Öltözködjünk

Válassz az alkatodhoz illő menyasszonyi ruhát

Legyen elegáns? Vagy inkább különleges? A választás nem csak az aktuális trendektől függ. Eláruljuk, mi a titka, hogy életed "nagy Ő"-jéhez a tökéletes menyasszonyi ruhában menj hozzá.

 Klasszikus? Elegáns? Extravagáns?

Esküvőre készülsz? Tippek, ötletek, hogy a nagy nap felejthetetlen legyen!
Nők Lapja Cafe Álomesküvő »
Nők Lapja Esküvő »

Minden ruhaválasztás alapja a stílus meghatározása. Olyan ruhát kell választanod, amely illik hozzád. Ha soha nem voltál oda a habos-babos ruhakölteményekért, akkor a nagy napon sem fogod magad jól érezni egy királykisasszony bőrében. Milyen legyen? Klasszikus fehér, finom, visszafogott árnyalatú, esetleg színes? Varratott vagy kölcsönzött? Ha ezt kitaláltad, nézegess katalógusokat vagy honlapokat, hogy még inkább tisztuljon a kép. Ne ess kétségbe, ha az elején nagyon sok ruha tetszik, minél többet nézegeted őket, annál biztosabb lesz az elképzelésed. A próbánál pedig tovább szűkül majd a kör.

 Alakra szabva

 
Mint minden öltözéknél, a testalkat az esküvői ruha esetében is meghatározza, milyen legyen a szoknyaforma, a dekoltázs, vagy mennyire látszódjon a kar.

Széles csípő, keskeny váll  (mint Jennifer Lopez vagy Beyoncé)


Kerülendő: Amit Beyoncé megengedhet magának, azt te jobb, ha nem. Ne válassz a test vonalát követő ruhát, kerüld a sellősziluettet, az alfelet hangsúlyozó szabást.

Ajánlott:
Az alul bővebb modellek, libbenő szoknyarészek vagy például az empire szabású ruhák a te alkatod számára előnyösek. A mellrészen lévő anyagtöbblet, a V dekoltázs, a csónaknyak vagy a puffos váll mind előnyös számodra.

Aire Collection - Nagyobb képért katt ide!

Aire Collection
Nagyobb képért katt a fotóra!
San Patrick - Nagyobb képért katt ide!

San Patrick
Nagyobb képért katt a fotóra!
Two by Rosa Clara - Nagyobb

Two by Rosa Clara
Nagyobb képért katt a fotóra!

 

Nőies idomok, vékony derék (mint Salma Hayek: nőies idomok, gömbölyded formák, keskeny derék)

 
Kerülendő:
Minden olyan szabás, amely optikailag túlságosan erősíti vagy összenyomja a nőies formákat. Nem előnyösek a testre tapadó ruhák és a túl hangsúlyos díszítések.

Még több menyasszonyi ruha galériánkban! Katt ide! »

Ajánlott: Találd meg az arany középutat, válassz a test vonalát követő, egyenes vonalú, nem túl szűk szoknyarészt. A felsőtestet egy keresztbe szabott felsőrész hangsúlyozza ki a legszebben.

Daalarna

Daalarna
Nagyobb képért katt a fotóra!
Makány Márta

Makány Márta
Nagyobb képért katt a fotóra!
Pronovias by Manuel Mota

Pronovias
Nagyobb képért katt a fotóra!

 

 Széles váll, keskeny csípő (mint Cameron Diaz: sportos, csontos alkat)

 
Kerülendő:
A kerek vagy szív alakú dekoltázs, amely még inkább erősíti a vállat.

Ajánlott: A lényeg a nőies formák hangsúlyozása, ugyanakkor ilyen alkaton tökéletesen állnak a szűk ruhák, a merész megoldások. Egy szűk, váll nélküli felsőrész, a dekoltázsnál sok anyagot felhalmozó top erősíti a mellrészt. A legszebb mindezt keskeny szabású, a testet szűken követő, a lábfej felé bővülő szoknyával kombinálni. Szép láb esetén válassz rövid, puffos szoknyát vagy elöl rövidebb, hátul hosszabb szoknyarészt.

Léber Barbara

Léber Barbara
Nagyobb képért katt a fotóra!
Rosa Clara

Rosa Clara
Nagyobb képért katt a fotóra!
San Patrick

San Patrick
Nagyobb képért katt a fotóra!

 

 Fiús alkat (mint a modellek: keskeny váll, keskeny csípő, kis mell, a derékvonal hiánya)

 
Kerülendő:
Bár szinte bármit felvehet, a tetőtől talpig testre tapadó ruha az ívek helyett a csontos, szögletes vonalakat emeli ki.

Ajánlott: A nőiességet, lágyságot hangsúlyozó darabok, amelyek felturbózzák a formákat. Pliszé, ránc, húzás, berakás, minden jöhet. A dekoltázs helyett legyen mély V alakú kivágás a háton!

Héjja

Héjja
Nagyobb képért katt a fotóra!
Manuel Mota - Pronovias

Pronovias
Nagyobb képért katt a fotóra!
Rosa Clara

Rosa Clara
Nagyobb képért katt a fotóra!

