Öltözködjünk

Trendi formák és fazonok tavaszra

Feltérképeztük, kiválogattuk, összegeztük és most közreadjuk, melyek lesznek a 2009-es tavaszi–nyári szezon legmenőbb sziluettjei, legizgalmasabb formái, legtrendibb színei, sőt azt is eláruljuk, kinek melyik überdivatos darabba érdemes beruháznia.

 Vállald be!

A vállak terén nagy változások mennek végbe az új szezonban. Ne vedd félvállról a dolgot, viselj inkább félvállú felsőt vagy ruhát! Reneszánszukat élik a 80-as évek válltömései, a kerek, puffos vagy a hegyes, szögletes vállak is. Ha egyik megoldás sem jön be, maradj a pánt nélküli kisruháknál!

H&M

H&M
Sinequanone

Sinéquanone
Next

Next

Tipp:
A tavaszi–nyári szezon  anyagai, mintái »
A tavaszi–nyári szezon trendszínei »

Így kombináld:
A kerek, puffos váll a finomabb, érzékenyebb nőkhöz illik. A szögletes, hegyes váll pedig a vagány csajoknak áll jobban. A széles vállat és a keskeny csípőt, azaz a fordítottháromszög-sziluettet még jobban kiemelheted, ha szűk nadrágot vagy ceruzaszoknyát viselsz az adott darabhoz, vagy ha egy övvel húzod össze a ruhát a derekadon. A pánt nélküli ruhák legtrendibb változatai, amelyek a derékvonal alatt valamilyen szabászati különlegességet mutatnak, izgalmas berakásokkal, hajtásokkal, húzásokkal.

Kinek áll jól?
Ne görnyedj a divat súlya alatt! Gondolj arra, hogy magabiztos és szexi vagy. Ugye, hogy másképp tartod magad? A széles vállat csak akkor vállald be, ha viselni is tudod. Nincs is lehangolóbb látvány egy előre- vagy hátracsúszó válltömésnél.

 Masnis kalapok

A három grácia – Marlene Dietrich, Grace Kelly és Dita Von Teese – ugyan nagyon különböznek egymástól, a különlegességek iránti rajongásuk közös vonás. A különböző kalapok ez a kategória. A tavaszi trendek között előkelő helyet foglalnak el a hatalmas masnikkal díszített kalapok. Bár a magyar nők nem kimondottan kalapviselők, itt az idő, hogy kipróbáljunk valami újat.

C&A

C&A
Sinequanone

Sinéquanone
H&M

H&M

Így kombináld:
Kizárólag játékos, bohém vagy elegáns stílusú öltözékhez viselj kalapot, sportoshoz soha!

Kinek áll jól?
A hálóval vagy fátyollal díszített fejfedő az extravagáns, feltűnéskedvelő nők sajátja. A finom, masnis darabok a nőies, elegáns hölgyeknek állnak jól.

 Kezeslábas másképp

 
Ezeknek a kezeslábasoknak nem sok közük van a szobafestők, burkolók és egyéb kétkezi munkásemberek overalljához. A szezon testhez simuló, selyemből készült darabjai inkább elegánsak, mint sportosak.

Mango

Mango
Marks&Spencer

Marks & Spencer
Sinequanone

Sinéquanone

Így kombináld:
A különböző karkötők, övek, nyakláncok könnyedén feldobják a legegyszerűbb kezeslábast is, már ha van erre igény. Hidd el, egy egyszerű darab is elég feltűnő, főleg, ha magas sarkú cipőt húzol hozzá.

Kinek áll jól?
Sajnos csak a magas, vékony nők engedhetik meg maguknak, a többiek inkább nézzenek szét a többi trend között.

 Parányi nadrágok

Sienna Miller még 2007 nyarán kezdte el viselni az icipici sortokat, ezzel teljesen megbabonázva a tervezők egy részét. Bár sokaknak tetszett, még többen voltak, akik nagymama óriásbugyogóját vélték belelátni a parányi nadrágokba. Kritika ide vagy oda, 2009 tavaszának kikerülhetetlen trendje a minisort.

Promod

Promod
H&M

H&M
Mango

Mango

Így kombináld:
Hogy az adott tényleg ne tűnjön darab alsóneműnek, kötelező magas sarkú cipővel viselned.

Kinek áll jól?
A napnál is világosabb, hogy azoknak a nők viselhetik, akiknek gyönyörű lábaik vannak, és meg is akarják mutatni őket.

Szeretnéd igazán divatos frizurával várni a tavaszt? Gyere vissza holnap, megmutatjuk a legújabb hajviseleteket!

 

Még több divat:
Tavaszi cipőlexikon – nem csak fanatikusoknak »
Nagy tavaszi divatelőzetes »
Gyönyörű és katasztrofális estélyik az Oscaron »
Tipp:
Divat.lap.hu »
Tavasz.lap.hu »
Divattervező.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top