Öltözködjünk

5 divatszabály, amit ideje felrúgnod

Nagymamáink divatszabályai között vannak olyanok, amiket a mai napig érdemes betartani, de vannak olyanok is, amiket trendkövető, divatérzékeny nőként ideje sutba vágnod. Azt viszont ne feledd: a szabályok felrúgása nem egyenlő az ízléstelen öltözködéssel!

1. A cipő menjen a táskához!

Valószínűleg a leginkább berögzült szabály, amely alól nehéz kivonni magunkat. Pedig ma már nem kell görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy a cipővel azonos színű táska keretezze az öltözéket. Főleg akkor, ha nem valamilyen formális eseményen kell megjelenni.
Tipp: a cipőnek és a táskának a ruhánkhoz kell passzolnia, nem pedig egymáshoz, így sokkal többféleképpen tudod kombinálni a meglévő darabokat.

Next
Next
Next
Next

2. Ne keverd a fémeket!

Arany az ezüsttel?! Ezüst a bizsuval?! Bizony, nemegyszer hallottam, hogy ne kombináljam a különböző nemesfémeket vagy az eltérő fémes csillogású bizsukat. Pedig megér egy próbát az összepárosításuk. És ki ne érzett volna egy kis bizsergést, ha megszeg egy szabályt – még akkor is, ha az ilyen aprócska!
Tipp: ha nem bízol magadban, ne hétköznap kísérletezz! Viselj buliban sok ezüst karkötő mellett néhány arany- vagy bronzszínűt, vagy aranyszínű, flitteres felsőhöz viselj ezüst ékszereket.

Pimkie
Pimkie
Bijou Brigitte
Bijou Brigitte

 

3. Nyitott orrú cipőhöz ne viselj harisnyát!

Az őszre ajánlott nyitott orrú cipőkkel már kilőttük ezt a szabályt, hiszen a legelvetemültebb trendőrök sem várják el, hogy megfagyjunk. Tavasszal nemhogy a nyitott orrú cipőhöz, de szandálhoz is kötelező lesz harisnyát, illetve zoknit viselni.
Tipp: a szabályellenességnek is vannak szabályai – csakis varrás nélküli zokni vagy harisnya jöhet számításba, amelyhez húzz magas sarkú szandit vagy cipőt.

Dsquare
Dsquare
Pimkie
Pimkie
H&M
H&M

4. Feketéhez barnát vagy tengerészkéket soha!

A fekete, a barna és a tengerészkék mind semleges, sötét színek, amelyek együttes viselésétől nagyanyáink óva intették lányaikat. Pedig ha belegondolsz, egy vibráló barna csizmával viselt fekete ruha nagyon elegáns lehet, a teveszőrszín pedig fiatalossá teszi a komor feketét. Ugyanígy a tengerészkék és a fekete összhangja is klasszikus. Mit szólsz például egy fekete nadrághoz, hozzá fekete-fehér csíkos pamutblúzhoz és sötétkék blézerhez?

H&M
H&M
Mango
Mango
Esprit
Esprit

5. Mindig viselj kiegészítőket!

Öv, ékszerek, kendők és sálak, hajpántok, sapkák… a kiegészítők dobják fel az öltözéket. Mivel manapság ezek önmagukban is elég látványosak, hivalkodóak, előfordulhat, hogy egy-egy ékszer, nyaklánc vagy sál csak ront az összképen.
Tipp: ha meztelennek érzed magad ékszerek nélkül, szorítkozz a visszafogott darabokra!

H&M
H&M
Mango
Mango
Promod
Promod

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top