Öltözködjünk

5+1 stílusikon

Hat híresség, akik stílusukkal kitűnnek az ismert emberek közül. Azonkívül, hogy különleges érzékkel válogatnak az aktuális trendek darabjai között, leginkább azért csodáljuk őket, mert sok százezer ember ízlését formálják pozitívan.

1. Cate Blanchett – a szofisztikált

Az ausztrál színésznő stílusa éppolyan különleges, mint ő maga a hollywoodi színésznők között. Cate szívesen vállal be meghökkentő, érdekes darabokat – de csak ritkán kap negatív kritikát. A vörös szőnyegen szívesen visel Armanit, Diort vagy Valentinót. Szereti az egyszerű, letisztult vonalakat, a basic darabokat, amelyeket a rafinált részletek és az érdekes kiegészítők tesznek egyedivé.

5+1 stílusikon
5+1 stílusikon
5+1 stílusikon

 

2. Marion Cotillard – a kaméleon

Az ember azt hinné, a bájos Marion megmarad a klasszikus daraboknál. Az ő személyisége viszont ennél sokkal többet kíván. Bár a francia színésznő legtöbbször a párizsi sikk nagykövete – azaz nem híve a feltűnésnek, szereti a sikkes, klasszikus darabokat –, képes meglepetést okozni azzal, hogy tőle nem várt, meglepő dolgokkal rukkol elő.

5+1 stílusikon
5+1 stílusikon
5+1 stílusikon

 


3. Sienna Miller – a bohém

Sienna Miller filmes teljesítményénél sokkal nagyobb a divatoldalakra gyakorolt hatása, ő a britek It-Girlje. Játékos személyisége, a divat iránti vonzalma és elegánsan bohém, szabad stílusa üdítően hatott Hollywoodban. A színésznő sikere, aki testvérével a Londoni Divathéten mutatta be új kollekcióját, szemet szúrt Nagy-Britannia sokáig egyeduralkodó divatkirálynőjének, Kate Mossnak is. A szupermodell szerint Sienna nem egyedi, csak őt utánozza. Tény, hogy a Kate-re jellemző bohém stílust a színésznő tökélyre fejlesztette, és valljuk be, csak ritkán fog mellé.

5+1 stílusikon
5+1 stílusikon
5+1 stílusikon

4. Kate Moss – a glamour rock nagyasszonya

Életstílusától és egyre vészesebben „öregedő” külsejétől eltekintve Kate Moss az elmúlt két évtized egyik legmeghatározóbb alakja – szépsége művészek és a legnagyobb divattervezők múzsájává tette. A The London Timesnak adott interjújában így nyilatkozott: „Amikor öltözködésre kerül a sor, érzés alapján választok. Nem feltétlenül a trendek vagy a kifutók határozzák meg, mit veszek fel.” Kate azoknak is tudott tanácsot adni, akik nem forognak nap min nap a divat világában: „Sose lehessen érezni rajtad, hogy nagyon divatosan akartál felöltözni. Egy kis összevisszaság mindig többet ad hozzá a személyiségedből az öltözékedhez. Légy bátor, és próbáld ki az új dolgokat – akár csak egy éjszakára is!”

5+1 stílusikon
5+1 stílusikon
5+1 stílusikon

 

5. Dita Von Teese – a hétköznapi díva

A burleszktáncosnő és modell számára az egész világ színpad. Nincs olyan hétköznapi esemény, ahol ne a rá oly jellemző ruhákban és sminkben jelenne meg. Ő a régi hollywoodi glamour utolsó képviselője, akin mindig van valami vintage darab. Róla tényleg lehetetlen elképzelni, ahogy kitérdepelt melegítőben, elnyúlt pólóban és smink nélkül ugrik le a közeli gyorsétterembe.

5+1 stílusikon
5+1 stílusikon
5+1 stílusikon

 

+1. Michelle Obama – mindenki ikonja

Michelle Obama szűkebb körökben már azelőtt is ismert volt színes öltözködéséről, hogy bekerült volna a Fehér Házba. Szívesen visel kardigánt, széles övet a derekán, vagy ujjatlan egyberuhákat, amelyekben megmutathatja formás karját. Jackie Kennedy után ő az első amerikai elnökfeleség, akiről stílusikonként beszélnek. Ám amíg Mrs. Kennedy az európai stílust utánozva vált Amerika divatkirálynőjévé, addig Obama asszony kétségtelenül a divatos, tradicionális elemekkel vegyített öltözködésével lopta be magát az emberek szívéve.

5+1 stílusikon
5+1 stílusikon
5+1 stílusikon

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top