Öltözködjünk

Küszöbön az internetes divatkölcsönzés – Új iparág a divat világában?

Online divatkölcsönzés az új varázsszó Ausztráliában, ahol a divatvilágot is sújtó recesszió új iparág fellendüléséhez vezetett.

A divaton csüngő ausztrál nők – úgy tűnik – hamar belátták, hogy lényegesen olcsóbban is követhetik az aktuális öltözködési trendet, ha interneten bérlik vagy használtan rendelik meg az áhított ruhákat.

“Óriásira nőtt az érdeklődés az utóbbi három hónapban. Jelek szerint a recesszió csodát tett az üzlettel” – számolt be róla Simonne Santana, Ausztrália első és legnagyobb divatkölcsönző honlapja, a Love Me and Leave Me alapítója.

Az online divatkölcsönző cég olyan márkák ruháit, cipőit és kézitáskáit kínálja elérhető áron, mint a Prada, a Louis Vuitton vagy a Chanel. Egy 1900 ausztrál dollárt (305 ezer forintot) kóstáló Prada-modell már 150 dollárért (24 ezer forintért) kibérelhető egy hétre, illetve 250-ért (40 ezer forintért) egy hónapra.

Adele Juniper alkalmazott például évente legalább kilenc alkalommal bérel ruhát a munkájával vagy társadalmi életével összefüggő különleges eseményekre. Teszi mindezt azért, mert – mint mondta – az online kölcsönzéssel színesedik a ruhatára, ráadásul pénzt takarít meg.
   
Az idén boltot nyitott Stevie Dellamarta szerint – aki ausztrál sztártervezők (Willow, Kirrily Johnston, Camilla and Marc) darabjait forgalmazza – a kölcsönzés széles körben még nem vált divatossá. “Noha úgy vélem, hogy küszöbön áll a kölcsönzési forradalom, azért még nem köszöntött be. A következő években válik óriási iparággá” – jósolta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top