Öltözködjünk

5+1 tipp a 2010-es báli szezonra – A legszebb estélyik

Farsangi és városi bálok, céges partik miatt van, akinek többször kell estélyiben megjelennie. Mivel a báli divat is évről évre változik, összegyűjtöttük a 2010-es szezon legerősebb trendjeit és néhány alapvető tudnivalót, hogy királynőként tündökölhess.

Ha kíváncsi vagy, miben jelentek meg a sztárok a hétvégi Story Gálán, katt ide! »

1. Estélyen és bálon viselj hosszú alkalmi ruhát!
A meghívón általában feltüntetik a dress code-ot, amely meghatározza, hogy milyen ruhát kell magunkra öltenünk az adott rendezvényen. Ha nincs meghatározva, de bálra vagy estélyre vagy hivatalos, akkor menj biztosra, és válassz földig érő alkalmi ruhát. Aki koktélruhában vagy nadrágkosztümben jelenik meg egy ilyen rendezvényen, kényelmetlenül érezheti magát a rászegeződő, vizslató pillantások miatt.

Léber Barbara
Léber Barbara
Léber Barbara
Léber Barbara

2. A fekete örök divat
Idén még egy utolsó kűrt lejthetünk lila ruhában, hiszen egyre inkább a kék különböző árnyalatai – a türkiz, a sötétkék, a királykék, a szürkéskék –, a rózsaszín, a palackzöld és a világoszöld veszik át a vezető szerepet. Soha nem tévedhetsz a bronzzal és a sötétbarnával, nagy divat az arany és az ezüst, a fekete pedig örök divat.

Myrdin Fashion
Myrdin Fashion
Léber Barbara
Léber Barbara

3. Fiataloknak a világos, érett nőknek a sötét színű ruha ajánlott
Az elsőbálozóknak és a fiataloknak elsősorban a világos színek ajánlottak, illetve ők próbálkozhatnak a harsányabb árnyalatokkal is. Nekik állnak igazán jól a hollywoodi dívák körében népszerű pezsgő-, púder- és hússzín. Az érett színésznők azért szeretik ezeket az árnyalatokat, mert mind a ruha színe, mind a natúr smink fiatalítja őket a fényképeken. A bálokon jellemző fényviszonyok azonban megkövetelik az erősebb – púderszínű ruha esetén a szájhangsúlyos – sminket. Bár a fekete örök divat, csak annak áll jól, akit nem nyom agyon a színe. Ha ragaszkodunk hozzá, olyan ruhát válasszunk, amelyben a feketén kívül más szín is jelen van.

Bál Szalon
Bál Szalon
Márton-Végső Tervezőpáros (Fotó Foto www.robindesign.hu)
Márton–Végső tervezőpáros
(Fotó: www.robindesign.hu)

4. Válassz a könnyű, lágy, selymes anyagból készült ruhák közül
A 2010-es szezonban a ránézésre vékony, puha, selymes hatású anyagok kerülnek előtérbe. Jellemző, hogy a ruha különlegességét az anyagokkal való játék, a hajtogatás, a pliszírozás, a csipke vagy a ráncolt rátétek adják.

Léber Barbara
Léber Barbara
Márton-Végső Tervezőpáros (Fotó Foto www.robindesign.hu)
Márton–Végső tervezőpáros
(Fotó: www.robindesign.hu)

5. Legyen meglepő a szabás
Az abroncsos ruha már régen nem divat, ahogy a hátul felsliccelt egyenes fazon is ódivatúnak számít. Évek óta trend az elöl rövidebb, hátul hosszabb estélyi vagy az A vonalú, enyhén bővülő alkalmi ruha. Nemcsak trendkövető, de sokaknak kifejezetten előnyös az aszimmetrikus szabás, amely magával ragadja a tekintetet, így a szem nem időzhet el hosszan a kis vagy nagy mellen, illetve a kevésbé formás vállon. Szintén nagyon divatos a puffos ujj vagy a királynői sziluettet kölcsönző mutatós gallér. A mély kivágás nem tabu, csupán arra figyelj, hogy a ruha eleje vagy háta mindenképpen zárt legyen, mert a túlzott magamutogatás közönségessé teszi a ruha viselőjét.

Léber Barbara
Léber Barbara
Bonjour Szalon
Bonjour Szalon

+1: A kiegészítők csodákra képesek
A legegyszerűbb ruhát is feldobja egy szőrből vagy finom anyagból készült stóla, amelynek az idősebb vagy kevésbé szép karú hölgyek esetén eltakaró funkciója is van. Mivel a báli ruhához nehéz kabátot választani, ugyanakkor valószínűleg nem tömegközlekedéssel, hanem autóval vagy taxival megyünk, ezért a kabát helyett vastagabb szőrstólát vagy pelerint terítsünk magunkra. A bálba érdemes a ruha színéhez illő, finom, lehetőleg magas sarkú alkalmi cipőt választani – vannak olyan szalonok, ahol kölcsönözni is lehet. A retikülök közül idén a közepes méret is divat, amelyben bőven elfér a megannyi pipereeszköz, a zsebkendő, a telefon és egyéb életmentő felszerelés. Érdemes olyan akasztós darabot választani, amelynek a füle elrejthető magában a táskában, de ha úgy adódik, felakaszthatjuk a székre. A táskának ugyanis a protokoll szerint nincs helye az asztalon.

Menbur
Menbur
Menbur
Menbur

 

Üzletlista:
Bál Szalon: http://www.balszalon.hu/
Márton-Végső tervezőpáros: http://www.martonvegso.hu, kizárólag telefonos egyeztetéssel (+36 20 458 2323)
Léber Barbara: http://www.leberbarbara.hu/
Myrdin Fashion: http://myrdinfashion.com/
Menbur: http://www.smaragdcipo.hu/, http://www.menbur.hu/

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top