Öltözködjünk

Sikkes és pénztárcakímélő stílusötletek az ünnepekre

Közelednek az ünnepek, melyek a családi hagyományokon és a vásárlási lázon túl az öltözködésről, a jó megjelenésről is szólnak.

Karácsonyi elegancia

A karácsony a keresztény hagyományok mellett a szeretet és az összetartozás ünnepe. Ebből az alkalomból mindenki „díszbe” öltözik. Ahhoz, hogy egyszerre legyünk elegánsak és ünnepiek, nem kell feltétlenül mélyen a zsebünkbe nyúlnunk:

• Örök darab, sosem megy ki a divatból és mindig sikkes a kis fekete. Szinte mindenki gardróbjában fellelhető legalább egy belőle, amivel máris kiválthatjuk a ruhavásárlást. Klasszikus szabása a test vonalait követő, de mégsem szűk, V kivágással dekoltált, térd alá ér. A fekete magasabbnak és karcsúbbnak mutat. Karácsonyra érdemes megbolondítanunk egy-két színnel a feketét. Egy karamellszínű öv és kendő oldottan elegánssá varázsolja sziluettünket. Fiatalabbak párosíthatják színes harisnyával, széles övvel, vagy egészen vékonnyal is. Mind a kettő divat az idén.
Hogyha túlságosan komolynak érezzük a feketét, válasszuk a csokoládé- és nugátszíneket.

• Tilos a farmer, a pulóver, a sportruházatok. Kerüljük a harsány színeket, a zsúfolt színhatást és az alternatív, szélsőséges stílusokat. Aki nem kedveli a ruhákat, válasszon szürke vagy fekete szövetnadrágot blézerrel vagy derékban megkötős kardigánnal.

Second hand, a kreatív választás

Nem szükséges minden darabot a legdrágább üzletben beszereznünk! A közkedvelt second hand boltokban is egyedi, különleges ruhákra és kiegészítőkre bukkanhatunk. Övek garmadájával találkozhatunk a legtöbb helyen, melyekből nem árt többet is beszereznünk. Cipőktől és fehérneműktől óvakodjunk ezekben az üzletekben! Alaposan vizsgáljuk meg az anyag minőségét, tisztaságát. A jó minőségű bálás ruhák bőrünknek is sokkal inkább barátai, mint az üdítősdobozokból készült, száz százalék műanyag kínai egyenkollekciók.

Kísérletezzünk bátran!

John Galliano tanácsa: „Az élet túl rövid ahhoz, hogy földhözragadt legyél. Igyekezz ellentétes dolgokat párosítani!”
Ahogy Galliano, úgy a Chanel is szívesen adja kölcsön méregdrága kistáskáit és cipellőit egy-egy olyan fotózáshoz, melyek témája a luxus- és az olcsó termékek ötvözetéről szól. Stylistok és tervezők egyaránt vallják, hogy nincs is nagyobb kihívás és öröm a divatszakmában, mint jól és eredetien párosítani különböző árfekvésű kelméket.

Dizájnerruha elérhető áron

Hogyha ragaszkodunk az egyedihez és a kézzel készített darabokhoz, tehetséges iparművészek elérhető áron kínálják csodaszép kollekcióikat. Ne feledjük, a közismert divattervezők szintén így kezdték pályafutásukat!

 

Még egy tipp: Koppints és varrass! Böngéssz magazinokat, nézz körül az interneten, és válogass kedvedre szebbnél szebb ruhakölteményekből. Ne ijedj meg a több millió forintos áraktól, te ennél jóval kedvezőbben megszerezheted a hőn áhított csodákat. Keress egy méteráruboltot, egy ügyes varrónőt, és meglásd, heteken belül tiéd a dizájnerruha szakasztott mása. Ezekkel a trükkökkel sikkesen és alacsony áron juthatsz hozzá álmaid darabjaihoz.

Divat.lap.hu »
Karácsony.lap.hu »
Stílus.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top