Öltözködjünk

A legtrendibb báli kiegészítők az idei szezonra

Egy csodálatos, alkatunkhoz és egyéniségünkhöz illő báli ruha még nem minden. A tökéletes megjelenéshez a ruhához illő cipő, táska és ékszer is dukál. Öt színes csokorba rendeztük a legszebbeket.

Ha megvan a báli ruha, könnyen választunk hozzá ékszereket is. Míg az érettebb nők számára a nemes ékszerek, az örökölt antik darabok az előnyösebbek, a fiatalabbak nyugodtan viselhetnek bizsut is. Kerüljük viszont a túlzásokat! Egy terebélyes, színben vagy formában hangsúlyos ruha mellé fölösleges öklömnyi medált, gigantikus fülbevalót, karkötőt és gyűrűt is választani. Legyen csak az egyik ékszerünk hangsúlyos, a többi pedig diszkrét, vagy akár el is hagyhatjuk őket.

1. Retikül, Bijou Brigitte. 2. Masnis hajpánt, C&A. 3. Fülbevaló, Bijou Brigitte. 4. Szandál, Deichmann. 5. Karkötő, Mango
1. Retikül: Bijou Brigitte. 2. Masnis hajpánt: C&A.
3. Fülbevaló: Bijou Brigitte. 4. Szandál: Deichmann. 5. Karkötő: Mango.


Elmaradhatatlan kiegészítő a táska, amelyre több protokollszabály is vonatkozik. Az egyik, hogy nem lehet átlagos könyvméretnél nagyobb, a másik, hogy nem illik az asztalra pakolni. Mondjunk le a most divatos borítéktáskákról, és maradjunk a vállpántos darabok mellett, amelyeket kényelmesen fel lehet akasztani a szék támlájára. Fontos, hogy a ruha színéhez illő vagy fekete darabot válasszunk. Bármelyik változat mellett döntünk, egy biztos: nem illik teletömni. A pipereholmikat, a pluszharisnyát, a százas zsebkendőt pakoljuk egy nagyobb táskába, és hagyjuk a ruhatárban.

Magas sarkú cipő, Cipoexpressz.hu. 2. Fülbevaló, H&M. 3. Retikül, Cipoexpressz.hu. 4. Karkötő, Mango.
Magas sarkú cipő: Cipőexpressz.hu. 2. Fülbevaló:
H&M. 3. Retikül: Cipőexpressz.hu. 4. Karkötő: Mango.

Az egyre divatosabb kék szín jól párosítható az arannyal és az ezüsttel. Hideg árnyalatai arisztokratikusak lesznek nemes, fehér színű kiegészítőkkel – például gyönggyel vagy szőrmestólával, a leheletnyi lila pedig izgalmassá teszi.

1. Fülbevaló, Bijou Brigitte. 2. Szandál, C&A. 3. Alkalmi cipő, Cipoexpressz.hu. 4. Gyűrű, Mango. 5. Nyaklánc, Pimkie.
1. Fülbevaló: Bijou Brigitte. 2. Szandál: C&A. 3. Alkalmi cipő: Cipőexpressz.hu.
4. Gyűrű: Mango. 5. Nyaklánc: Pimkie.

Kiegészítők közül kényes kérdés a báli cipő. Hiába a kényelem, a bálba magas sarkú alkalmi cipőben vagy szandálban illik menni. Választhatunk jobban kihasználható feketét, illetve a ruha színével megegyező cipőt. Harisnyát minden esetben kötelező venni hozzá.

1. Cipő, C&A. 2. Karkötő, H&M. 3. Nyaklánc, Mango. 4. Szív alakú retikül, Pull&Bear. 5. Retikül, Taskaplaza.hu.
1. Cipő: C&A. 2. Karkötő: H&M. 3. Nyaklánc: Mango.
4. Szív alakú retikül: Pull & Bear. 5. Retikül: Táskapláza.hu.

Vannak olyan bálok, amelyek nem annyira konzervatívak. Itt nyugodtan bevethetjük a különlegesebb, bohémebb, extrémebb kiegészítőket is, de ekkor is kerüljük el a paradicsommadár-effektust.

1. Tollas szandál, Cipoexpressz.hu. 2. Nyaklánc, Mango. 3. Bogyós fülbevaló, Reserved. 4. Flitteres retikül, Taskanet.hu. 5. Lila retikül, Taskanet.hu.
1. Tollas szandál: Cipőexpressz.hu. 2. Nyaklánc: Mango. 3. Bogyós fülbevaló: Reserved.
4. Flitteres retikül: Táskanet.hu. 5. Lila retikül: Táskanet.hu.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top