Öltözködjünk

5+1 öltözködési trükk, hogy 10 kilóval kevesebbnek tűnj

Úszógumi, csípőtáji párnácskák, lankás idomok és puha dombok nem jelentenek akadályt abban, hogy szexi legyél. Íme a legbiztosabb trükkök a ruhába bújtatott álomalakért és néhány vásárlási tanács az álomruhákért.

1. Ruhát viselj, ne zsákot!

Lehet, hogy logikátlannak találod, de az úszógumikat és a hurkákat nem hatalmas lebernyegekkel és formátlan zsákokkal kell eltakarni! A mell alatt szabott ruha vagy a testet követő ing vagy ruha egy széles övvel sokat javít a sziluetten. Ha mégis a bővebb fazonok mellett döntenél, válassz könnyű, lágy esésű anyagból készült darabot. Ez alá még mindig felvehetsz egy vastag vállpántú topot.

H&M
H&M
Promod
Promod

 

 2. Fekete egy kis fűszerrel

Nem lehet vitatkozni, a sötét színek azok, amik optikailag lefaragnak a kilókból. Örökké feketében járni viszont nagyon unalmas és lehangoló, ráadásul csak akkor karcsúsít, ha tetőtől talpig ezt viseled. Ha azonban ragaszkodsz hozzá, próbálkozz színes kiegészítőkkel, amelyek feldobják a ruhád. Ne fogd vissza magad, válogass a mintás sálak, csillogó brossok, színes táskák és ékszerek közül!

C&A
C&A
Cipoplaza.hu
Cipoplaza.hu

 

3. Hasat el!

A „hasat be, mellett ki!” mondás nem azt jelenti, hogy egész nap behúzott hassal kell járkálnod, miközben pattanásig feszül rajtad az adott ruhadarab. A hasat húzásokkal csavart formákkal el lehet takarni, anélkül, hogy felhívnád rá a figyelmet.

C&A
C&A
Pimkie
Pimkie
Promod
Promod

 

 4. Nagy cicik – nagy előny

Akár a természet adta, akár egy kis rásegítés kell neki, a hangsúlyos halmok magukra vonzzák a tekintetet. Azt viszont ne feledd, hogy a jóból is megárt a sok. A magasan záródó pulóverek, garbók, a mellrészen zsebes ingek, sőt a mell alá szorított kistáskák is erősítenek. Sokkal arányosabb lesz a kép, ha V kivágású felsőt vagy blúzt viselsz, amelynek csak a legfelső két gombját hagyd nyitva.

Reserved
Reserved
H&M
H&M

 

 5. Csalás a nadrággal

A magas derekú nadrágok hosszítják a lábat, a csípőnadrágok viszont rövidítik. A 7/8-os nadrághossz csípő alá érő blúzzal vagy kabáttal viselve a gazella típusú, kecses és magas nőkön kívül mindenki számára előnytelen. A combnál bő, bokánál keskeny répanadrág első hallásra előnyösnek tűnhet, ha felül vastagabb vagy. Ez csak akkor igaz, ha felül tényleg nagyon bő, könnyebb anyagú nadrágról van szó, különben még erősebbnek tűnik a combod.

Pimkie
Pimkie
C&A
C&A

 

 

+1: Csak a saját méreted!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy csak a saját méretedben vásárolj. Olyan nincs, hogy majd belefogysz vagy majd belehízol. Az alak változását nem lehet előre kiszámítani, így csak fölöslegesen dobsz ki pénzt.

Vásárlási tanácsadó – hogy ne csak az alakod, de a ruha is tökéletes legyen

• Ha mintás ruhát szeretnél, csak olyat válassz, aminek minden részletére örömmel nézel. Ha az anyagon lévő sok kis virágmotívum közül csak eggyel nem vagy kibékülve, mindig arra az egyre fogsz gondolni. Keress inkább másik mintát.

• A nadrágod dereka akkor ideális, ha nem túl szűk, de nem is túl bő. Ezt úgy tudod a legkönnyebben ellenőrizni, ha a derekánál befér még két ujjad.

• Vékony és világos anyagból készült nadrág esetén vágasd ki az első zsebeket, mert nem nyújtanak szép látványt.

• Csak akkor vedd meg a kiszemelt blézert, ha begombolva sem pattan szét a melleden. Lehet, hogy soha nem fogod így hordani, de egy pattanásig feszülő blézer vérciki – és fölösleges pénzkidobás. Kerekebb formáknál a kétsoros gombolás kizárt!

• Szűk szoknya, nadrág vagy blúz vásárlásakor nem elég csak egy-egy félfordulattal ellenőrizni az adott darab méretét. Ilyenkor járkálj, hajolj le, emeld fel a kezed, sőt ülj le valahova! Ezek után nem is biztos, hogy meg kell venned az adott darabot.

• Barna legyen a cipő, vagy fekete? Fölösleges két különbözőt venni! Lehet, hogy furcsán hangzik, de talán a legjobb megoldás a bőröd színével szinte megegyező árnyalatú topán. Arra figyelj, hogy a színe egy kiegészítőn köszönjön még vissza. Legnagyobb előnye, hogy ha szoknyát vagy sortot viselsz, akkor hosszítja a lábad. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top