Öltözködjünk

A legbizarrabb kiegészítők a 2010-es tavaszi kollekciókból

A tervezők az őszi divatheteken újfent bebizonyították, hogy a divat szinonimája nem a kényelem és a praktikusság. A 2010-es tavaszi–nyári kollekciók legbizarrabb kiegészítői közül válogattunk.

A vidéki élet luxus? A Chanel láncfogantyús szalmatáskáit és magas sarkú klumpáit elnézve a válasz egyértelműen igen. Az utóbbiak a Louis Vuitton-kollekcióban is feltűnnek bőrbojtokkal díszítve, míg a Versace-ház fonott bőrkosarakat ad a modellek kezébe.

Chanel
Chanel
Chanel
Chanel
Versace
Versace


A parasztpompa jegyében Anna Sui színes háromszögkendőt álmodott a nők fejére. Givenchyt valószínűleg a szaru fejékkel rendelkező óriásmadár, a kazuár ihlette meg. Galliano pedig újságpapír csákóval igyekezett lenyűgözni a divatkritikusokat.

Anna Sui
Anna Sui
Givenchy
Givenchy
Galliano
Galliano

 

Kiemelkedik a hordhatatlan, robusztus cipők trendje. Ezeknek a daraboknak a divathoz egyre kevesebb, az építészethez viszont annál több közük van. Alexander McQueen lehetetlenül vékony patacipői, a Givenchy geometrikus telitalpúi vagy Galliano gyöngysarkú platformjai a legveszélyesebb darabok.

Alexander McQueen
Alexander McQueen
Givenchy
Givenchy
Galliano
Galliano

 

Míg a hazai gyomor épp csak beveszi a zokni-platformszandál kombót, amivel a Burberry Prorsum és a Christian Dior is a kifutóra lépett, a Marni már a klasszikus nagypapaszandi-vastag zokni összeállítással túráztatja a kevésbé rugalmas emberek idegeit.

Burberry Prorsum
Burberry Prorsum
Christian Dior
Christian Dior
Marni
Marni

 

Furcsaságokban nincs hiány: Jil Sandernél U alakú kampóból vannak a cipősarkak, a Lanvin láncra verte a bokát, míg Roksanda Ilincic tollsarkú topánokban engedte ki modelljeit a kifutóra.

Jil Sander
Jil Sander
Lanvin
Lanvin
Roksanda Ilincic
Roksanda Ilincic

 

Ha már úgyis folyamatosan kölcsönvesszük a pasik cuccait, miért ne kerülhetne sor a lábszárvédőre is? Alexander Wang és Anna Sui textilből álmodta újra, a Versace viszont erőszakosan ötvözte a gumicsizmából lett sípcsontvédőt a platformszandállal.

Alexander Wang
Alexander Wang
Anna Sui
Anna Sui
Versace
Versace

 

Jobb lesz télen pihentetni a nyakat a puha sálak ölelésében, mert tavasztól gigászi fém nyakmerevítővel és csuklószorítóval járkálhatunk az utcán.

Lanvin
Lanvin
Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier
Giambattista Valli
Giambattista Valli

 

Néhány kiegészítő az ínyenceknek: Gaultier Madonna után a kismamákra is gondolt, a tölcséres melltartóhoz pocakot is applikált. Oscar de la Renta a csadort imitáló csipkelepellel takarta el a modellek arcát. A Comme des Garçons pedig gladiátorszandálok hiányában harciasan a vállakra koncentrált.

Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier
Oscar De La Renta
Oscar de la Renta
Comme des Garçons
Comme des Garçons

 

Végül néhány napszemüveg: Giambattista Valli szemellenzős szárat, Lagerfeld gitártestűt tervezett, a Louis Vuitton pedig furcsa, kissé ijesztő futurisztikus darabokkal rukkolt elő.

Giambattista Valli
Giambattista Valli
Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld
Louis Vuitton
Louis Vuitton

 

Részletek az Őrült divatvilág című könyvből:

„Miután alig néhány napja tettem félre a tavaszi–nyári kollekciómat, egyáltalán nem fűlik hozzá a fogam, hogy egy új bemutatón kezdjek gondolkodni. Október eleje van, de én már a következő őszre készülök. Egy teljes év van hátra addig. Mit akarnak hordani a nők jövő ősszel? (…)

Furcsa dolog a divat. Azt hirdeti magáról, hogy művészet, de valójában minden a pénzről szól. Ha nem tartod be a szabályokat, megfojtanak. A szabályok pedig azt diktálják, nem számít, mennyire híján vagy az ötleteknek, nem számít, mennyire kimerült és kiégett vagy, kétszer egy évben fel kell öltöztetned a modelleket, és ki kell zavarnod őket a kifutóra.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top