 

 Takargatnivaló a mell alatt (mint Jennifer Hudson: kisebb pocak, kerek váll, kis mell)

 
Kerülendő:
A szűk vagy túldíszített felső, a hatalmas szoknyaalj csak még nagyobbá teszi a testet.

Ajánlott: A V kivágású, mell alatt szabott, onnan finoman bővülő ruhák viszont ideálisan takarják az alakot, és rendkívül nőiesek.

Eddy K.

Eddy K.
Nagyobb képért katt a fotóra!
Makány Márta

Makány Márta
Nagyobb képért katt a fotóra!
Mirella Bridals

Mirella Bridals
Nagyobb képért katt a fotóra!

 

 7 aranyszabály ruhapróbához

 
A tökéletes ruha megtalálása így is idegtépő kihívás. Íme a tanácsok, amelyek megkönnyítik a dolgot.

Menyasszonyiruha-trend 2009-ben

Ahogy a legtöbb évben, idén is több erős trend él. Az egyik: a maximálisan kidolgozott, aprólékos műgonddal kivitelezett ruhák. A glamúros hatást az arany- vagy a lazacszín még jobban erősíti. Fiatal, romantikus hölgyek örülhetnek, mert divatosak a királylányos, meseszerű vagy sok-sok tüll felhasználásával készült ruhák. A bátrabbak a fehéren, az elefántcsonton vagy az ekrün túllépve számtalan sárgás árnyalat közül választhatnak. A drámai és nagyon modern menyasszonyoknál pedig az erős vállrész, az egymásra omló hullámvonalak vagy a dús, hullámokban leomló fátyol lehet a befutó. Hasonlóan merész hatást keltenek azok a ruhák, amelyeknél egymástól textúrában eltérő anyagokat kombináltak.

1. Smink nélkül
Smink nélkül is látszik, hogy jól áll-e a ruha színe, arról nem is beszélve, hogy így biztos nem hagysz nyomot egyik ruhán sem.

2. Cipővel próbálj
Legyen nálad a kedvenc alkalmi cipőd, amelynek a sarokmérete megegyezik majd a menyasszonyi cipődével is. Ebben próbálva nemcsak a magasságod, de a tartásod is megváltozik.

3. Kísérjen el valaki
Mindegy, hogy testvér, szülő vagy barátnő, lehetőleg olyan menjen veled, akinek az ízlése a tiedhez hasonló, és teljesen megbízol az ítéletében.

4. Jegyzetfüzet kötelező
Legkésőbb az ötödik ruha után képtelen leszel felidézni, miért volt jó az első, és miért nem tetszett a második. Az egyik kísérőd legyen egy jegyzetfüzet, amelybe a másik kísérőd jegyezze fel a szalon nevét, a modell számát, az árat, és minden pozitív és negatív megjegyzésedet a ruhával kapcsolatban.

5. Mozdulj!
Milyen remekül áll ez a ruha – amíg csak állsz! De mi van, ha hajlongani kezdesz, vagy táncolni? Nem kell szégyenlősködni, próbáld ki a szalonban! Nagy kár lenne, ha a nagy napon derülne ki, hogy még leülni sem tudsz az álomruhában.

6. Ki a napfényre!
Nem minden szalon megvilágítása olyan, hogy a valódi színeket látod. Ha nagyok az ablakok, és árad be a fény, szerencséd van. Ha nem, érdemes a ruhában kisétálni a napra, természetesen csak nagyon óvatosan.

7. Fogadd el magad!
Nem, nincs olyan csodadiéta, amely tökéletes alakot varázsol az esküvőre. Ne is gondolkodj egy-két mérettel kisebb ruhában. Válaszd azt a méretet, amely ott és akkor a megfelelő. Szerencsére a legtöbb ruha alakítható, ezért ha az esküvő előtt leadsz vagy felszedsz néhány kilót, akkor is tökéletesen fog állni rajtad.

Válaszd ki ruhádat az interneten:
Vanessa Szalon
www.vanessa.hu
Budapest, Kecskemét, Győr
Telefon: (36-1) 269-1350
Daalarna
www.daalarna.com
Budapest
Telefon: (36-30) 241-7175
Eklektika Szalon
www.eklektikaszalon.hu 
Budapest
Igen Esküvői és Alkalmi ruhaszalon
www.igenszalon.hu 
Budapest
Telefon: (36-1) 344-4583
Individuelle Esküvőiruha Szalon
www.individuelle.hu
Győr
Telefon: (36-70) 367-7750
Léber Barbara Couture
www.leberbarbara.com 
Budapest
Telefon: (36-20) 955-5686
Ananász Esküvői Ruhaszalon
www.ananasz-szalon.hu
Budapest
Telefon: (1)317-9322
Elite Esküvői Ruhaszalon
www.eliteskuvo.hu
Nyíregyháza, Debrecen
Telefon: 06-20/252-2332
Magnólia Szalon
www.magnoliaszalon.com
Budapest, Székesfehérvár
Telefon: 06-20/778-3483
     Még több szalon »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top