Öltözködjünk

Így viseld a szezon legdivatosabb blézereit!

A szeretőd ingét kapod magadra a reggelizéshez? A pasid farmerét viseled a hétköznapokon? Szerinted még egy ruhadarab kinek fog feltűnni? Ezennel lenyúltuk a zakót is!

Természetesen nem szó szerint. Az angolban a boyfriendblézer terminológiát használják az idei szezon slágerdarabjának elnevezésére. A hosszított fazonú, V kivágású, gombbal záródó blézerek lefelé szűkülő szabása és a válltömés a maszkulin jelleget erősíti. Általában csípővonalig vagy az alá érnek, így jótékonyan takarják a széles csípőt és a nagy popsit.

 Így vásárold!

• Fontos szabály, amely bármely blézer vásárlásakor bevethető: nézd meg, hogy fel tudod-e emelni a kezed kényelmesen a vállmagasság fölé. Ez a „testgyakorlat” megmutatja, hogy nem túl feszes-e a blézer háta, és elég mély-e a karkivágás.

• Ha teltkarcsú vagy, kerüld a dupla soros gombolást, mert az előnytelenül szélesít.

Marks&Spencer
Marks & Spencer
Pimkie
Pimkie
Orsay
Orsay

• Vásárlás előtt mérlegeld, hogyan szeretnéd viselni a blézert télen. A kellően vastag darabokat akár az enyhe téli napokon is magadra tudod kapni, de a munkahelyeden valószínűleg már meleged lesz benne. A vékony anyagból készült változatot viszont akár a nagy mínuszokban is nyugodtan viselheted a kabátod alatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy a sportos pufidzsekit is magadra dobhatod, a legjobb a klasszikus fekete szövetkabát.

 Így viseld!

 
Bár ez a fazon első ránézésre viszonylag lezser, jól kombinálva szinte bárhova felveheted.

• A felhajtás a szezon egyik legnagyobb trendje. A blézered ujját is tekerd fel, hogy a könyöködig érjen. Még jobban mutat, ha a selyembélés színe elüt a kabátkáétól.

H&M
H&M
Így viseld a szezon legdivatosabb blézereit!
Pimkie
Zara
Zara

• Sikkes, nőies leszel, ha fekete blézeredet fekete miniszoknyával és egyszerű (egyszínű vagy fekete-fehér csíkos) pólóval viseled.

• Buliba ez a változat megismételhető színes tulipánszoknyával és laza, mintás pólóval.

• Rohangáláshoz, napközben vegyél fel hozzá csőfarmert és hosszú pólót. Buliban kapj magadra egy hosszú, flitteres topot, amelyhez viselj leggingst vagy combcsizmát.

• Ha munkahelyre vennéd fel, viseld fekete ceruzaszoknyával vagy ceruzanadrággal, a lábadra pedig húzz fűzős boszorkánycipőt.

Mango
Mango
Pull and Bear
Pull and Bear
Mango
Mango


Egy kis divattörténet – Miért pont blézer?

Az egyik elmélet szerint a blézer név az angol „to blaze” (lángol, lobog) szóból ered. Először a Cambridge-i Egyetem evezősei szálltak hajóra ilyen kabátban, amely lángvörös színével kirítt a többi közül. Más források a „The Blazer” hajó matrózaira utalnak, akik hasonló szabású, fémgombos, kék kabátot hordtak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top