékvonalad. Bátran viselj fényes vagy világosabb anyagból alsót, mert bár ezek erősítenek, a te esetedben kiegyensúlyozzák az erősebb felsőtestet.

Duci.lap.hu »
Molett divat.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top