Öltözködjünk

Férfi erények – férfi ékszerek

A STERLING Ékszergaléria FÉRFI című kiállítása kapcsán arra kértük tervezőinket, hogy a férfi erények tükrében tervezzenek, készítsenek férfias ékszereket.

A tárlat különlegessége, hogy magyar kortárs ékszertervezők alkotásait a 9. Ráday utcai Ünnepi Könyvhét alkalmából orosz férfi erényekről szóló irodalmi alkotásokkal állítjuk párhuzamba. Mivel minden férfi mögött áll egy nő, így meghívtuk Kostenko Daria divattervezőt, hogy orosz népviseleti motívumokból inspirálódott női ruháival emelje a Ráday Képesházban megtartott felolvasóest fényét.

 

gyűrű - Péter Vladimir
gyűrű – Péter Vladimir

Ízelítőnek, íme négy férfias erény: A bölcsesség gyakorlatias, céltudatos, felelős gondolkodás, a férfi veszi magának a fáradságot, előre elgondolja, mit fog tenni, és annak mi lesz a következménye. A mértékletesség nem az élvezetektől való tartózkodást jelenti, hanem a helyes mértéket, ameddig elmegyünk, de nem tovább. Az igazságosság magában foglalja a becsületességet, a hűséget, az ígéretek megtartását, a megbízhatóságot, a számon kérhetőséget, az elfogulatlanságot. Az állhatatosság erényébe sűrűsödik a bátorság, amellyel a férfi egyrészt vállalkozik, kockáztat és szembenéz a veszéllyel, másrészt nehézségek idején kitart és állja a sarat: Nem az a legény, aki adja, hanem aki állja! 

A FÉRFI című ékszerkiállítás megnyitója: 2009. június 6. (szombat) 17.30

A tárlat 2009. június 13-ig tekinthető meg a STERLING ékszergalériában.

Cím: 1092 Budapest, Ráday utca 31.
Nyitva: H-P.: 12h-20h, Sz.: 10h-14h
Telefon: 061/323-0037, www.sterling-galeria.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top